Cum nu întotdeauna lucrurile stau tocmai bine şi precum ar trebui, se întâmplă foarte des ca alţii să sufere consecinţele superficialităţii sau indiferenţei unora sau altora, precum în rândurile următoare.

În anul trecut, mare parte dintre străzile din Cartierul Velenţa, inclusiv aleile dintre blocuri, după luni multe de şantier, au fost aduse la stadiul de practicabile, spre bucuria locuitorilor. Dar ce te faci când, vrei, nu vrei, calci în gropi sau faci duş, deloc plăcut, "mulţumită" maşinilor ce trec în viteză pe câte o porţiune de stradă (ignorată, la momentul refacerii drumului) cu gropi pline cu apă? Este vorba despre o parte din str. Eftimie Murgu, situată între str. Seleuşului şi bl. PB 38, aproape de intersecţia cu str. Grădinarilor, unde este se află micuţa piaţă a cartierului. A mai fost ea cârpită cu câteva petice de asfalt, dar vorba unui riveran: "Cu cârpeala nu faci treabă, că nu e nici durabilă, nici prea folositoare, este doar un lucru de mântuială", iar rezultatul ne afectează pe noi, cei care, în fond, plătim impozitele! Şi trebuie să recunoaştem că are dreptate, sperând, în acelaşi timp, că necazul cetăţenilor va fi auzit acolo unde trebuie şi respectiva porţiune va fi, în sfârşit, asfaltată.
Şi pentru că tot am vorbit despre lucrări făcute de mântuială ori să-i spunem dezinteres, la momentul construirii (1988), la blocurile D de pe str. Seleuşului se pare că la capitolul canalizare (cap de coloană), ceva a fost proiectat sau executat greşit, deoarece dau multă bătaie de cap celor de la Apă-Canal. Dar necazul cel mai mare îl au locatarii. La bl. D49 de pe Seleuşului nr. 27 mizeria şi mirosul pestilenţial - care pătrunde în apartamente - au adus oamenii la disperare. Subsolul blocului duhneşte din cauza dejecţiilor ajunse afară din conductele de canalizare. Ca urmare, locatarii îi roagă pe cei responsabili să ia măsurile necesare pentru ca lucrurile să se schimbe în bine.

În final, doresc să fac un apel către firma de difuzare a presei Murray Press - dacă mai există -, care are un chioşc pe str. Seleuşului, lângă staţia autobuzului 10, nefolosit de foarte mult timp, să-l mute în zona pieţei (str. E. Murgu) din cartier, unde se cere un difuzor de presă de acest fel. Poate că, aflând despre dorinţa cetăţenilor, firma respectivă sau poate alta va redeschide acest chioşc, cu un orar stabilit şi în raport de sugestiile locatarilor blocurilor din zonă, ei fiind, în fond, clientela de bază.