Luni: Chiar zilele trecute a avut loc primul congres al Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania. Prilej numai bun pentru ca europarlamentarul maghiaro-român Tokes Laszlo să se dea iar în stambă. Aplicând o logică de tipul: Cine nu-i cu noi... e împotriva Ţării, eurodeputatul, de pe urma căruia România n-a avut nimic de câştigat, a propus, „simbolic" zicea el, ca duşanilor Guvernului Orban să li se interzică accesul în Transilvania. Din câte ştiam noi acest tip de decizie este unul din atributele statului suveran. Şi tot din câte ne mai aducem aminte, încă, Transilvania nu este republică suverană, autonomă, populară şi maghiară. Sigur aşa e, doar că „exelenţa Sa" nu dă doi bani pe chestia asta. Şi, spre ruşinea lor, nici autorităţile statului.

Marţi: Până şi liberalii au ajuns să-i strige lui Crin Antonescu că ar fi vremea să se trezească. Însă apelul la deşteptare pare că e fără efect. La înălţimea ultimului etaj al blocului cu aspect de buncăr pe care şi l-a cumpărat, pentru o nimica toată de 250.000 de euro, nimic nu poate tulbura somnul de frumuseţe al celui mai „harnic" dintre parlamentari. Nici măcar faptul că liberalii prahoveni îi cer preşedintelui PNL să respecte statutul partidului. Şi, din păcate, Prahova nu e singurul judeţ unde USL a ajuns să meargă într-o singură roată. După caz, aia din dreapta sau aia din stânga... Probleme sunt şi la: Buzău, Bacău, Timiş, Caraş - Severin, Bucureşti, Vâlcea şi, dacă e să ne luăm după gura târgului, chiar şi la Bihor.

Miercuri: A fost făcută publică o statistică cu privire la banii pe care îi au în conturi europarlamentarii României. Aşa cum era de aşteptat, Severin cel fără de partid şi fără de ruşine, e cel mai înstărit dintre ei. Are aproape un milion de euro în bănci. Nu e clar dacă au intrat la socoteală şi banii promişi de ziariştii britanici care l-au prins în celebra cursă a şpăgii. La capătul celălalt al clasamentului, să vezi şi să nu crezi! Săracii României: Gigi Becali, Corneliu Vadim Tudor şi Tokes Laszlo, politicieni fără niciun sfanţ în conturi. Ceea ce, atenţie, nu înseamnă că n-ar avea, la ciorap ori la saltea.

Joi: Nici n-a apucat Teodor Meleşcanu să-şi pună la treabă serviciul de spionaj că s-a şi trezit cu un cuţit în spate. În rolul lui Brutus, colegul şi şeful său de partid, Crin Antonescu. Preşedintele PNL n-a gustat deloc ideea numirii liberalului la conducerea SIE şi a anunţat că îl va exclude pe trădător din partid. Ciudat e că, exact acum doi ani, exact acelaşi Crin Antonescu îl recomanda pe Teodor Meleşcanu Curţii Constituţionale, spunând: „Prin experienţa sa politică, juridică şi diplomatică, prin anvergura personalităţii sale politice, este o propunere foarte onorabilă pe care o voi susţine". Dar, cine ştie, poate că socoteala de la Curte nu se potriveşte cu cea din Servicii...

Vineri: Abia trecută prin Parlament, Legea Lustraţiei e făcută ferfeniţă de societatea civilă. Şi cum să nu faci asta când lustraţia nu se adresează candidaţilor, de niciun fel, de la consilieri locali până parlamentari sau prezidenţiabili şi nu-i vizează nici chiar pe diplomaţii regimului de tristă amintire. De data asta au picat de fazani numai desemnabilii şi procurorii. E de aşteptat ca, din pricina acestei înţelepte măsuri, să se mai îngroape nişte dosare. Că altfel, cine ştie, poate se lasă cu mustrare şi... lustrare. Aşa au vrut pedeliştii să facă pe anticomuniştii, protejându-şi uteciştii. Dar nu le-a prea ieşit. Deliberat, desigur şi negreşit!

Sâmbătă: Prima amazoană a ţării, Roberta Anastase, loveşte neiertător în opoziţia protestatară. Fiindcă Victor Ponta i-a cerut demisia, doamna de caramel a politicii româneşti a decis să taie diurna de şedinţă tuturor parlamentarilor USL, care, de mai bine de o lună, nu se duc la serviciu. Oare parlamentarii de la putere nu se gândesc că vor trece în opoziţie şi ăştia ar putea fi în situaţia de a nu le tăia diurnele ci alocaţia de hrană din sistemul penitenciar? Minim 25%!

Duminică: Relaţia nepotrivită şi telenovelistică a deputatului Aura Vasile cu PSD şi UNPR continuă. Anul trecut, în luna decembrie, parlamentarul a demisionat din PSD, s-a înscris în UNPR şi apoi, în urma unei crize sentimentale şi cardiace, după nici 24 de ore, s-a întors la prima dragoste, partidul lui Marean Vanghelie. Acum Aura Vasile a plecat iar la UNPR, pentru funcţia de şef al filialei din Capitală şi, de data, asta nu sunt semne că ar vrea să se mai întoarcă. S-ar spune că, fiind prea ocupat cu Oana Mizil, primarul „care este" la Sectorul 5 şi-a consumat tot şarmul personal şi puterea de convingere. Şi din asta n-a avut de pierdut decât partidul.

Cetăţeanul surmenat