Am mai scris pe tema aceasta. Tema este extraordinar de importantă. Mângâierea constă în faptul că pe internet apar luări de poziţie din partea unor tineri. Nu din partea autorităţilor, care în mod vinovat nu îşi fac datoria, ci din partea unor tineri cu demnitate, care se simt lezaţi.

Adică atunci, cândva, ne-am numit daci, acum ne numim români, iar alţii vor ca pe viitor să ne numim ţigani? Repet. Nu sunt şovin. Nu sunt rasist. Le consider atitudini imbecile. Dar am dreptul de a fi eu însumi, drept pe care nu mi-l poate lua nimeni, nici măcar ordinara demagogie "political correctness", care nu este decât o variantă a stalinistei "a fi pe linia partidului". Cine îmi poate pretinde să renunţ ca lumea să mă considere român, iar de aici înainte eu şi copiii mei să fim consideraţi ţigani? În Elveţia din 200.000 de emigranţi doar 3900 (1,5%) sunt români din care 95% sunt profesori, ingineri, medici etc, câţiva muncitori, dar şi câţiva ţigani care fac ceea ce fac de 800 de ani de când au venit în Europa. Ei bine, de multe săptămâni pe toate zidurile din Elveţia apar afişe cu ciori în care românii sunt consideraţi pericolul public numărul unu. Presa din Elveţia urlă de ură împotriva ciorilor de români. Au sărit ziare din Germania care ne-au luat apărarea. Ticăloasa presă românească, ticăloasele televiziuni şi mai vinovatele oficialităţi româneşti nu scot un sunet, nu zic un pâs. Pe toţi aceştia îi ducem în spate, îi plătim noi. Alt popor i-ar împuşca!
În Italia se fac razii în taberele de ţigani. Într-un ghetou sunt arestate 26 de persoane: 14 ţigani din România şi 12 din alte ţări, dar TVRi vorbeşte despre 26 de români! Ziarele la fel. Atunci cum vreţi să spună italienii?
Sunt arestaţi câţiva ţigani implicaţi în uciderea lui Marian Cozma. TVR vorbeşte despre cetăţeni unguri, în niciun caz despre unguri. Corect, dar de ce procedează invers când e vorba despre români? De ce nu fac distincţia între români ca etnie şi cetăţenii români. Ultimii violatori din Italia sunt românii Zoltan şi Lajos (sau oricum). De ce? Este cert după ceea ce face că TVR este un mercenariat antiromânesc. Asta ar fi treaba altor organe. Dar oficialităţile ce fac? De ce nu iau atitudine pentru a apăra demnitatea românilor, impunând străinătăţii distincţia clară pe care trebuie să o facă între români ca etnie şi cetăţenii români? Sunt ticăloşi? Sunt laşi? Sunt proşti? Sunt toate la un loc.
De ce şi cu cât plătim turma de hahalere din Ministerul de Externe. Din ce în ce mai frecvent ziare şi televiziuni din multe, tot mai multe ţări ne descriu ca pe români ţigani. Atenţie! Când opinia publică europeană va prelua acest cor extrem de bine concertat, nimic nu ne va mai scăpa, ţigani ne vom numi. De aceea sunt vinovate de crimă împotriva acestui popor toate guvernele postdecembriste. Ţiganii nu sunt ai noştri. Ţiganii sunt ai lumii largi, ei trăiesc în toate ţările Europei, dar odată s-ar putea emite cererea de a avea un stat al lor, un teritoriu. Istoria se creează pe termen lung, peste generaţii. Realizaţi cât de criminale sunt guvernele noastre?

Tensiunile din Italia şi din Elveţia nu pot fi rezolvate decât de către oficialii români care trebuie să afirme răspicat în faţa Europei: nu-i vorba despre români, ci despre ţigani (nu romani, nu romi) dintre care o parte sunt originari din România. Aceştia sunt cetăţeni români şi nu români. Şi nu toate ticăloşiile sunt făcute doar de către ţigani cetăţeni români, ci în rând cu ţigani cetăţeni ai altor state.