O nouă mostră a lipsei de profesionalism a firmei Selina este tavanul infiltrat de apă al sălii multifuncţionale de la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai". Recepţionată în urmă cu doi ani, lucrarea pare să ascundă numeroase vicii, iar conducerile succesive ale Bibliotecii Judeţene, prin tăcerea asumată, nu fac decât să acopere aceste nereguli şi să devină complicii firmei antreprenoare.

În cursul anului 2007, după luni de tergiversări, noul sediu al Bibliotecii Judeţene de pe strada Armatei Române era predat de firma constructoare beneficiarului, Consiliului Judeţean Bihor. Lucrările s-au ridicat la suma de 7.320.453 lei. Din păcate, încă de la recepţie, calitatea îndoielnică a acestora putea fi constatată cu ochiul liber. Chiar la faţada de la intrare, la doar câteva luni de la finalizarea execuţiei, primele plăci ceramice au început să se desprindă. Apoi, luni în şir, ca urmare a neefectuării corespunzătoare a izolaţiilor, subsolul clădirii de curând renovate s-a infiltrat cu reziduuri de păcură scurse din fostele rezervoare ale Armatei. Necazurile nu s-au oprit aici, de o săptămână tavanul holului multifuncţional al Bibliotecii s-a infiltrat cu apă. Peste tot au apărut pete maronii iar scurgerile se pot observa chiar şi pe lângă corpurile de iluminat încastrate în tavan, unde există riscul producerii unor scurtcircuite. În plus, cititorii, dar şi diverşi vizitatori străini ai somptuoasei clădiri de cultură sunt nevoiţi să asiste la jalnicul "spectacol" oferit de pardoseala umedă de la apa ce cădea din tavan.
Contactată telefonic, Ligia Mirişan, managerul Bibliotecii "Gheorghe Şincai", a confirmat doar faptul că, de săptămâna trecută, a început să plouă în holul de la parter. "Săptămâna trecută, în urma ploilor abundente, au apărut câteva infiltraţii în holul multifuncţional. Lucrarea a fost finalizată în 2007 şi până în luna decembrie investiţia se află în termen de garanţie. Am sesizat deja firma constructoare despre problemele apărute", a declarat Ligia Mirişan. Contrar celor afirmate de directorul Bibliotecii, problema pare să fie generalizată, existând deficienţe nu numai în hol, ci şi la celelalte etaje, dovadă echipele de muncitori care munceau miercuri la peretele exterior de lângă scara principală, de la nivelul I spre nivelul II.


Dacă până în decembrie, când lucrarea mai este în garanţie, toate aceste vicii nu vor fi remediate, reparaţiile ulterioare se vor face pe cheltuiala CJ Bihor şi nu a firmei Selina, care nu este pentru prima dată prinsă cu musca mântuielii pe căciula calităţii...