Luni: Am auzit un politician local cu mari pretenţii spunând că PDL vrea să amâne alegerile. Nici pomeneală! Oricum, dacă o ţine tot aşa, până la scrutinul din noiembrie nu mai are cu cine se prezenta în faţa alegătorilor. Doar săptămâna trecută, din partidul lui Boc au plecat un senator şi trei deputaţi. Majoritatea din Senat e varză, iar cea de la Cameră atârnă de un fir de aţă. Umblă vorba că până şi fostul preşedinte al PDL Bihor, Petru Filip, cel care cu ani în urmă cocheta cu social-democraţii, caută acum să treacă la liberali. Dacă ultimul preşedinte, Ştefan Seremi, nu se grăbeşte se umple barca de salvare!

Marţi: S-ar crede că, înţelepţindu-se, Corneliu Vadim Tudor a ales altă cale, calea credinţei. Au apărut primii fluturaşi electorali ai Tribunului, din care Însuşi Isus Mântuitorul ne cheamă: „Te aştept la vot!". Nu la biserică, nicidecum la pocăinţă, ori spre Împărăţia Cerurilor. În Săptămâna Luminată, Hristos a fost făcut agent electoral. Dacă asta e lucrare de bun creştin, cum se pretinde Vadim, înseamnă că şi iadul trebuie să fie plin de virtuoşi. Acuma, mai că l-am înţelege. Departe de gloria sa de altădată, PRM e în situaţia în care numai Dumnezeu îl mai scapă. De dragul rimei, de la groapă.

Miercuri: Mare scandal în coaliţie. După ce a căpătat Universitate de medicină cu predare în limba maghiară, UDMR se opune reglementării retrocedărilor. Înseamă că au mai rămas ceva clădiri, terenuri şi păduri neîntoarse prin Ardeal! Şi lucrurile aşa trebuie să rămână, până vor lua domniile lor tot ce cred că le-a aparţinut, de la Attila şi Arpad până în zilele noastre. Fiindcă se agaţă de putere ca înecatul de pai, pedeliştii nici nu îndrăznesc să cârtească. Şi, uite aşa, pe o primă platformă politică, UDMR şi USL îşi dau mâna în vederea unei colaborării viitoare. Statutul Minorităţilor se amână, fiind lăsat în seama viitoarei puteri.

Joi: Moţiunea depusă de USL, prima cu care se confruntă guvernul MRU, e ca un antibiotic, are spectru larg, doar, doar or vota-o şi parlamentarii puterii. Şi, vorba aceea, s-ar putea să nu se ştie... Supăraţi sunt destui. Unii pe Roşia Montană, alţii pe „unguri", alţii pentru că n-au primit mai mulţi bani de la premier. Însuşi primul-ministru a pornit în pelerinaj pe la partidele din arcul guvernamental, să vadă pe cine se mai poate baza. Raidul s-a încheiat cu un bilanţ neconcludent. Mai c-ai zice că zilele tânărului Ungureanu sunt numărate. Când, hopa! Vine Ponta şi spune că USL-ului nu-i ies parlamentarii cât să-şi treacă moţiunea. La vreme de război, asta se numeşte defetism şi se premiază cu glonţ. Ăştia chiar vor puterea ori numa' se jocă de-a politica?!

Vineri: Sub presiunea atâtor evenimente majore, era să ne scape nescărmănat cel mai important lucru din câte s-au întâmplat în aceste zile. Gigi Becali a fost achitat în dosarul „Valiza". Asta, culmea, deşi a recunoscut el însuşi că intenţiona să dea cele aproape două milioane de euro fotbaliştilor clujeni. A spus însă că erau „premiu" nu mită! După blatul din „partida" cu lotul fotbaliştilor, achitaţi şi ei în ciuda tunurilor fabuloase date cu sumele rezultate din transferuri de jucători, soluţia era previzibilă. Poate că „judecând electoral", cum spunea un politician local despre o altă speţă, instanţa n-a vrut să-l facă iar erou pe Gigi. Dacă acum patru ani „războinicul luminii" intra în Parlamentul Europei, direct din puşcărie, o sentinţă nefavorabilă l-ar fi putut duce, cine ştie?, drept în vârf la Primărie!

Sâmbătă: Acu', dacă s-au mai potolit apele, putem adăsta o clipă şi asupra cazului Chiliman. S-a pus batista pe ţambal. Primarul a anunţat că nu demisionează din PNL, chiar dacă preşedintele partidului, Crin Antonescu, l-a mazilit, fără niciun motiv de la conducerea organizaţiei de partid a Capitalei. Împachetată în multe cuvinte frumoase, Andrei Chiliman şi-a reiterat opţiunea de a candida pentru încă un mandat la primăria din Sectorul 1, cu liberalii ori chiar şi împotriva acestora. Cum Crin Antonescu nu e chiar atât de prost să renunţe la un primar bun, chiar dacă acesta l-a trimis să mai pună mâna pe carte, conflictul acum e în faza de armistiţiu. Asta până când unul dintre combatanţi va da cel mai mic semn de slăbiciune. Specialiştii spun că boieru' Chiliman ar fi maestru în mânuirea cuţitelor lungi...

Duminică: Dacă ne-au mai slăbit de Paşte, azi nu prea avem linişte din pricina capilor USL. E destul de clar, în unele sectoare ale Bucureştilor, unitatea de monolit a opoziţiei prezintă fisuri. Liberalii se vor bate cu pesediştii pentru câteva primării, chiar şi în Bihor. Şi ăsta e doar primul hop din istoria USL. Urmează: împărţirea funcţiilor locale, facerea listelor la parlamentare şi, apoi, tranşarea ciolanului. Se ascute lupta de casă!

Cetăţeanul surmenat