La începutul acestui an, scriitorul Wass Albert, condamnat pentru crime de război împotriva poporului român, a fost comemorat într-o biserică reformată din Lunca Mureşului de câteva sute de persoane, la împlinirea a o sută de ani de la naşterea sa.


La această manifestare au fost prezenţi, ca de obicei, „oaspeţi" din Ungaria cu misiune bine precizată, doar Serviciul Român de Informaţii nu ştie ce se întâmplă, fiind prea ocupat cu ascultarea telefoanelor noastre şi a regizării de reglări de conturi şi scenarii de compromitere a celor care „incomodează" pe cei din „Sistem", plasaţi în diferite posturi cheie din mass-media, Biserică, justiţie etc. În amintirea lui Wass Albert s-au ţinut discursuri, s-au recitat poezii, s-au cântat cântece de către tineretul maghiar însetat de sânge românesc, pe tricourile lor regăsindu-se inscripţia „ Ardealul este ţara noastră!" Grofii ungurimii s-au solidarizat cu această manifestare. Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat că ar trebui să se facă distincţie între biografia şi opera lui Wass, care, în opinia domniei sale, nu are caracter şovin. Scriitorul Wass Albert are o operă literară valoroasă şi merită să fie comemorat, a mai spus Marko Bela, adăugând că acceptă argumentele celor care susţin că nu au existat motive întemeiate ca Wass Albert să fie condamnat. Curtea de Apel Cluj a respins însă cererea de revizuire a sentinţei în cazul scriitorului Wass Albert, condamnat la moarte în 1946, pentru crime de război. Scriitorul Wass Albert a fost acuzat şi condamnat pentru că a instigat armata ungară la crime împotriva românilor la Sucutard, Geaca şi Mureşenii de Câmpie. De o comemorare a lui Wass Albert au beneficiat şi orădenii prin bunăvoinţa Bibliotecii Judeţene a domnului Traian Ştef, mare prieten al maghiarimii ofensatoare a poporului român. Nu e de mirare că domnul Traian Ştef este susţinut în revenirea domniei sale în fruntea Bibliotecii Judeţene Bihor de către o pleiadă de scriitori români şi maghiari care şi-au bătut joc tot timpul de toate simţămintele româneşti. E suficient să amintim Institutul Cultural Român sau Liga Pro Europa, care s-au manifestat deseori împotriva intereselor naţionale româneşti. Nu de mult, la Oradea, domnul Traian Ştef ne-a prilejuit prezentarea unei cărţi scandaloase cu privire la istoria Transilvaniei, împreună cu reprezentanţii Ligii Pro Europa, a etnicului german de origine română, Harald Roth, care mistifica în mod grosolan istoria Transilvaniei. De asemenea intelectuali are nevoie Uniunea Europeană pentru a ne putea şterge cât mai bine din minte memoria istoriei naţionale! Trăiască, aşadar, prietenia româno-maghiară! Trăiască Institutul Cultural Român! Trăiască Liga Pro Europa! Trăiască Biblioteca Judeţeană din Oradea şi toţi mahării ei!
În acest timp, românii nu au voie să-l cinstească pe mareşalul Ion Antonescu, nici măcar în curtea Bisericii "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" din Bucureşti, ctitorie a sa, pentru că aşa vor evreii din America şi aşa au dispus funcţionarii de la Casa Albă! Copiii noştri nu mai au voie să înveţe Istoria României, ci Istoria Holocaustului. Copiii noştri nu mai trebuie să ştie cine au fost Mircea cel Bătrân, Neagoe Basarab, Vlad Ţepeş, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazul, Vasile Lupu, Constantin Brâncoveanu, Dimitrie Cantemir etc., ci trebuie să înveţe Istoria Uniunii Europene, Educaţia sexuală la standarde europene etc. Poporul român trebuie supus unui exerciţiu de uitare pentru a putea fi manipulat mai uşor. În acest timp politrucii de la CNSAS, împreună cu Dorin Dobrinicu, şeful Arhivelor Naţionale, şi Alexandru Florian, directorul executiv al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România, au blocat manifestarea în care erau evocaţi martiri ai temniţelor comuniste precum Sandu Tudor, Gheorghe Calciu Dumitreasa, Arsenie Boca, Arsenie Papacioc, Valeriu Gafencu şi Ioan Ianolide, pentru că ar fi legionari!!! Prin urmare, avem indivizi plătiţi din banul public să apere interesele naţionale ale României care fac tocmai jocul celor interesaţi să distrugă Neamul Românesc. Tristă realitate!
(va urma)