Pentru şedinţa ordinară de mâine a Consiliului Local Oradea, executivul orădean a pregătit două materiale privind aprobarea studiilor de fezabilitate pentru parcările de pe strada Independenţei, respectiv Braşovului. De asemenea, conducerea Primăriei Oradea va încerca din nou mâine să-i convingă pe aleşii locali şi cu privire la proiectul parcării de pe strada Primăriei, respins în urmă cu o săptămână.

Pe strada Independenţei se doreşte amenajarea unei parcări subterane cu o capacitate de 250 locuri, iar la sol vor putea fi asigurate alte 125. Studiul de fezabilitate realizat prevede că primul nivel se va afla la -3,15 m, iar al doilea nivel, la -6,15 m. Suprafaţa disponibilă la sol este de 5.000 mp, din care 1.500 reprezintă teren în proprietatea firmei RCS&RDS, care a fost de acord cu acest proiect. Potrivit studiului de fezabilitate valoarea totală a investiţiei se ridică la 8 milioane de euro, care, pe lângă investiţia de bază şi cheltuielile cu utilităţile, prevede şi cheltuielile cu proiectarea şi asistenţa tehnică. Totodată, proiectul prevede şi amenajarea de-a lungul malului Crişului Repede a unui planşeu în consolă în vederea funcţionării aici a unor terase. Dacă consilierii locali îşi dau mâine votul pentru acest studiu de fezabilitate, luni caietul de sarcini privind selectarea partenerului care va amenaja parcarea va fi scos la licitaţie.
Cel de-al doilea proiect care urmează să fie supus mâine aprobării consilierilor locali este cel care priveşte studiul de fezabilitate pentru parcarea de pe strada Braşovului. Parcarea va fi realizată în curtea Spitalului "Avram Iancu" şi va ocupa la sol o suprafaţă de 1.980 mp, iar la finalizarea investiţiei aici vom avea 406 locuri de parcare. Viitoarea construcţie este prevăzută cu un demisol, un subsol şi patru etaje. Potrivit SF valoarea totală a acestei construcţii se ridică la 5,5 milioane euro. "Costurile pe metru pătrat la această parcare sunt mai mici datorită costurilor totale ale construcţiei. În ce priveşte această investiţie, momentan nu o putem scoate la licitaţie, deoarece nu avem semnat încă acordul cu reprezentanţii Spitalului "Avram Iancu", care este o formalitate. Până pe data de 1 martie vom demara însă procedura de licitaţie pentru găsirea unui investitor", a declarat Ilie Bolojan, primarul oraşului.

În ce priveşte parcarea de pe strada Primăriei, care presupune demolarea imobilului în care până acum câteva zile funcţiona cantina municipalităţii, Bolojan spune că mâine va exista o nouă tentativă de a-i convinge pe consilieri cu privire la acest proiect.