Praf, mizerie şi plăci de ciment "aranjate" haotic de-a lungul trotuarelor străzii Tudor Vladimirescu. Sutele de persoane care trec zilnic pe această arteră au parte de denivelări şi tranşee săpate în trotuare. Dacă nu vrei să faci slalom printre plăcile de ciment, o alternativă ar fi carosabilul, pe care pietonii preferă să-l utilizeze în defavoarea trotuarului.

Mai mult, ieri, deşi timpul a fost destul de favorabil pentru continuarea lucrărilor, pe strada Tudor Vladimirescu nici urmă de muncitori. "Nu se poate aşa ceva. În urmă cu circa trei luni, această stradă a fost spartă. Au fost reabilitate reţelele de canalizare, apă potabilă, canalizare, apă pluvială şi gaze naturale. Au făcut aceste lucrări, însă nu sunt chiar finalizate. Supărător este că, deşi vremea este bună, nu se lucrează. Trotuarele sunt impracticabile. Sunt tranşee săpate peste tot, iar plăcile de beton au fost lăsate de-a curmezişul. Chiar nu se pot lua măsuri pentru a îndrepta situaţia? Când se vor finaliza aceste lucrări?", se întreabă V.L., riveran. Contactaţi telefonic, specialiştii Primăriei Oradea au menţionat faptul că lucrările de reabilitare şi modernizarea străzii se încadrează în termen. "Termenul de finalizare a străzii Tudor Vladimirescu este 25 decembrie a.c. Au fost finalizate lucrările de introducere a gazului natural, s-au refăcut reţelele de canalizare şi apă potabilă precum şi apa pluvială, urmând să se finalizeze şi racordurile. În ceea ce priveşte problema trotuarelor, aceasta va fi rezolvată în perioada următoare. SC Drumuri Orăşeneşti SA se ocupă de asfaltarea străzii şi a trotuarelor", a precizat Ionuţ Szabo, inspector în cadrul Serviciului Comunicare, Imagine, Mass-Media.

De menţionat faptul că pe strada Tudor Vladimirescu s-au realizat patru lucrări: extindere şi reabilitare reţea apă potabilă, canalizare menajeră, canalizarea pluvială, extindere, branşare gaze naturale. Constructorii care au efectuat lucrările sunt Keviep, SC Energoconstrucţia şi SC Amarad SA.