Cu doar câteva zile înainte de data programată pentru deschiderea ofertelor, Conducerea Consiliului Judeţean Bihor a decis ca licitaţia pentru reabilitarea drumului judeţean Sudrigiu - Pietroasa - Cabana Padiş să se amâne. Deschiderea documentaţiilor firmelor interesate de această investiţie era programtă pentru ieri, ora 12.00, însă, în cursul zilei de vineri, s-a decis ca noul termen pentru depunerea ofertelor să fie 16 iunie, ora 10.00, urmând ca în aceeaşi zi, două ore mai târziu să aibă loc şi procedura de evaluare a ofertelor depuse.

Licitaţia pentru reabilitarea celor 28,5 km din drumul judeţean Sudrigiu - Pietroasa - Cabana Padiş a stârnit interesul a 34 de firme. Consiliul Judeţean nu se află, însă, la prima încercare de atribuire a lucrării. În luna martie a.c., a fost programată o primă procedură, care a fost anulată de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, după ce una dintre firme, SC Alfa Rom, a contestat caietul de sarcini elaborat de angajaţii CJ Bihor. Sesizarea firmei s-a dovedit a fi întemeiată, CNSC considerând că multe dintre criteriile impuse contravin legislaţiei în vigoare. Acum, pentru a nu risca noi sancţiuni, s-a decis reluarea licitaţiei programate pentru ieri. Asta, în condiţiile în care unele firme interesate, după studierea caietelor de sarcini puse la dispoziţie de CJ Bihor, au solicitat lămuriri cu privire la criteriile prevăute în documentele de atribuire. În urma expedierii răspunsurilor de către angajaţii CJ Bihor, nu s-a primit confirmarea de primire de la şapte dintre firme. În aceste condiţii, s-a decis prelungirea termenului pentru depunerea documentaţiei. "Licitaţia pentru reabilitarea celor 28,5 km din DJ 763 Sudrigiu - Pietroasa - Cabana Padiş, programată a avea loc azi (ieri - n.r.), a fost decalată, deoarece nu s-au primit confirmările din partea tuturor posibililor ofertanţi că le-ar fi parvenit răspunsurile la scrisorile de clarificări. În aceste condiţii, autoritatea contractantă a fixat noul termen de desfăşurare a procedurii de licitaţie pentru data de 16 iunie a.c.", ne-a declarat Dumitru Crăciun, purtătorul de cuvând al CJ Bihor.

Potrivit anunţului de licitaţie, valoarea estimată a lucrării se ridică la 56.783.985 lei, ceea ce justifică interesul deosebit al celor 34 de firme, parte din ele din afara ţării.