Luni: Săptămâna a început în forţă. Miroase a campanie electorală ca şi cum ar trăzni a praf de puşcă. Preşedintele Traian Băsescu şi-a amintit, deloc întâmplător, că i-a propus lui Victor Ponta să fie prim-ministru. Cuprins de o timpurie amnezie, tânărul preşedinte al PSD nu şi-a mai amintit episodul. De aici marii politicieni au dat în mintea copiilor. „Minţi!", a spus şeful statului şi a trântit stenogramele de la Cotroceni pe masă. Cam irelevante textele, cu două feţe, numa' bune să poată fi „citite" după poziţia politică a lectorului. S-a mobilizat şi corul strigătorilor din partide: Puterea răgea ca şi Băsescu, Opoziţia behăia ca şi Ponta. Fără nicio legătură cu Gigi B.

Marţi: Nici nu ne-am lămurit cine minte, preşedintele ţării sau preşedintele PSD, că a şi puşcat altă bombă: Revizuirea Constituţiei. Vă puteţi imagina un om ca Traian Băsescu în rolul sirenei care îi ispiteşte pe liderii Opoziţiei spre lucrările Parlamentului. Asta face! Preşedintele a spus că e gata să îşi „reajusteze" mandatul, numai să fie modificată Constituţia, ceea ce fără participarea parlamentarilor PNL şi PSD nu se poate. Dar mişcarea e una cu bătaie lungă. USL nu va veni în Parlament de dragul lui Băsescu, chiar dacă va fi să suporte apoi acuzaţiile pedeliştilor că nu ţin cont de voinţa milioanelor de români care au votat, la referendum, pentru un parlament unicameral, cu 300 de aleşi. Când or să vină la putere, ei au să pună „muzica" şi melodia cu referendumul va fi dată uitării.

Miercuri: Vedeta săptămânii, deputatul Mihail Boldea. Până şi Opoziţia şi-a trimis câţiva reprezentanţi în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, pentru votul care îngăduie ca deputatul să poată fi percheziţionat şi reţinut. Cum s-ar spune USL nu participă la lucrările Parlamentului decât ca să „execute" pedelişti. Nimic rău în asta! Rău e că, până s-a mişcat justiţia română, deputatul Boldea a ajuns departe, după toate probabilităţile în Congo. Te şi miri că, de un cincinal şi ceva, un copil ca ăsta a reuşit să facă, se spune, milioane de euro din tranzacţii imobiliare ilegale şi chiar spălând bani negri de pe urma traficului de carne vie. Sunt ţări în lumea asta unde, chiar dacă te găsesc, „serviciile" nu prea au ce să îţi facă. Şi el tocmai în Congo. Cică vine acasă. Da' nu zice când. Până una alta s-a născut un catren: „A plecat Boldea în Congo, să îi facă loc lui... Bombo!".

Joi: În vacarmul mediatic creat în jurul subiectului Boldea a trecut de-a dreptul neobservată miza numirilor de noi ştabi la conducerea unor instituţii de stat cum ar fi: CNSAS, Curtea Constituţională etc. locuri bunicele cu salarii frumuşele. Votul pentru aceste funcţii se dă în Parlament şi, de regulă, e negociat, conform unui algoritm bine stabilit, între Putere şi Opoziţie. Cum, de la un timp încoace, Opoziţia a cam lipsit din Legislativ, PDL şi compania a lua după principiul „noi şi-ai noştri". Desigur, clientela USL a sărit ca arsă. Iată un motiv serios pentru care PSD şi PNL ar putea să revină, chiar şi temporar, la lucrările plenului: ciolanul!

Vineri: Gigi candidat la primărie. Şi nu la vreun sat înzăpezit din Buzău ci tocmai la Primăria Capitalei. Pentru asta ciobanu' din Pipera şi-a făcut bulentin de Sectorul 1. Cum s-ar spune, în termeni ulta-ortodocşi, Becali a părăsit, cu acte, domiciliul conjugal. Mai mult, în termenii logicii becaliene, Gigi se şi vede primar. A auzit el, de la Băsescu, că numai un tip care are tupeu să se ia în gură cu Oprescu şi care e total diferit faţă de acesta are şanse să fie noul primar-general al Capitalei. Şi Gigi a tras concluzia: el le spune pe toate aşa cum îi vin la gură, deci are 50% şanse să câştige. Problema e cu celelalte 50 de procente. Că, din punctul de vedere al profilului politic, ciobanul Becali nu diferă prea mult de doctorul Oprescu.

Sâmbătă: Desemnarea candidaţilor USL nu merge peste tot aşa de lin cum ar trebui. La Buzău, de pildă, pesedistul Victor Mocanu, se încăpăţânează să candideze la preşedinţia Consiliului Judeţean, împotriva voinţei şefilor săi de partid. Ceva mai încolo, la Neamţ, liberalii nu vor să-l lase pe candidatul PC să îşi încerce şansele de a câştiga primăria municipiului de sub Pietricica. Deja liderii filialei locale: preşedintele şi şefa organizaţiei de femei a PNL Neamţ şi-au anunţat intenţia de a candida pe cont propriu la Consiliul Local.

Duminică: Odată cu primăvara, prin Oradea au răsărit, pe ici pe colo, plăcuţe bilingve aşa cum le-ar dori UDMR, însă „puţin" cam ilegale, fiindcă propunerea a fost respinsă de Consiliul Local. Numele străzilor rebotezate este tradus în limba maghiară. Şi de data asta, în numele toleranţei, al bunei înţelegeri şi al intereselor politice, autorităţile au închis ochii. Până când? Poate până după alegeri?

Cetăţeanul surmenat