Luni: Candidatura la prezidenţiale e percepută de femei ca o treabă periculoasă. Altfel nu se explică de ce Udrea şi Macovei şi-au prezentat oferta electorală purtând pe cap câte o cască de şantierist. Poate că, având un simţ al realităţii ceva mai accentuat, doamnele şi-au dat seama că, din pricina promisiunilor electorale care nu se vor împlini niciodată, cerul riscă să cadă în capul politicienilor. O astfel de promisiune, foarte îndrăzneaţă vine din partea independentului Gheorghe Funar. Cică, dacă va fi ales, va guverna prin referendumuri. Fiecare măsură importantă ar urma să fie supusă aprobării poporului. Nu vă impacientaţi, nu va fi nevoie să mergeţi la vot de trei ori pe săptămână. Poporul are puterea doar până când o dă unui politician.

Marţi: George Maior pare a fi cel mai curtat potenţial premier. Candiaţii la preşedinţie se întrec în a lustrui imaginea şefului de la SRI. Ponta aproape că l-a dat drept prim-ministru, Iohannis a declarat că poate fi o variantă „onorabilă", iar Udrea, ceva mai rezervată, a spus că e o alegere bună. Te şi duce gândul că ar putea exista o relaţie de proporţionalitate între dosarele secrete ale candidaţilor şi temenelele făcute în faţa şefului fostei securităţi. Cum şi aşa se fac pariuri pe seama viitorului preşedinte al României, n-ar fi rău să aibă şi Maior o cotă a lui. Poate una mai mare. Că, după cum arată, mizele puse pe politicieni, nu-i rost de mare câştig. Asta-i regulă sfântă, din politică nu câştigă decât politicienii!

Miercuri: Atât s-au răbdat! Asta a fost săptămâna primelor atacuri murdare din campanie. Faptul că majoritatea l-au avut drept ţintă pe Iohannis vă spune ceva? Şova a spus despre candidatul ACL că e un „gângav, încet la minte, care nu poate vorbi fără prompter". Doamna Firea a lu' Pandele i-a reproşat prezidenţiabilului liberal că nu are copii. Şi, ca să nu se lase mai prejos, cei de la A3 au lansat ştirea că preşedintele PNL locuieşte într-un apartament ce ar aparţine unui apropiat de-al lui Băsescu. S-a dovedit până la urmă că titularul îi este „apropiat" chiar al lui Iohannis şi nu are nimic cu preşedintele. Dar ce mai contează? Gâdea & comp. încă boxează, Varanul vegează, Ponta'naintează...

Joi: Va fi o iarnă grea. N-au spus-o meteorologii, dar aşa se anunţă de la Moscova. Scandalul Lukoil nu s-a terminat încă, chiar dacă, cel puţin deocamdată, rafinăria de la Ploieşti rămâne în funcţiune. Paradoxal, asta poate şi datorită faptului să Băsescu le-a arătat ruşilor uşa. Mai conciliant, Ponta a făcut unele sugestii justiţiei, calificate de unii ca nefiind tocmai juste, pentru ca treaba să meargă înainte. Când ai 300 de benzinării, 3.500 de angajaţi, îţi dă mâna să fentezi statul cu peste o sută de milioane de euro, să mergi în pierdere şi să mai şi ameninţi că, dacă nu ţi se caută-n coarne, pleci. Concluzia: un Lukoil poate fi mai tare ca statul! Pe de altă parte, săptâmâna asta Gazpro-mul a mai tăiat 15% din livările de gaze pentru România. Aşa se face că reducerile au trecut deja de o treime din cantitatea convenită. Că relaţiile noastre cu Rusia au cam îngheţat e cât se poate de evident. Totul e să nu se simtă şi în casele noastre.

Vineri: Un psihiatru român s-a aplecat asupra profilului candidaţilor la preşedinţie. Cică Ponta ar fi ezitant şi temător, fapt care îl face şi uşor irascibil. Adică, premierul are tendinţa de a-şi ieşi din fire de câte ori simte că pierde controlul. Păi, nu i-a spus Iliescu că e prea tânăr pentru funcţiile cele mari?! Iohannis este un tip mulţumit de sine şi, din această cauză, îi este foarte greu să se schimbe, să devină ceea ce ar trebui să fie un prezidenţiabil. Udrea pare a fugi de ea însăşi. Coaptă la trup, dar cu o personalitate încă neconturată suficient, candidatul PMP se mişcă între a fi Wonder-Woman şi fotomodelul de campanie. Cu aceste calităţi e greu de condus o ţară. Reclamaţiile se vor trimite pe adresa Cotrocenilor, unde locuieşte regizorul. Monica Macovei este prizoniera unui anume elitism social. Prizonieră pentru că, spune psihologul, la fel ca şi Iohannis, din turnul de fildeş al propriilor ei opinii, candidata tinde să ne privească de sus. Poftim de alegeţi! „Fericiţi cei săraci cu duhul".

Sâmbătă: Până să ne alegem un nou preşedinte ne-ar trebui un alt selecţioner. România - Ungaria, 1-1. Iar ne-am înecat ca... românii la mal. Meciul din tribune a fost mult mai concludent. Bătălia de la Bucureşti a fost câştigată de unguri. Toate cele 46 de persoane rănite şi cei 30 de arestaţi au fost cetăţeni români. În tabăra adversă doar o femeie a primit îngrijiri medicale fiindcă a suferit o aritmie. Bine că, la plecare, n-au luat cu ei Harghita, Covasna, Mureşul, etc. Cine era să-i oprească? Vezi bine, mai ales acum, ai noştri sunt trebil de ocupaţi să se lustruiască pe ei înşişi şi să-i împroaşte pe ceilalţi.

Duminică: Nu e chiar de pe la noi, dar pare că a fost ironia supremă a săptămânii. Ţzarul Putin şi-a luat prima vacanţă, după 15 ani de muncă asiduă în folosul mamei Rusia. Şi, ca să le dea cu tifla americanilor, care graţiază un biet curcan, de ziua lui, Putin a eliberat un tigru. Văzându-se de capul lui în taigaua siberiană, pisoiaşul preşedintelui, ingrat ca orice pisică, ţuşti în China! De unde şi ideea că, decât în putinism, mai bine parcă'n comunism!

Cetăţeanul surmenat