DECESE

 

* „Mântuirea se lucrează

Numai pe ruinele egoismului”.  - Arsenie Boca

MARIEA BABĂU,

VASILE-EMERIC IUHOS,

ILEANA SUCIU,

ERZSÉBET-IDA IVAN,

IMRE SZAKÁLL,

DARIUS-CRISTIAN-ADRIAN BELENEŞI,

ILONA KEREZSI,

PETRU FRUMUŞANU,

KÁROLY KONCZ,

ILONA HEGEDÜS,

ISTVÁN MAJOROS,

VASILE COJOCARU,

IULIANA-ELENA KABATNIC,

IOAN PURIMA,

DUMITRU-VIOREL NEGRUŢ,

MIRCEA-DANUBIU TENCUŢIU,

GYÖNGY JOSE.

Sincere condoleanțe familiilor îndurerate! Ildikó Mavrodoglu, Servicii Funerare Non-Stop „La Capătul Drumului” S.R.L. 

 

* Cu adâncă durere în suflet familia îndoliată anunță încetarea neașteptată din viață a celui care a fost dragul nostru tată, socru și bunic,

profesorul IOAN DERȘIDAN.

Te vom păstra veșnic în inimile noastre! Ai plecat prea devreme, lăsând în urmă un gol imens și o tristețe fără margini. Bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace! Slujba de înmormântare are loc azi, 25 iulie, la ora 12.00, la Capela Orășenească din Cimitirul Rulikowski. Corina, Edi și Levi, Ioana, Isabela și Bogdan. (1787)

 

* Drum lin către îngeri. Ai fost un înger și pe pământ alături de noi, familia ta iubită. Dumnezeu să-ți dea odihna cea binemeritată! Sorana, Fabiola și Ica Derşidan.

 

* Regret profund trecerea la cele veșnice a prietenului și colegului meu

IOAN DERȘIDAN,

Profesor la Facultatea de Litere din Oradea.

De câteva decenii, am avut multe aspirații, realizări, atitudini, inițiative, principii și activități în comun, pe lângă cele strict personale, în legătura cu care ne confesam. Ne-au legat o mulțime de afinități. Ne cunoaștem din perioada în care eu am fost profesor de gimnaziu (1978-1986), iar el era inspector general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Bihor. Mai mult am colaborat în anii în care am fost amândoi profesori la Facultatea de Litere (din anii 1990 până azi). Am alcătuit și am coordonat împreună echipa de conducere a facultății în anii 2000-2008. Ne-am consultat de nenumărate ori în comisiile de îndrumare a tezelor de doctorat din domeniul Filologie, până de curând, acum, la început de iulie, când a verificat ultima lucrare de doctorat pe care o pregătea pentru susținerea publică. L-au caracterizat profesionalismul didactic, onestitatea, devotamentul, pasiunea culturală, disponibilitatea de ameliorare a activității în învățământul superior. A fost un om minunat, cu care se putea construi împreună o prietenie, un proiect intelectual, o instituție cum este Facultatea de Litere din Oradea, la reîntemeierea căreia după 1990 a contribuit esențial. Pentru viața mea personală și pentru cariera mea didactică a însemnat foarte mult, ca însoțitor de încredere pe un drum lung. Îi sunt profund recunoscător și îi aduc un omagiu postum.

Dumnezeu să-l aibă în pază!

Profesorul Ion Simuț, împreună cu întreaga familie.

 

 

* Suntem alături de familia mult regretatului nostru coleg și prieten,

prof. univ. dr. IOAN DERȘIDAN,

OM cu desăvârșită elevație intelectuală și sufletească, model de comportare în viață, iubitor de familie, prieteni și oameni. Dumnezeu să-l odihnească și să-i răsplătească înaltele virtuți omenești. Familia Paul și Doina Magheru. (154)

 

* A dispărut fulgerător dintre noi un Om, un Profesor, dedicat, entuziast, vivace, mereu zâmbitor, disponibil, uman, cald -

 profesor univ. dr. IOAN DERŞIDAN,

fost decan al Facultăţii de Litere din Oradea. Suntem şocaţi şi îndureraţi, dar îi vom păstra o amintire mereu senină. Condoleanţe familiei şi Dumnezeu să îl odihnească în pace! Colegii din Departamentul de Limba şi literatura română.

 

* Aflăm cu consternare şi adâncă tristeţe dispariţia fulgerătoare a îndrăgitului nostru

prof. univ. dr. IOAN DERŞIDAN,

fost decan al Facultăţii de Litere şi dascăl de neuitat al atâtor generaţii. Amintirea sa, a optimismului său şi a neobositei sale disponibilităţi ne va rămâne vie în suflete. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Sincere condoleanţe familiei îndoliate! Colectivul Facultăţii de Litere din Oradea.

 

* Cu profund regret și compasiune ne alăturăm durerii voastre, Ioana și Corina cu familiile, la ceas de grea încercare, când vă despărțiți pentru totdeauna de părintele vostru drag, distinsul

prof. univ. dr. IOAN DERŞIDAN.

Dumnezeu să îl odihnească în pace și să îl așeze la dreapta Sa! Sincere condoleanțe! Emilia și Teodor Blaga. (1793)

 

* Suntem alături de familia

profesorului univ. dr. IOAN DERȘIDAN

și regretăm profund trecerea la cele veșnice a prietenului nostru drag. Va rămâne veșnic în amintirea noastră! Prietenii și colaboratori din Dealul Orăzii: Sever Dumitrașcu, Florin Sfrengeu, Ioan Mizgan, Florina Ciure, Constantin Demeter cu familiile.

 

* Cu durere în suflet ne despărțim de dragul nostru soț, tată, socru, bunic și străbunic,

VASILIU KISS,

în vârstă de 85 de ani. Ne amintim de dragostea cu care ne-ai înconjurat pe toți.

Dormi în pace, suflet bun! Soția Ana, fiica Georgeta, ginerele Ioan, nepotul Mădălin cu familia și nepoata Mădălina. Înmormântarea are loc azi,  25 iulie de la orele 14.00 la capela cimitirului Haieu. (1795)

 

* Regretăm trecerea în neființă a tatălui, socrului, bunicului și străbunicului

VASILIU KISS.

Te vom păstra mereu în inimile noastre. Fiica Florica, ginerele Cristi, nepotul Andi cu familia. (1796)

 

* Ai plecat tăcut din aceasta lume, așa cum ți-a plăcut să trăiești dragul meu tată.

Te voi purta în suflet și în rugăciune mereu. Ai fost modelul omului energic toată viața. Acum la 85 de ani ne-a părăsit tatăl, socrul, bunicul și străbunicul

VASILIU KISS,

din satul Haieu. În veci nemângâiată, fiica Mariana și ginerele Lucian Popuș. (1797)

 

* Drum lin spre cer bunicului și străbunicul nostru,

VASILIU KISS.

Nepoul Alin cu soția Maria și strănepoata Maria, Nicoleta cu soțul Andrei și strănepoții Raluca, Roxana și Nicolas. (1798)

 

* Cu ochii plini de lacrimi și sufletele pline de durere ne despărțim de scumpul nostru tată, bunic și străbunic,

VASILIU KISS,

din Haieu, de 85 ani. Vei rămâne veșnic în inimile și-n rugăciunile noastre. Dormi în pace! A ta fiică, văd. Bara Ana, nepoții Costin cu familia, Dan cu familia. (1799)

 

* Suntem alături de familia Cojocaru, la marea durere pricinuită de pierderea celui care a fost soţ, tată, socru şi bunic. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Felicia, Gabriel şi Margareta. (1794)

 

 

COMEMORĂRI

 

* Au trecut 6 luni de când dragul nostru,

IOAN COZMAN,

din Oradea, a plecat dintre noi. Dumnezeu să-i ierte păcatele şi să-l odihnească în Împărăţia Sa. Soţia Maria, fratele Petru şi cumnata Florica cu familiile lor. (1791)