Luni: Zi mare, zi de leafă în Parlamentul României care, din pricina grevei de lux a Opoziţiei, funcţionează la jumătate din capacitate sau este, cum s-ar spune, într-un semi-şomaj tehnic. Primul ales care s-a prezentat la casierie a fost un parlamentar PSD. Peste indemnizaţia de parlamentar, mai are o pensie de circa 1.000 de euro pe lună şi câteva afaceri care, deşi e criză, se spune, merg strună. E adevărat că unii aleşi ai PNL au promis că îşi vor dona salariile nemuncite, însă promisiunea asta mai trebuie şi probată prin fapte. Până atunci, menţionăm doar că, deoarece România nu mai trăieşte în comunism, e posibil să ai şi pâine fără muncă!

Marţi: UDMR forţează mâna PDL şi câştigă! Chiar în aceste zile guvernul va reglementa, printr-o ordonanţă, înfiinţarea unei secţii exclusiv maghiare în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş. La noi nu prea mai există politician căruia să-i fie mai dragă ţara decât puterea. Culmea tupeului, Ioan Olteanu, mare ştab pedelist, zice că partidul său n-a cedat niciodată şantajului! Atunci ce să înţelegem, că a făcut de bună voie cadou celor de la UDMR facultatea de medicină? În felul ăsta, aplicând politica paşilor mărunţi, şantajând fiecare coaliţie la putere, peste încă vreo cinci cicluri politice, udemeriştii vor avea enclavă independentă în inima României şi autonomie în centrul Bucureştilor.

Miercuri: Azi preşedintele Traian Băsescu a vorbit Parlamentului. Mai precis acelei jumătăţi din Legislativ care mai merge la muncă. După ce i-a rugat pe aleşii Opoziţiei să îşi înceteze protestul, gest care - orice s-ar spune - e atipic pentru un preşedinte jucător şi dictator, şeful statului a creionat agenda guvernului pentru anul electoral 2012. Ca măsură de primă urgenţă se remarcă revenirea salariilor bugetarilor la nivelul lunii mai a anului 2010, înainte de tăierea cu 25% a lefurilor lor. Ei şi de aici să te ţii! Politicienii din arcul puterii zic că se poate, economiştii dau sceptic din cap şi umplu pagini cu calcule nu tocmai încurajatoare iar Opoziţia zice: „Să dea Băsescu, că le luăm noi banii înapoi, din 2013"! A înnebunit lupu' sau Ponta nu mai vrea la putere?

Joi: Să vorbim despre onoare! Scandal monstru la Consiliul Naţional al Audiovizualului. După ce preşedintele PNL i-a pus la îndoială probitatea morală, celebrul pianist Dan Grigore a demisionat din CNA, precizând că nu înţelege să continue această activitate în condiţiile în care politicienii îl confundă cu „un sac de box". Şi maestrul are deplină dreptate. România a ajuns ţara în care cei ce nu ştiu să facă nimic şi, chiar şi atunci când fac, falsează penibil îşi permit să ia în tărbacă pe oricine, chiar pe aceia care şi-au câştigat statutul public prin prestaţii de răsunet mondial. A demisionat Dan Grigore de la CNA, dar Crin Antonescu a abdicat, de mult, de la bunul simţ!

Vineri: Aflată în proces cu Agenţia Naţională de Integritate, deputata Peto Csilla, care şi-a angajat fiica la propriul cabinet parlamentar, s-a alăturat udemeriştilor care cred că aleşii pot şi chiar trebuie să fie corupţi, că doar asta înseamnă să faci politică. Parlamentarul UDMR Bihor vrea să pună ANI pe butuci, demonstrând în instanţă că Agenţia funcţionează în afara prevederilor Constituţiei. Ce nu face o mamă pentru fata ei? Şi, ca să fie cât se poate de limpede cum stau lucrurile în cazul Peto Csilla, reproducem declaraţia, stupefiantă, a parlamentarului UDMR. „Primul lucru pe care l-am făcut, după ce am ajuns deputat, a fost să întreb dacă e legal să îmi angajez fiica şi mi s-a spus că este". Adică, cum se vede mare ştab, orice român - mă rog, ungur în cazul de faţă - are prioritate „politică" să îşi aranjeze familia?!

Sâmbătă: Din păcate, mărirea fură câteodată minţile chiar şi unor ardeleni cinstiţi şi corecţi. Şeful Poliţiei Române, concitadinul nostru, Liviu Popa a avut o regretabilă scăpare şi i-a spus „ciocoflenderă" unei ziariste. Pariul generalului a fost acela că ucigaşul de la salonul de coafură nu avea acte medicale pentru permisul de port armă şi, din păcate pentru el, Popa a pierdut. Asta nu înainte de a apuca să spună că îşi dă demisia, dacă apare evaluarea psihologică a lui Gheorghe Vlădan. Şi, ce nu face dracu', iată că s-a găsit documentul! Asta se întâmplă în ţara în care: „păsăricile, găozarii, ciumpalacii" şi alte elemente ale regnului interlop zboară mereu prin gura politicienilor.

Duminică: Europarlamentarul George (Gigi) Becali a recunoscut că n-a fost de o lună jumate, poate două, la Bruxelles, la serviciu. O fi şi el în grevă „de lux" dar a uitat să ne spună pentru care înalte idealuri politice?

Cetăţeanul surmenat