DECESE

* Vineri, 2 iunie 2023, în Clermont-Ferrand, la 7.30 ora Franței și 8.30 ora României, când bisericile și mănăstirile ortodoxe se pregăteau pentru Odobania Praznicului Înălțării Domnului și pentru Acatistul Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, soțul verișoarei noastre Eva Stanciu, elevul, profesorul și directorul vulcanist de odinioară,
TRAIAN STANCIU,
și-a eliberat sufletul din trupul cel muritor spre a se înălța la Tatăl ceresc, urmându-l pe Iisus, care a spus apostolilor: "acum las lumea și Mă duc la Tatăl" (Ioan 16:28).
Întărit de puterea harului Sfântului Duh, precum sfântul de la Suceava, sufletul său va însoți sicriul, pe parcursul celor 2.000 km, la revenirea în țară, mulțumind mai întâi stăpânului Hristos, apoi soției Eva, fiicei dr. Daniela, ginerelui dr. Leon, nepotului Elias, care i-au oferit cele mai noi tratamente, datorate ultimelor cercetări științifice.
Pentru tot ce a lăsat aici ca profesor și director și, mai cu seamă, pentru acceptul dat medicilor-cercetătoti în vederea experimentării unui program nou de tratament, folositor în viitor semenilor săi, deci aproapelui nostru, în Împărăția cerurilor, dreptul Judecător credem că îi va dărui o meritată cunună și-l va așeza de-a dreapta Sa. Requiescat in pace! Soția Eva, cu toți ai ei și ai lui, verișorii primari, asemenea unor frați: prof. Teodor Rif, Luminița Cuceu și ing. Mircea Rif, cu familiile lor.

 

* Poți prinde în câteva cuvinte o viață?

Colega noastră,

MARIA CÎMPEAN,

a trecut nedrept de repede în veșnicie. Era demnă, corectă, atentă la detalii, conștiincioasă, promptă, adaptându-se din mers la toate schimbările, cea mai minunată colegă. Ne-a fost greu când, acum câteva luni, după 40 de ani de muncă ca grefier, a plecat la pensie, pentru că atunci când nu știam ceva, nu mai puteam spune: Întreab-o pe Mari. Pentru că ea, care a muncit o viață în justiție, știa totul. Ne-a crescut pe mulți dintre noi și indiferent cât de greu i-a fost sau cât de obosită era a rămas întotdeauna impecabilă, a rămas o doamnă. În sălile pașilor pierduți din Palatul de Justiție din Oradea nu se vor mai auzi pașii

MARIANEI,

dar va rămâne amintirea unei femei frumoase, care a știut să-și trăiască viața cu mult curaj, nu s-a dat niciodată înapoi, a fost dârză, dreaptă și hotărâtă. Bunul Dumnezeu să o odihnească în pace! Suntem alături de soțul și de fiul ei și le transmitem sincere condoleanțe! Colegii din secția penală a Curții de Apel Oradea. (3583)

 

 

* Suntem copleşiţi de durere la plecarea în veşnicie a colegei noastre, grefiera

MARIANA CÎMPEAN.

Dumnezeu s-o odihnească în pace şi să-i întărească familia greu încercată. Colectivul Curții de Apel Oradea.

 

 

* A înţelege şi celebra moartea unei fiinţe cu care ai rezonat spiritual înseamnă a trăi o stare mentală excepţională, a-ţi schimba, ca fiinţă supravieţuitoare, coordonatele existenţei de până atunci, a nu mai fi în stare să percepi măruntul, neînsemnatul, întâmplătorul. Am pierdut-o pe

VERA MARTON,

prof. de lb. şi lit. rom. la Colegiul Naţional „M. Eminescu”. Înţeleaptă, delicată, profund interiorizată, a înţeles să-şi poarte cu decenţă suferinţa. Pronia s-o învăluie în lumina Cerească. Doina Beleanu. (3584)

 

* Cu mare regret ne luăm rămas bun de la cel care a fost

dr. FLORIN BOLDIȘ,

fin, medic de familie, prieten și om cu inimă mare. Dumnezeu să-l odihnească și familiei să îi dea alinare. Ecaterina, Gheorghe, Diana și Adrian Almași. (3385)