Luni: Chiar dacă a fost săptămâna nebunilor, chiar dacă a picat guvernul, chiar dacă n-am mistuit încă bine mititeii de la 1 Mai, eu zic să o luăm cu binişorul. La începutul săptămânii Guvernul MRU se mai codea încă. Să mărească la loc salariile bugetarilor, să restituie banii luaţi de CASS din pensii...? Până la urmă, două zile mai târziu, s-a decis, nu fostul premier Ungureanu, ci Traian Băsescu a făcut public anunţul, chiar în prezenţa preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy. În contextul dat n-a fost deloc clar dacă „oferta" prezidenţială avea iz electoral sau ecou ceauşit. „Mai dau o sută de lei...".

Marţi: Din lipsă de cvorum, Camera Deputaţilor nu a putut lua o decizie privind ridicarea imunităţii fostului ministru Laszlo Borbely, care ar urma să fie trimis în judecată pentru corupţie. Astfel, mână în mână, puterea şi opoziţia au verificat încă o dată în practică vechiul şi sănătosul principiu conform căruia „corb la corb nu-şi scoate ochiul". Mai mult decât atât, s-ar putea spune că, prin faptul că au părăsit din nou sala de plen, deputaţii USL au lăsat o uşă deschisă pentru noi înţelegeri cu UDMR şi, de ce nu, pentru reîntoarcerea Uniunii la guvernare. Cel mai târziu în noiembrie! Asta dacă nu cumva, aşa cum cer tot mai insistent liderii UDMR, nu vom avea alegeri parlamentare anticipate. După contextul politic fiind diferit şi ligitimitatea unei înţelegeri cu USL capătă o altă perspectivă.

Miercuri: Bătălia politică a ajuns să se poarte cu armele pe masă. După ce deputatul Adrian Solomon l-a ameninţat pe fostul premier că, dacă îndrăzneşte să calce în Bârlad, ar putea avea soarta lui Aldo Moro, premierul italian asasinat de un comando extremist de stânga, Victor Ponta a ridicat miza. Preşedintele PSD, premierul desemnat al României, a spus că glonţul ar fi o pedeapsă prea blândă pentru actualii guvernanţi. Nici suava Olguţa Vasilescu nu vrea să fie mai prejos decât bravii bărbaţi ai fostei Opoziţii şi scrie pe blogul dumneaei, trăind parcă irepresibile nostalgii comuniste, că în alte vremuri premieri ca şi Mihai Răzvan Ungureanu „ar fi fost împuşcaţi pentru înaltă trădare". Unde a ajuns retorica urii de partid! Parcă am asista la un nesfârşit spectacol al Cântării României pus în scenă de politicieni cu veleităţi de călăi.

Joi: Am trăit să o vedem şi pe asta! Ilie Carabulea, unul din cei mai bogaţi oameni ai României, top din Top Forbes, a fost condamnat la peste un an de închisoare pentru corupţie. Unde a greşit miliardarul? Acolo că n-a vrut să se amestece şi în politică. Dacă avea imunitate sau propte groase la partide scăpa cu „suspendare". Da nici aşa nu o să-i fie tocmai rău. Patronul Atlassib fost „repartizat" la Penitenciarul de înaltă clasă de la Rahova, unde are la dispoziţie un magazin bine aprovizionat, sală de fitness, bibliotecă şi chiar biserică de incintă. Mai mult, se spune că din închisoarea VIP a României mafioţii pot să îşi conducă pe mai departe afacerile, fiindu-le trecută cu vederea deţinerea unui telefon mobil. Asta, desigur, pentru ca economia României să nu se ducă de râpă. Pare cunoscut decorul? Cam aşa stau lucrurile şi în democraţiile cocainei din America de Sud.

Vineri: „A sosit ziua dreptăţii...". Cu sprijinul neprecupeţit al deputaţilor Minorităţilor şi cu aportul nestânjenit al dezertorilor din PDL, Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu a trecut, prematur, în rezervă. Trădarea a avut o asemenea amploare încât n-a mai contat nici votul plâns al doamnei Plăcintă, nici plimbatul urnelor prin sală, în căutare de votanţi, nici discursul decent al premierului încă în funcţie. Pe val, fosta opoziţie ia puterea, pentru prima dată înaintea alegerilor. Rămâne de văzut ce va face cu ea. E de aşteptat ca în următoarele şase luni să curgă lapte şi miere. Riscul e însă ca, după ce ne vom fi ghiftuit, din noiembrie încolo, ăştialalţi să strângă şi ei cureaua, fiindcă vor realiza că mai mult nu-i de unde. Cine iese în pagubă? Tot noi! Vom mai avea de tras încă patru ori poate opt ani. Fiindcă PDL e pe ducă, iar altă opoziţie nu va mai fi. Vom avea de ales între: USL, PSD sau PNL. Ceea ce, până la urmă, o să vedeţi, tot aia e!

Sâmbătă: Ce mai comedie! Garcea, alias Mugur Mihăescu, va cadida, evident independent, pentru funcţia de primar al Sectorului V. Parcă Marean şi „vanghelioanele" sale din plină vară nu asigurau circul necesar şi suficient alegerilor locale. Numa' Garcea le mai lipsea! De unde se vede că, uneori, e mai bine să locuieşti într-un orăşel de provincie, fără vedete de „Vacanţă" cu pretenţii de mari edili.

Duminică: Faină schiţă de guvern! Umblă vorba că, fiindcă aşa cum zicea, nu-i timp de învăţat, Victor Ponta ar vrea să propună românilor un executiv destul de experimentat în rele. Pe lista guvernului încă fantomatic apar, din câte se pare: Liviu Dragnea - poftitorul de fonduri europene, Dan Şova - uitătorul de pogromuri şi profitorul Rovinarilor şi Turcenilor, Mircea Diaconu - clientul ANI, Bănicioiu cel râvnitor la mirese pesediste şi încă câţiva politicieni care pot să reprezinte orice, numai schimbarea nu.

Cetăţeanul surmenat