Luni: E vacanţă şi, în absenţa parlamentarilor de pe prima scenă politică a ţării, preşedintele şi premierul sunt primadone ale vieţii politice autohtone. Ponta i-a făcut hatârul preşedintelui şi s-a dus la Cotroceni să discute despre reducerea CAS. Până la urmă le-a părut rău amândorura. Premierul a spuns că n-a fost „o discuţie serioasă" şi că preşedintele s-a comportat „bădărăneşte" cu domnişoara ministru de la Finanţe. Preşedintele a constatat, profesoral, că reprezentanţii executivului au venit nepregătiţi la răspuns. Dacă a spus Băsescu că reducerea CAS e „o măsură electorală pripită", musafirii săi au sărit, în duet, să zică şi ei că au fost invitaţi la o discuţie „politică". Victor Ponta a concluzionat, cu amar, că a greşit mergând la palat, „dacă te bagi în troacă te mănâncă porcii...". O fi drept, numa' că politică nu poţi să faci decât dacă te bagi în valău.

Marţi: Nici n-a apucat preşedintele să spună, cu dragoste de tată, că domnişoara Petrescu, de la Ministerul Finanţelor, e „bine pregătită teoretic, dar îi lipseşte experienţa", că hop şi ex-preşedintele Iliescu s-a simţit dator să-şi mângâie părinteşte, pe cap, candidatul. Cică Victor Ponta n-ar fi destul de copt pentru a ocupa funcţia de preşedinte al României. I-ar mai prinde bine vreo două mandate în funtea Executivului. Ar mai sta el la Palatul Victoria, dar nici nu are curaj să trimită pe altcineva la Cotroceni. Ei, de-ar fi doi ca el, altfel ar sta lucrurile! Una peste alta, Moş Ion a fost nevoit să accepte că Victoraş nu are încotro, trebuie să se scarifice. Partidul nu are unul mai bun ca el. Aşa că, bun, nebun, e musai să candideze. Vorba aia cu „las' că merge şi aşa" funcţionează de minune chiar şi când e vorba de preşedinţie.

Miercuri: Uite, baronul de Constanţa, Nicuşor Constantinescu s-a ajuns! A  devenit bolnav de lux pe la New York. Fiindcă n-a putut să dea ochi cu magistraţii, de bolnav ce era, medicii i-au recomandat să schimbe aerul, cu unul mai occidental, cât de occidental posibil. Aşa se face că bolnavul, nejudecabil şi netransportabil în România, a fost filmat pe o terasă americană, fumând ca un turc. Sigur, cei care au făcut asta sunt nişte „năpârci", doctorul i-a dat voie să fumeze. Ăla da doctor! Sigur e pe-o mână cu băsiştii care-i poartă sâmbetele. Totuşi, preşedintele CJ Constanţa nu e tocmai bine orientat. La o adică, americanii îl leagă şi îl trimit, pachet, acasă. Doar dacă n'o trage el de timp până la iarnă, când vin ai lui la putere şi i se vor face uitate toate păcatele. În veci, amin!

Joi: S-a bătut în cuie! Partidul născut din fuziunea PNL cu PDL va purta numele formaţiunii politice a Brătienilor. Boc nu e tocmai încântat, însă Elena Udrea a făcut un pas mai departe, i-a invitat pe toţi pedeliştii nemulţumiţi să se înscrie în PMP. Primele reacţii nu au întârziat să apară, însă, culmea, în sens invers. Organizaţia timişoreană a Popularilor a trecut, în bloc, la PNL. Ei, iată, aşa se face adevărata unificare a dreptei, „prin ei înşişi"!

Vineri: După ce a decis că el personal nu doreşte să rămână membru al Guvernului, Kelemen Hunor insistă că UDMR nu vrea să fie „coleg" de guvernare cu PP-DD. Cică, o astfel de mezalianţă ar fi un adevărat „dezastru" de  imagine pentru Uniune. Păi, dacă-i p'aşa, dezastrul s-a şi produs. Partidul lui domnu' Dan are deja un om tocmai în Secretariatul General al Guvernului. De ce se face preşedintele UDMR că nu ştie? O fi tentat să mai negocieze câte ceva? Ponta ştie! Nu degeaba i-a transmis lui Hunor că relaţia cu partidul OTV nu e negociabilă. No, cum o să fie? Bine, cum or zis „grofii" Uniunii.

Sâmbătă: Premierul Victor Ponta a fost aşteptat, ieri, la Craiova - degeaba -  pentru o scurtă vizită de lucru. În acest scop oamenii primăriei au spălat, cu furtunul, piaţa centrală a oraşului şi au cules, bucată cu bucată, toate gumele de mestecat împietrite pe pavaj. Nu cumva să rămână primul-ministru fixat acolo, în capitala juveţilor. Ştiu şi oltenii vorba aia că „omul vine, stă oleacă, dar, pe urmă, mai şi pleacă". Nu carecumva să rămână ţara şi partidul fără primu-i om de bizuială şi ei pe cap cu Victor Viorel...

Duminică: Mâine, poimâine, Rozi a noastră, de la Oradea, depune jurământ la Cotroceni şi o vedem devenită ministru la Cultură, respectiv ditamai vicepremierul. Noroc cu udemereu', că aşa mai ajung şi bihorenii să se poată mândri că au oameni mari pe la Bucureşti. Toate păcatele Rozaliei Biro, despre care vorbeşte presa centrală, s-au spălat. Şi povestea cu pământul din ştrand, dat pentru centrul „Ady", luat aproape moca de la Primărie, şi aia cu sediul de la Roma Bar, luat - tot aşa - pe mai nimic şi tot pentru partid, s-au rezolvat. Până şi intervenţia radiofonică, în care ex-viceprimarul acuza exodul „copiilor bipezi proveniţi de prin alte localităţi", a fost uitată. Însă, totuşi, parcă cineva care face astfel de afirmaţii nu e cea mai potrivită persoană pentru funcţia de ministru al Culturii.

Cetăţeanul surmenat