Luni: Ce săptămână de foc! Cod protocaliu de caniculă, cod roşu în politică... Acu', dacă vineri l-au suspendat pe preşedinte şi a dat Domnul o ploicică şi pe la Oradea, ne-am mai răcorit? Mai răcoriţi decât noi sunt ţăranii din şapte sate pe care marele om politic Dan Voiculescu, sub generosul patronaj al fundaţiei familiale, îi învaţă să picteze. Un moft de un milion de euro, bani europeni. S-a întors destinul României! Şi noi vom întoarce banii cu lopata: dolari, yeni şi euro, obţinuţi pe picturile naive care vor umple marile saloane ale lumii. Asta cu o condiţie, să treacă domniile lor telectualii să-i poarte de grijă Joianei, până când badea Gheorghe şi nana Floarea se îndeletnicesc cu mâzgălitul şevaletului.

 

Marţi: A început hora! Vasile Balga anunţă „lovitura de stat", care urma să culmineze cu demiterea preşedintelui. În acest timp, liderii USL dovedesc că, deocamdată, au ambiţii mult mai mărunte; să facă ordine în Curtea Constituţională şi să-l mazilească pe Avocatul Poporului. Confruntaţi cu masivul amestec al puterilor imperialiste în treburile interne, Ponta şi Antonescu s-au răzgândit. Ei nici n-au spus aşa ceva! Dar au făcut... Şi, "Duios Năstase trecea". Spre surpriza tuturor românilor care mai aveau ochi şi urechi pentru altceva decât pentru războiul politic dintre palate, Adrian Năstase renunţă la cererea de întrerupere a pedepsei. S-o fi obişnuit cu viaţa de la Rahova ori te pomeneşti că a ajuns la concluzia că regimul de acolo e mai bun decât cel de afară, oricum s-ar numi el?

 

Miercuri: Nu-i lucru de glumă, dar fiindcă poliţiştii nu se grăbesc să dea lămuriri ne asumăm noi răspunderea de a ridica un mare semn de întrebare. Ce se întâmplă cu zvonurile, tot mai multe, legate de tentativele de răpire ale unor copii ce s-ar petrece pe raza oraşului Oradea? Mai întâi, cică, s-ar fi întâmplat într-un mare complex comercial, apoi într-un parc... Nu ar fi corect ca, fie şi în lipsa unor plângeri, oamenii legii să demareze o anchetă, iar apoi să ne spună şi nouă dacă există motive de îngrijorare ori ba? Da' cine să-i pună la lucru că mai marii judeţului sunt invitaţi la un garden-party taman la Bucureşti?!

 

Joi: Peste noapte, Curtea Constituţională a primit noi sarcini de serviciu. De fapt, nu are mai mult de lucru căci, în neţărmurita-i înţelepciune, Guvernul a decis că e mai bine ca judecătorii CCR să judece cât mai puţin, dacă se poate chiar deloc. Experimental, în curând, unul câte unul, vor fi înlocuiţi cu nişte momâi. Una din motivaţiile acestui experiment unic în lume ar putea avea legătură cu gazele. Nu, nu că ar fi ei prea bătrâni şi că atmosfera din justiţie ar fi devenit irespirabilă, este vorba de gazele de şist. Prin cine ştie ce manevre strategice, generalul american Wesley Clark a ajuns consilier al lui Victor Ponta. Sigur este o pură coincidenţă că militarul care a fost la un pas de a declanşa un război cu ruşii, în Kosovo, are afaceri în domeniul gazelor şi a fost desantat la Bucureşti, tocmai acum când Guvernul s-a răzgândit şi n-ar mai zice nu ideii de a extrage nişte dolari din pământ. Curios e faptul că nici premierul n-a băgat de seamă că PSD nu are mână bună la „consilierii" americani. Să nu fie într-un ceas rău!

 

Vineri: Ziua cea mai lungă. În urma unei şedinţe maraton, preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat pentru a doua oară. Fiindcă nici ea nu mai ştie cine e stăpân în România, Curtea Constituţională n-a avut nimic împotrivă! Dincolo de dramatismul dezbaterilor, marcate de trădarea tuturor aliaţilor de până mai ieri ai preşedintelui, un fragment din discursul răs-suspendatului este de-a dreptul memorabil: "Să aveţi grijă de ţară şi de oamenii ei". Nu poţi să nu-ţi aminteşti de coana Leana şi a ei celebră: "Victoraş să ai grijă de copii". Se leagă! Băsescu a zis că, dacă e demis, pleacă pe mare. Asta cu condiţia să mai aibă cu ce, că flota... Ştie el! Prins în goana evenimentelor, Mihai Răzvan Ungureanu declară că, dacă va fi nevoie, va candida la prezidenţiale. Nu e nevoie! Se găsesc întotdeauna unii care să vrea să ajungă preşedinţi. Prin orice mijloace!

Sâmbătă: Reunit în şedinţă extraordinară, asta fiindcă a fost stropită din belşug cu şampanie şi împănată cu trufandalele victoriei împotriva "tiraniei", Guvernul României a decis că, pe 29 iulie 2012, mergem la urne să hotărâm dacă îl pensionăm definitiv pe Băsescu. "Majoritatea mută" a lui MRU, bombăne supărată pe austeritate şi, deci, lucrurile sunt radical diferite faţă de referendumul anterior. Foarte probabil vor urma alegerile prezidenţiale. Una peste alta anul electoral 2012, cu referendumul care nu era scris la buget, o să ne coste circa 300 de milioane. Banii ăştia nu aduc nici un leu în economie. Timpul trece şi ţara stă pe loc. Vine iarna, vin scumpirile... Până sărăcia n-o să-i atingă pe aleşi la buzunare nu ne putem aştepta la nimic.

Duminică: Un dram de linişte. Băsescu s-a dus să se deprindă cu odihna. Antonescu îşi face bagajele pentru Cotroceni. Noi, mai ales cei cu credite, avem vreme să calculăm cât mai luăm de la gura copiilor ca să plătim ratele la noul curs. Aşa ne trebuie, dacă ne-am întins cu nesimţire! Nu politicienii sunt de vină! Ei sunt neprihăniţi. Starea economiei nu are nimic cu criza politică, iar criticile din străinătate nu sunt decât nişte manipulări ordinare.