Luni: Există rectificări bugetare pe care nu şi le doreşte nimeni, e vorba de alea „în minus". Cam asta a fost nevoit să facă Guvernul, în aceste zile, după ce a constatat că nivelul colectărilor la buget este sub aşteptări. Nu mai e o surpriză nici faptul că s-au luat bani de la Sănătate, Transporturi, Muncă, Pensii, ba chiar şi de Curtea Constituţională ori de la Preşedinţie. Curios este că s-au dat bani în plus la Servicii şi Interne. Oare se strânge laţu'? Că, deh, cureaua s-a strâns de nu se mai poate. Şi s-au mai găsit ceva firfirei şi pentru avionul demnitarilor. Ca să vezi cum se leagă lucrurile! Adică, dacă începe revoluţia, ei sunt gata de fugă?! În cazul ăsta nici un Boeing din ăla de 700 de locuri nu-i destul de mare pentru câţi barosani ar trebui s-o taie ca să nu fie tăiaţi.

Marţi: Ziceam, săptămâna trecută, că Europa ţine cu tot dinadinsul să ne civilizeze parlamentarii. Uite că domnul Zgonea s-a şi conformat, declanşând pe dată o campanie în urma căreia vrea să-l lase pe Remus Cernea, tuns, frezat şi bine îmbrăcat. Baiu-i că ecologistul, deputat cu plete şi tricou pe sub sacou, nu împărtăşeşte viziunea estetică a şefului Camerei. Şi, într-un fel, are dreptate. Nu-i destul că avem un parlament de roboţei care votează ca teleghidaţi, mai trebuie să şi arate toţi ca nişte clone? Mergând pe linia asta am putea ajunge uşor la concluzia că nu ne trebuie nici măcar 300 de parlamentari, ajung trei. Unul să voteze, altul să numere voturile şi ultimul să chiulească.

Miercuri: La căruţa evaziunii trag, desigur în ţara noastră, magistraţi şi parlamentari deopotrivă. Iată, de exemplu, cazul deputatului PSD Niculae Bădălău, prins în mrejele unui tun de peste 50 de milioane de euro. El trage serios să-i ia ministrului Caltaboş patalamaua de titular al cele mai penibile şpăgi din istorie. Bădălău a „încasat", de la protejaţii săi din mafia cărnii: 200 de pulpe, 200 de bucăţi de piept de pui şi 20 de kilograme de ficăţei. Ar cam trebui să-i ajungă pentru câţiva ani de binemeritată puşcărie, nu-i aşa?

Joi: Taxe, impozite pe piscină, accize pe plăincă, ţigări, cafele... Da' asta e chiar prea de tot! Auziţi şi domniile voastre, premierul Victor Ponta vrea să ne ia caltaboşu, toba, cârnatu, ba şi slănina de pe farfurie. Aflat la târgul de agricultură INDAGRA, şeful guvernului a zis că ne-ar fi mai bine să trecem pe consumul de carne de vită, că-i mai sănătoasă şi piaţa Chineză abia aşteaptă să ne înghită toţi porcii. Desigur, nu e vorba de oamenii politici. Oare, dacă de mâine Daciana îl trece pe regim de ştevie şi urzici, schimbăm şi noi meniul cu unul mai... verde? Totuşi, mă roade gândul că nu atât sănătatea poporului îl preocupă pe premier cât banii chinezilor.

Vineri: E criză? O fi, dar numai la unii. Săptămâna asta s-a aflat că sunt instituţii de stat unde se trăieşte ca'n sânul lui Avram. De pildă ăia de la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, deşi sunt pe minus cu un milion de euro, şi-au împărţit pe rupte premii, prime de vacanţă şi chiar de căsătorie. Deci, sistemul pensiilor de stat e varză şi se vede treaba că nici pe ăştia de  la „privat" nu ne prea putem baza. Dar tot e bine că la Fondul Român de Contragarantare se investeşte în oameni. Pe lângă salariile nesimţit de mari, s-au dat prime de peste un milion de euro şi, în medie, cam o masă regească pe lună, cu foie gras, purcel la cuptor, chateau briand, pară în sos de vin... E clar, trăim bine! Însă numai unii.

Sâmbătă: Uite, mai sus, motivul pentru care discuţiile cu delegaţii FMI şi ai Băncii Mondiale se poartă, mai nou, cu aparatele de bruiaj pe masă! Să nu cumva să afle poporul ce biruri şi curbe de sacrificiu îl mai aşteaptă. Există riscul să fugă toţi românii din ţară, situaţie în care puturoşii ăştia de politicieni nu ar mai avea de pe urma cui să fure. După cum merg lucrurile, ne putem aştepta ca, în curând, Bugetul de Stat să fie declarat Secret. Ca să se poată îndestula domniile lor fără ştirea noastră. Că pământul îi mai suportă, nu e mare mirare, pământul suportă mulţi ticăloşi, dar noi?!

Duminică: Lasă, bine că am scăpat. Nici nu ştim că Ziua Morţilor era să ne fie fatală. Bine că am aflat abia a doua zi! Ceva misterios s-a petrecut, la doar o aruncătură de băţ distanţă de Oradea. Locuitorii din trei sate: Sălard, Cetariu şi Tămăşeu au fost treziţi, în toiul nopţii de joi spre vineri, de o bubuitură teribilă, care a cutremurat zidurile. Unii zic că a fost o butelie ce a explodat, alţii zic că ar fi fost un meteorit, cei mai mulţi se tem că a început explorarea după gaze de şist. Da', întreb şi eu, dac-o fost un OZN-eu? Ce, adică, să n-avem şi noi marţienii noştri?!

Cetăţeanul surmenat