DECESE

* Un gând de mângâiere și alinare, dragă Florentina, în aceste clipe grele, la despărțirea de soțul tău,

GIGI FRUGINĂ.

Dumnezeu să-i dăruiască odihnă veșnică! Doina și Romy Buzaș.

 

* Cu deosebită tristețe îți suntem alături, Flore, în aceste momente dureroase la despărțirea de soțul tău drag,

GIGI FRUGINĂ.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Mihaela Porumbescu cu familia.

 

* În vremuri grele ne părăsește

prof. TEODOR DAVID,

vicepreședinte al „Vetrei Românești”, promotor al strângerii legăturilor firești cu românii din Basarabia. Cu gândul am să fiu alături de familia îndoliată, căreia îi transmit sincere condoleanțe. Dumnezeu să te odihnească în pace, prietene! Prof. univ. dr. Mihai D. Drecin. (87)

 

* Ne luăm rămas bun de la un colaborator şi cititor fidel al ziarului Crişana, un român bihorean mândru de originea sa, un patriot militant, care ani de zile a străbătut distanţa dintre Oradea şi Chişinău, dar şi către alte locuri din afara graniţelor ţării locuite de români, încărcat cu lumină,

prof. TEODOR DAVID.

A condus campanii de strângere de cărţi pentru Basarabia şi a deschis acolo biblioteci pentru cei pe care îi numea „fraţii mei”. Şi-a adus fraţii din Basarabia la Oradea, stabilind punţi sufleteşti trainice. A publicat zeci de articole în Crişana, ziarul său de suflet, dar şi în presa din Basarabia. A fost un mesager al românilor din această parte de ţară peste tot unde l-au purtat paşii, cu precădere în locurile din afara ţării locuite de alţi români, pe care i-a încurajat în permanenţă să nu-şi uite obârşia şi trecutul, pentru a putea răzbi cu fruntea sus în prezent. Chiar şi bolnav, a continuat să scrie articole ample, documentate, vibrante, a editat cărţi şi a făcut proiecte de viitor.

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească la dreapta Sa. Sincere condoleanţe familiei îndoliate.

Daniel Man şi colegii de la ziarul Crişana

 

* Plini de regrete și compasiune pentru familie și cunoscuți, am aflat că un om de mare omenie, spirit civic, patriotism și talentat analist și publicist

prof. TEODOR DAVID,

a trecut în lumea celor veșnice. A fost un spirit altruist, gânditor și modest, permanent dedicat României mari și prospere. Dumnezeu să-i ofere liniștea veșniciei în Împărăția Sa.

OPSD Bihor.

 

* Un ultim omagiu distinsei mele învățătoare,

MARTA DUMA,

care cu dragoste, răbdare și talent pedagogic m-a inițiat în tainele scrisului și cititului. Sincere condoleanțe familiei. Dumnezeu s-o odihnească. Ovidiu Piț.

 

* Cu mare durere și profund regret ne despărțim de iubita noastră mamă, soacră și bunică,

FLOAREA SĂLĂGEAN,

în vârstă de 89 ani. Dragostea și bunătatea cu care ne-a înconjurat nu le vom uita niciodată. Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică în Împărăția Sa Cerească! Fiica Otilia Moza, ginerele Vasile, nepoatele Raluca cu Lorand și Mădălina cu soțul George Șumălan.

 

* Cu durere în suflet ne luăm rămas bun de la mătușa noastră dragă,

FLOAREA SĂLĂGEAN.

Te vom păstra veșnic în inimile noastre! Nepoata Maria Blejan cu soțul Romulus, și fiul Marius Blejan cu familia.

 

* Regretăm profund trecerea la cele veșnice a celei mai bune vecine,

FLORICA SĂLĂGEAN.

Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică. Sincere condoleanțe familiei! Fam. Mudura și Ticoși.

 

* Azi, aș vrea să am puterea de a-ți alina tristețea mai mult că oricând. Aș vrea să te îmbrățișez cu toată puterea mea și să-ți alin durerea. Azi, însă pot doar să te asigur că sunt cu tot sufletul alături de tine, draga mea Mădălina și de familia ta, acum când te despărți de draga ta

"Buni”

FLOARE SĂLĂJAN,

un om de aleasă omenie. Dumnezeu să o așeze cu drepții, iar pe voi să vă mângâie! Floarea Șumălan. (3256)

 

* Suntem alături de tine, dragă Mădălina Șumălan, în aceste momente, când moartea nemiloasă a răpit-o pentru totdeauna pe scumpa ta bunică. Dumnezeu să o odihnească în pace! Fam. Victor Modog. (3257)

 

* Împărtășim durerea dragei noastre prietene Mădălina Șumălan, acum când bunul Dumnezeu a chemat-o la El pe draga ei bunică. Nina Hepeș cu familia. (3258)

 

* În aceste momente pline de durere suntem alături de verișoara noastră Mădălina Șumălan, când o conduce pe ultimul drum pe scumpa ei bunică. Dumnezeu să o odihnească în pace! Familia Ionel Pantea. (3259)

 

* Sincere condoleanțe dragă Mădălina și George, la despărțirea de bunica dragă. Dumnezeu s-o odihnească în pace! Paula și Adi Țărău. (3260)

 

* Împărtășesc durerea nepoatei mele dragi Mădălina Șumălan, acum când se desparte de draga ei bunică și o asigur de întreaga mea compasiune. Maria Șumălan. (3262)

 

* Transmitem sincere condoleanțe și compasiune familiei, la  pierderea celei care a fost

CAROLINA BRANDABUR.

Vecinii și Asociația de Proprietari nr. 10, Calea Mareșal Al. Averescu. (3261)

 

* S-a stins ca o lumânare, după o lungă și nedreaptă suferință, colegul nostru

prof. TEODOR DAVID

vicepreședinte al Filialei Bihor a Uniunii Vatra Românească. Rămânem cu amintirea unui familist exemplar, a unui om devotat din toată fibra ființei sale idealului reîntregirii neamului, păstrării identității românilor de peste Prut și din alte comunități istorice ale românilor din afara frontariilor țării, pilduitoare fiind inițiativele sale de a colecta și a le dona carte românească pentru a nu-și uita limba străbunilor. Părintele Ceresc să-i rânduiască odihna veșnică între cei bine plăcuți Lui, iar asupra familiei greu încercate să reverse mângâiere și alinare. Biroul de Coordonare al Filialei Bihor a Uniunii Vatra Românească.

 

* Transmitem sincere condoleanțe și întreaga noastră compasiune bunei noastre vecine Maria David și fiicelor Teodora și Laura, în aceste momente de durere și tristețe când se despart de scumpul lor soț și tată,

TEODOR DAVID.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Fam. Aurora și Ovidiu Tărău. (3265)

 

* Îmi iau rămas bun de la cel mai bun prieten,

prof. TEODOR DAVID.

Sunt alături de soția Maria și de fiicele lui, cu familiile lor. Cu tristețe în suflet, Ana Vesa și Nicu. (3252)

 

* Regretăm profund plecarea din această lume a bunului nostru vecin

TEODOR DAVID.

Sincere condoleanțe și întreaga noastră compasiune familiei. Ana Popoviciu și fam. Casian Popoviciu. (3264)

 

* Cu profundă durere în suflete ne luăm rămas bun de la soțul și ginerele nostru drag,

IOAN-GHEORGHE FRUGINA.

Dumnezeu să îl odihnească în pace și să îi călăuzească pașii spre lumina veșnică! Soția Florentina și soacra Elena. (3266)

 

* Un gând de alinare și mângâiere surorii noastre dragi Florentina, acum când se desparte de iubitul ei soț,

IOAN-GHEORGHE FRUGINA.

Dumnezeu să-i așeze sufletul unde drepții se odihnesc! Fam. Ruff, sora Doina, cumnatul Ladislau și nepotul Sebastian. (3267)

 

* Suntem alături de prietena noastră Florentina, la pierderea soțului ei drag

IOAN-GHEORGHE FRUGINA.

Sincere condoleanțe! Fam. Șuta. (3268)

 

* Suntem alături de draga noastră prietenă, Florentina Indrieș, în marea tristețe pricinuită de trecerea în neființă a bunului și blândului nostru

IOAN-GHEORGHE FRUGINA.

Sincere condoleanțe familiilor îndoliate! Andrea, Celi și Ducu. (3265)

 

* Sincere condoleanțe și întreaga noastră compasiune Florentinei, acum, la plecarea dintre noi a lui

GIGI FRUGINA.

Dumnezeu să-l odihnească! Corina și Casian Popoviciu. (3266)

 

* Un suflet bun, o inimă curată și plină de iubire ne-a părăsit fulgerător fără a putea măcar să ne luăm rămas bun de la draga noastră mătușă,

MARTA DUMA.

Un gând de mângâiere în aceste momente de grea încercare pentru întreaga familie. Nepotul Faur Ioan cu familia, nepoatele Cornelia și Lavinia cu familiile. (3253)

 

* Pe data de 30 martie 2020 ne-am luat un emoționant rămas bun de la cea care a fost

VICTORIA NEAGU

(ICA).

Ai fost un om integru, muncitor, inteligent, cu un umor fin spunând întotdeauna ceea ce gândeai. Ai plecat în lumea veșniciei, unde toți ne vom găsi liniștea atât de mult dorită. Dormi în pace, mamă scumpă! Viviana - fiică, Denisa - nepoată,

Gabriel - ginere.

 

Un ultim și pios omagiu, în drumul său spre alte culmi, stimatului profesor

conf. univ. dr. habil. RADU MĂRIEȘ.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndurerate! Colectivul Bibliotecii Universității din Oradea.

 

COMEMORĂRI

 

* Moartea cuiva drag îți lasă în suflet o durere, pe care nimeni n-o poate vindeca. Azi se împlinesc 6 luni de când a plecat. O rugăciune și o lumânare aprinsă pentru soțul meu iubit,

IOAN POP,

din Dobrești. Nu te voi uita niciodată! Soția ta, Pop Zoe. (3269)