Luni: În ultima zi a anului trecut o ţară întreagă a stat cu ochii la farfuria preşedintelui. Faptul nici nu ar fi chiar atât de ieşit din comun, dacă ţinem cont că o tot mai mare parte a locuitorilor ei au fost învăţaţi să facă foamea. Meniul din noaptea de Anul Nou al hotelului covăsnean unde a petrecut Traian Băsescu a devenit "BREAKING NEWS". Enervat de indiscreţia reporterilor, care au ţinut să facă revelionul alături de el, împotriva voinţei lui, Traian Băsescu a declarat că, atunci când povesteşte despre ce va avea pe masă la cumpăna dintre ani, el însuşi se înfruptă din aceeaşi materie scabroasă din care mănâncă cu voluptate patronii marilor trusturi media. Mare chestie, parcă n-am fi ştiut că politicienii şi jurnaliştii TV sunt mari amatori de caca...o!?

Marţi: 2013. Aţi observat că fiecare început de an aduce noi şi noi scumpiri? E regulă! Nici că se poate mai clar, marii economişti ai ţării mizează pe buna dispoziţie şi amorţeala autoindusă caracteristice sărbătorilor, pentru a mai smulge un strat de piele de pe bieţii români. Tot ca o regulă cresc preţurile şi tarifele la: curent, benzină, gaze... cafea şi ţigări! Apoi, obligatoriu, celelalte preţuri saltă şi ele, ca o inevitabilă consecinţă a creşterii celor de mai sus. Totuşi, se pare că bucuriile astea aduse de Moş Gerilă sunt obligatorii numai în România. Ungaria şi Bulgaria încep anul cu o reducere de 10% a preţului gazelor. Da, însă ei nu se pot lăuda că au ieşit din criză de câte ori ne-a reuşit nouă performanţa asta.

Miercuri: Prima mare victorie a noului Guvern. S-a anunţat că nu mai există nicio localitate izolată de nămeţile căzute pe 9 decembrie anul trecut. Asta da performanţă! Ţinând cont că au trecut aproape trei săptămâni de la ultimele ninsori şi că, între timp, vremea s-a mai încălzit şi ea, anunţul făcut de şeful Internelor pare mai degrabă o glumă. Dacă în România ar ninge toată iarna, prin septembrie - octombrie autorităţile ar anunţa că au reuşit să înlăture consecinţele nefaste ale iernii precedente care, desigur, i-a luat prin surprindere şi pentru care, bineînţeles, vinovată este "moştenirea cea grea" lăsată de foştii guvernanţi.

Joi: Şeful guvernului, Victor - Copy - Ponta, a fost în vizită la preşedintele, Traian - Suspendare - Băsescu. Oficial, într-o atmosferă colegială, s-a discutat, în absenţa liderului PNL, Crin Antonescu - care încă nu s-a trezit după Sărbători, despre priorităţile politice ale anului care abia a început şi despre apropiata vizită a delegaţiei FMI la Bucureşti. Încă vreo două asemenea plăcute vizite şi, iar, se răstoarnă majoritatea parlamentară. De altfel, "surse" ce se pretind bine informate afirmă că ordinul de "împrăştiere" a PNL s-ar fi dat deja. Aşteptăm, cu deosebit interes, Congresul...

Vineri: Ce-a ajuns şi ţara asta! Pentru o nimica toată, 20 de miliarde de lei, bani ce s-ar fi făcut pierduţi din pixul statisticienilor, după cum zice Victor Ponta, am marcat şi primul mare scandal al anului! Conducerea Statisticii a fost mazilită, la pachet. Gurile rele spun că, de fapt, statisticienii nu au fost decât ţapii ispăşitori ai premierului care, constatând că nu poate da la toţi de toate, precum a promis în campania electorală, avea mare nevoie de niscai eroi de sacrificiu. Dar, fiindcă sub înţeleapta conducere a USL, aici strângem cureaua cu o gaură, dincolo o mai lăsăm puţin, a fost schimbată şi conducerea Comisiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor. De acum licitaţiile şi lucrările aferente lor vor merge strună! E mai puţin important că banii se vor duce către firmele de partid şi de stat. Economia trebuie să duduie!

Sâmbătă: Box office-ul săptămânii se numeşte "Moartea unui nemuritor". Scenariul şi regia: Sergiu Nicolaescu. În rolul lui Sergiu Nicolaescu, Sergiu Nicolaescu... Sfârşitul celui care a fost cel mai mare regizor de filme istorice pe care l-a avut România s-a transformat într-o jalnică telenovelă. Moştenitori necunoscuţi, servicii secrete, babe bigote instigate de biserică, averi fabuloase care, desigur, trebuie să aparţină poporului, la fel ca şi trupul neînsufleţit al artistului, sunt numai câteva din ingredientele isteriei televizate legată de moartea unui mare artist. Reţeta e simplă şi veche de când lumea. Unde spiritul nu te poate duce, ajunge scuipătura. Încă o dată televiziunile de ştiri au picat examenul bunului simţ. "Lideri de opinie....".

Duminică: O nenorocire nu vine niciodată singură. Eternul şi fascinantul Gigi Becali a anunţat că, de acum înainte, nu va mai da pomană la Palat. La ce i-ar trebui, doar e cel mai tare deputat? O să ne facă legi! Asta e... Dacă Europa i-a luat salariul de parlamentar continental, de unde să mai facă el, săracu', milostenie?! Unde mai pui că nici n-a ştiut ce belea l-a lovit... Vroia să mai siluiască măcar o dată limba engleză în faţa parlamentarilor europeni. Dar, fiindcă PE nu agreează cumulul de funcţii, i s-a spus că, de acum înainte, va trebui să se mulţumească cu statutul de deputat în Parlamentul României şi cu veniturile aferente. Deci, de unde să iei câte 50 de lei? Sărmanul Gigi! Facem o chetă?

Cetăţeanul surmenat