Presa sportivă orădeană a rămas fără una dintre cele mai fine penițe, IOAN KLESZKEN, un om care pe lângă calitatea spectaculoasă a scriiturii sale era o persoană deosebită, iar asta în adevăratul sens al cuvântului și nu doar pentru că așa se scrie.

Deși intrat nu demult în rândul jurnaliștilor sportivi orădeni, în urmă cu şase ani  devenind colaborator activ al „Crişanei”, impactul acestuia a fost imediat, cronicile sale fiind printre cele mai căutate de către microbiștii bihoreni și nu numai. „Jani” a avut o mare iubire în „sportul rege” la care a ținut atât de mult, iar acea dragoste a fost Club Atletic Oradea. Pentru această iubire „Jani” și-a dedicat ani din viață pentru a-i cerceta și scrie istoria, reuşind cu multă trudă, pasiune şi pricepere să lanseze trilogia „Istoria clubului de fotbal CAO/NAC Oradea”, o veritabilă enciclopedie de 600 de pagini a clubului campion în România şi Ungaria. Asta, după ce în 2018-2019 a îndeplinit rolul de ofiţer de presă al „vulturilor verzi”, contribuind la mediatizarea zborului acestora spre piscurile înalte, cum îi plăcea să-şi alinte favoriţii. În semn de preţuire pentru fanul său trecut mult prea devreme la cele veşnice la doar 61 de ani, sigla clubului de pe pagina de facebook a fost marcată de ieri cu culoarea doliului...

Odată intrat în rândul presarilor bihoreni a participat activ şi la acţiunile selecţionatei de fotbal, fiind o prezenţă plăcută atât pe teren, cât şi la momentele de socializare de după jocurile desfăşurate atât în judeţ, cât şi în afara acestuia.

Din păcate vestea-șoc a venit pentru noi într-un moment în care speram să îi primim telefonul sau mesajul care să ne anunțe că a trecut peste problemele medicale de care nu s-a plâns niciodată. N-a fost însă așa și iată că „Jani” va rămâne de acum doar o amintire, dar una dintre cele mai plăcute, un OM pe care cine l-a cunoscut cu adevărat sigur nu îl va uita niciodată. Rămas bun, Jani! Sincere condoleanțe familiei greu încercate!

Ai tăi colegi de la Crișana, alături de care ai venit prea târziu și ai plecat atât de devreme!