Numai asta ne mai lipsea! Dacă noi le-am arestat "teroristul", ungurii ne-au confiscat kurtoş-ul. Colacul rumenit şi tăvălit prin diverse zaharicale a fost înregistrat ca marcă ungurească, specific transilvăneană, de ţara vecină şi prietenă. Că unii dintre ei au mari restanţe la geografie sau că n-au digerat, nici la o sută de ani după, împlinirea României Mari e treaba lor. Mult mai interesant e faptul că majoritatea producătorilor desertului secuiesc sunt unguri şi, deci, se pot aştepta ca, de acum înainte, să plătească oarece "drepturi de autor" fraţilor lor!? Vorba aia: "Frate, frate, da' kurtoşu-i pe bani".

* Parlamentarii au făcut încă o dată proba altruismului lor. După ce şi-au asigurat pensii babane, şi-au mărit salariile, suma forfetară şi cota de combustibil, le-au venit în minte şomerii patriei. Anul acesta indemnizaţia de şomaj va creşte cu 100 de lei. Şi Ceauşescu ar fi dat exact atâta, dar el n-avea cui, că nu avea şomeri. Fiindcă am picat iar în an electoral, meteorologii anunţă vântoase puternice cu ridicarea unor importante cantităţi de praf în ochii poporului.

* Un primar din România a anunţat "taxa pe nimic". Ca să fie clar, acest impozit e un fel de bir plătit direct domniei sale şi vizează cea mai importantă calitate pe care o are: nimicnicia.

* Nu doar ai noştri spun lucruri trăsnite. Hillary Clinton e chiar hilară. Prinsă în vârtejul competiţiei pentru nominalizarea drept candidat la preşedinţie, fosta primă doamnă a promis că va spune americanilor adevărul despre O.Z.N.-uri. Vacs! Dacă trăia în România, ar fi trebuit să promită adevărul despre revoluţie, mineriade, F.N.I. etc. Şi să aducă "flota" înapoi!

* Guvernul Cioloş se încurcă în evaluarea prefecţilor. Ba i-ar cam schimba, ba i-ar cam lăsa. Pe de o parte e presiunea PSD, care nu vrea să-şi vadă oamenii scoşi din schemă, taman acum în pragul alegerilor. De cealaltă sunt liberalii, care o tot dau cu "depolitizarea prefecturilor". Aha, am mai văzut asta! "Depolitizare" cu ai lor. Aşa stă treaba cu guvernul tehnocrat. Ce nu-l apasă mult prea tare, poate fi şi amânat.

* Veşti bune pentru români. Se ieftinesc: iahturile, blănurile şi alcoolul. Deci, dacă n-ai bani de iaht şi o blană nouă nu îţi încălzeşte suficient vanitatea, poţi să bei de supărare.

* Chiar şi în termeni stric economici, clasa noastră politică este falimentară. Anul trecut, partidele au cheltuit, de la buget desigur, peste şase milioane de lei. Este evident că nu produc, nici pe departe, cât consumă. De acum înainte, ar trebui ca aceia care vor să facă politică să facă bine să vină cu bani de acasă!

* Suntem din nou celebrităţi mondiale. Nu chiar toţi. De data asta, geniile din puşcării ne-au dus faima în lume. Probabil că unul dintre cele două penitenciare care urmează să fie construite în acest an va fi transformat într-o bibliotecă a detenţiei. Vechile puşcării nu au fost proiectate să aibă spaţii de depozitare pentru producţiile ştiinţifice ale chiriaşilor lor. Şi s-a văzut, ăştia scriu nu se încurcă, uneori "chiar şi 25 de ore pe zi"! Voiculescu a scris 10 cărţi şi Dinel la fel. Cătălin Voicu, Gigi Becali şi Dan Diaconescu tot câte cinci volume. Iar lista poate continua.

* Numa' intelectualul Adrian Năstase s-a făcut de râs. În cei aproape trei ani de detenţie, n-a produs decât o amărâtă de carte.

* Lucrările, de o mare valoare ştiinţifică, au primit girul unor universitari aflaţi în libertate. Asta dovedeşte că, la noi, între puşcărie şi academie nu mai e mare diferenţă.

* Să nu zic hop până n-am sărit pârleazu'. Dar, vă rog să observaţi că e pentru prima oară când iarna nu ne ia prin surprindere. Drept îi că nici iarna nu mai e ce a fost. Zic că, poate, ar trebui să se stabilească, prin lege, care trebuie să fie nivelul zăpezii şi al altor fenomene asociate anotimpului rece.

* Puşcăriile patriei sunt fenomenale. Fiindcă, probabil, nu se pricepe să scrie, Relu Fenechiu conduce organizaţia PNL Iaşi de dincolo de gratii. Dacă toţi politicienii s-ar afla alături de cei ca fostul deputat, care îi conduc, munca de partid ar merge mai bine. În plus, cu siguranţă, viaţa noastră ar fi şi ea mai uşoară.

* Evident, Fenechiu e mic copil pe lângă deţinutul Cristian Borcea. Din perspectiva drepturilor de care se bucură persoanele încarcerate, omul de fotbal e autorul unei performanţe care ar trebui consemnată în analele paranormalului. Penetrând zidurile închisorii, acest Houdini al României a lăsat-o borţoasă pe Valentina Pelinel! Riscul cel mai mare e ca, de acum înainte, să apară şi alte vedete" care să pretindă că poartă copilul premierului, conceput la televizor, sau pe al lui Gigi Becali, făcut de un berbec.

* Ponta îşi face fundaţie. Dincolo de faptul că n-ar fi fost rău să-şi pună ceva temelie înainte de a deveni premier, trebuie remarcat faptul că dl. copy-paste se reinventează. Cică, rostul instituţiei ar fi acela de-al promova pe şeful ei în lume şi de-a purta ilustra figură a acestuia pe la congrese internaţionale. Păi, dacă e aşa, şi fundaţia nu are ambiţii politice, ce caută acolo, de pildă, Daniel Constantin, prinţişorul lui Voiculescu, cel rămas fără de "ţară" în urma fuziunii cu Tăriceanu? Că, vorba aia: "Trădare fie, dar să ştim şi noi!" şi ei.

* Prima vizită oficială a premierului Cioloş a avut loc la Berlin. Aici, doamna Mekel i-a promis înaltului său oaspete că va mai trimite nişte investitori nemţi în România, însă mai către primăvară, când se vor dezgheţa autostrăzile...

* Cine crede că, în salvare sau în faţa spitalului, ai o şansă în plus la viaţă nu trăieşte în România. Săptămâna trecută, la Satu Mare, o femeie a zăcut 20 de minute pe zăpadă, până când un cadru medical, din spitalul de peste drum, să catadicsească să vadă ce e cu ea. La Piteşti, o altă doamnă a murit, taman după ce a ieşit de la medicul care a zis că n-are ce-i face împotriva durerilor de cap. Din păcate, unora dintre ei nici noi n-avem ce la face. Nesimţirea nu se vindecă nici cu medicamente, nici cu salarii mai mari. Cei care ar trebui să-i "vindece" pe aceşti doctori mai închid ochii, gândindu-se poate că nu vor avea tocmai ei ghinionul să moară în faţa spitalului. Dar, parcă poţi să ştii?

* Ales în colegiul diaspora Europa - Asia, senatorul PNL Viorel Badea a solicitat să i se acopere de la buget factura telefonică în valoare de 3.000 de euro! Nu e departe ziua când cea mai nesimţită categorie socială a ţării va cere decontarea spălării rufelor murdare, a operaţiilor estetice şi a vizitelor la saloanele de masaj mai mult sau mai puţin erotic. Că nu ne putem permite o clasă politică murdară, urâtă şi stresată!

Cetăţeanul surmenat