Luni: Suspectă pasiune, stimabililor! Elena Udrea, acum la PMP, îl declară pe Crin Antonescu „răul cel mai mic" din fostul USL. Două zile mai târziu, Vasile Blaga, preşedintele PDL, zice şi el tocmai la fel. Ba, mai mult, e de părere că ar trebui refăcută Alianţa DA. Nu-i aşa că vă trec fiori reci, văzând cât de lipsită de imaginaţie e clasa politică? Liberalii sunt la fel de buni să alunge stânga de la putere, precum sunt şi ca să o aducă înapoi. Cu astfel de politicieni, incapabili să mişte ceva „prin ei înşişi", ci doar făcând cârdăşii suspecte, cu adversari ideologici sau foşti opozanţi politici, destinul ţării ăsteia nu poate fi decât circular. Sau, cum ar spune filosoful, la noi până şi proiectul politic e încremenit în proiect.

Marţi: Mai e puţin şi oamenii lui Băsescu vor ajunge să se pălmuiască cu pesediştii. Sărind binişor calul, preşedintele l-a trimis pe premierul „profund corupt" lângă Adrian Năstase. În replică, Ponta a anunţat că, de la începutul lui decembrie, se va face dreptate. De aici unii au înţeles că premierul vrea să-şi scoată ortacii de după zăbrele, alţii că ţine să-l trimită pe Băsescu lângă ei. Lucrurile s-au mai lămurit puţin când, în acest dialog „diplomatic", a intervenit şi Adrian Năstase. Fostul şef al guvernului, acum nici măcar şef de celulă, i-a transmis preşedintelui (cum oare, printr-un porumbel călător?!) că i-a pregătit deja patul de alături. Asta civilizaţie, ăsta spirit pascal, ăsta da reality-show! Să-i tot priveşti, dar păzea, să nu prosteşti!

Miercuri: Când te trezeşti dimineaţa, ştiind de balamucul ucrainian, şi auzi la radio că premierul şi-a mutat biroul la Ministerul Apărării, ce-ţi trece prin cap? Că ruşii au şi trecut Prutul. Puştiu' se cam joacă cu nervii românilor. E drept că şi Băsescu se joacă cu ai lui... Pentru prima dată în istorie, în mod unic în UE, un şef de guvern se „retrage", pe timp de pace, într-o instituţie cu regim militarizat. Premierul a motivat că se teme de posibile înscenări, puse la cale de adversarii politici, pe şablonul Duicu. Sigur, s-ar putea spune că, de fapt, preşedintele PSD, s-a pus sub pază armată ca să îşi poată aplica, în tihnă, tacticile care ar trebui să-l ducă la Cotroceni. Totuşi, se pune întrebarea, dacă Guvernul e condus dintr-o unitate militară, se cheamă că trăim sub o dictatură armată? Şi, în plus, câte birouri libere or fi la MApN? Încap toţi baronii acolo?

Joi: Ca şi cum ar fi vrut să arate că îşi merită biroul din sediul MApN, Victor Ponta s-a dat cu bombardierul. Chiar a doua zi, la Turda, în cadrul unor aplicaţii militare NATO, premierul a schimbat locul din dreapta, al copilotului de raliuri, cu cel din spate, al secundului de pe F-16. Vestea bună e că Victor a reuşit să reziste presiunii teribile din timpul zborului şi, aşa cum el însuşi a spus-o, n-a făcut pe el... Asta mai lipsea, ar fi fost circul cât casa. Şi aşa s-au găsit destui să-i reproşeze că a îmbrăcat, fără drept, uniforma Armatei Române. Lasă că şi prietenul lui, Radu Mazăre, s-a îmbrăcat în ofiţer nazist şi a scăpat, atunci ca şi acum de DNA. Partea bună e că, deşi ar părea că se află în aer, guvernarea e o adevărată maşinărie de război. Cu ţinta pe Băsescu!

Vineri: Zău că premierul a ocupat deja toate poziţiile de luptă, cel puţin pe frontul mass-media. E clar, candidează. E ordin de la tata socru'! Asta chiar şi în ciuda faptului că i s-a pregătit o listă cu 40 „de hoţi", care ar urma să fie legaţi în cel mai scurt timp. Documentul a stârnit, cică, scandal în PSD. Unii zic că lista e, de fapt, epitaful premierului. Alţii că, din contră, ar fi fost făcută tocmai de el, pentru epurarea şi întinerirea partidului. Cert este că avem sub ochi un adevărat caleidoscop de speţe penale: fraude electorale, prostituţie, furăciuni, falsuri, retrocedări ilegale, ameninţări, falimente dubioase... De la Ponta sau de la oricine altcineva, baronii şi-o merită!

Sâmbătă: Crin Antonescu a spus-o! Prima şansă la prezidenţiale îi aparţine lui Ponta. Mai mult, cică, în aceste condiţii, s-ar putea ca el să nici nu candideze. Asta e ăla care, mai ieri, îl scotea, în şuturi, pe preşedintele PSD de la putere, pe motiv că tot el l-a făcut om?! Ceva nu e în regulă cu preşedintele PNL. Pe logica impusă de el în partid, Antonescu trebuie executat imediat. Declaraţiile sale înseamnă: defetism, dezertare şi „înaltă trădare". Precedentele se numesc: Ilieşiu, Stroe... Dar, fiindcă nu-i nimeni destul de bărbat ca să i-o facă, ar fi onorabil ca Antonescu să se „execute" singur. Sau harakiri-ul nu face parte din tradiţia liberală?

Duminică: Prima zi de Paşte. Noroc că şi potera şi-a luat liber. Dacă era după politicieni, şi astăzi se băga „marfă" la puşcărie. La Vâlcea, liberalii şi pesediştii şi-au urat reciproc sărbători cu arestări. Ca să vezi cum marile iubiri se transformă în accese de ură mari peste măsură! Interesant e că, deşi politicienii se tot trimit unii pe alţii la puşcărie, de multă vreme, nu li se arată precum şi-ar dori poporul. E un semn, blestemele păcătoşilor nu se împlinesc! Hristos chiar a înviat!

Cetăţeanul surmontat