Licitaţia pentru vânzarea Ştrandului Venus din Băile 1 Mai va fi reluată peste o lună în condiţiile în care la procedura organizată ieri doar o singură firmă şi-a prezentat intenţia de cumpărare achitând garanţia de participare.

Primăria Sânmartin scoate la vânzare o suprafaţă de 43.109 mp, teren şi construcţii, preţul de pornire fiind de 4.750.000 euro, plus TVA, iar pasul licitaţiei era de 50.000 euro. Iniţial, trei firme, SC Gulliver SRL, SC Sapient SRL şi SC Turism Felix, au cumpărat caietele de sarcini, însă doar ultima dintre ele a depus o ofertă concretă. "Doar SC Turism Felix a depus garanţia cerută de 100.000 euro. Se va relua licitaţia, deoarece pentru a se adjudeca, trebuia să se prezinte cel puţin două firme. La fel, şi la a doua strigare trebuie să primim două oferte, abia la a treia procedură vom putea vinde direct şi singurei firme care se prezintă", ne-a declarat Lucian Popuş, primarul comunei Sânmartin.
La procedura de licitare de ieri s-a prezentat şi un cetăţean care a contestat legalitatea acţiunii, în condiţiile în care acesta a dat în judecată Primăria Sânmartin pentru retrocedarea terenului pe care este construit ştrandul şi a notificat existenţa procesului în Cartea Funciară.

Cu toate acestea, primarul Sânmartinului este hotărât să reia licitaţia, urmând ca noul proprietar să rezolve problema procesului.