Primăria Oradea anunţă că a fost finalizată, la începutul acestei luni, străpungerea străzii Brâncoveanu până în strada Oneştilor şi amenajarea ca giraţie provizorie a intersecţiei Oneştilor - Cazaban - strada Constantin Brâncoveanu. De asemenea, până la sfârşitul lunii iulie, va fi finalizată şi amenajarea intersecţiei Tudor Vladimirescu - Oneştilor - Lăpuşului. Ambele lucrări au fost încredinţate firmei Selina, în baza contractului de întreţinere şi reparaţii străzi.

Valoarea lucrărilor de străpungere a străzii Constantin Brâncoveanu a fost de 275.000 lei, iar a lucrărilor de amenajare a giraţiei, de 150.000 lei. În ce priveşte costurile de amenajare a intersecţiei Tudor Vladimirescu - Oneştilor - Lăpuşului, acestea nu au fost comunicate. Municipalitatea a găsit această formulă lapidară pentru a răspunde acuzaţiilor apărute în presă cu privire la încredinţarea directă a acestor două lucrări, dar şi a altor cinci firmei de casă Selina. În cursul acestui an, la adăpostul unui contract şi a unei legislaţii ambigue, firmei Selina i s-au încredinţat, fără licitaţie, modernizarea străzii Tzarany Gyula, continuarea străzii Clujului înspre calea ferată, intersecţia str. Carpaţi cu B-dul Dacia, lucrare estimată la 300.000 lei, respectiv Dacia cu Transilvania, a cărei valoare preconizată este de 725.000 lei, dar şi sensul giratoriu, de la intrarea în Parcul Industrial, care a costat 952.000 de lei. Toate aceste şapte lucrări amintite fac obiectul unei investigaţii a Inspectoratului Teritorial în Construcţii Nord-Vest, care într-un răspuns a concluzionat că lucrările amintite fac parte din categoria "lucrărilor de investiţii", care presupun scoaterea la licitaţie. Însă municipalitatea doreşte să transmită un semnal clar că nu îşi va schimba poziţia, dovadă stă continuarea lucrărilor la intersecţia Tudor Vladimirescu - Oneştilor - Lăpuşului.

În aceste condiţii, doar organele abilitate, cum ar fi Curtea de Conturi, sau cele din subordinea Ministerului Justiţiei ar mai putea tempera avântul municipalităţii de a dirija banii publici spre firmele de casă.