Luni: S-a întâmplat! Alianţa liberalilor şi social-democraţilor a câştigat alegerile. Fără drept de apel sau, cum ar spune un "clasic" în viaţă, lăsând PDL-ului doar dreptul de a face "ciocu' mic". Pe de o parte e rău, pe de alta e bine, că aşa-i în viaţă... E rău că, după 23 de ani de "democraţie", puterea a ajuns iar, aproape toată, în mâna unei singure grupări politice, rezultat elogiat de însuşi Ion Iliescu. E, totuşi, bine că, având o asemenea majoritate, USL nu o să ne mai poată spune că n-a făcut cutare şi cutare lucru fiindcă n-a lăsat-o opoziţia. Poate pe Traian Băsescu să mai dea vina. Dar, la nevoie, au să-l rezolve şi pe dumnealui. Poate după Sf. Vasile... Depinde cum se comportă la negocieri.

 

Marţi: Unul dintre cele mai disputate subiecte politice ale săptămânii a fost primirea UDMR la ciolan. Pe când nici nu ştiau sigur dacă vor mai vedea Casa Poporului pe interior, udemeriştii s-au aruncat la picioarele lui Victor Ponta. Gigi Becali, personajul din ce în ce mai calificat pentru postul de berbec al PNL, a sărit de parcă nu l-ar fi întrebat nimeni şi a zis: "Nem!". Apoi au urmat: Haşotti, Antonescu, Voiculescu... şi, mai pe înserat, pacea din Palat. S-a convenit ca UDMR să fie primită, totuşi, la festinul celor mari şi tari. Nu e clar însă dacă reprezentanţii Uniunii nu or să stea la colţul mesei. Asta aşa, pentru orice eventualitate... Dacă cumva Antonescu se supără şi pleacă de la guvernare să nu rămână Victoraş singur, singurel.

 

Miercuri: Se lămuresc lucrurile cu viitorul Parlament. Gigi a intrat. DD nu. Mai există speranţă! Dar există acolo şi nişte pepededişti, să te iei cu mâinile de cap nu alta. A intrat şi Elena Udrea. Odată cu ea, alte câteva tinere, sau mai puţin tinere dive ale politicii autohtone. Vasile Blaga a prins mandatul de parlamentar doar împins din spate de organizaţia PDL de la Cluj. Felix poate, liniştit, să-i comunice, pe firul scurt, lui Ceauşescu că toţi tovarăşii de nădejde: Sorin Roşca Stănescu, Ioan Ghişe etc. sunt la posturile lor. Dacă învăţătoarea care a făcut greva foamei e şi ea parlamentar, înseamnă că la Casa Poporului ar trebui să lucreze, de mâine, cel puţin zece milioane de români. Ăia care fac foamea de ani buni încoace. Dar unde să meargă, vai de zilele lor! Şi aşa Legislativul nu-i mai încape pe parlamentarii promoţiei 2012. În loc să fie 300, cum ne-au promis, ori 471, ca mai înainte, acuma au ajuns 588! Nu e glumă. Nu-i încape în sala de plen care are numai 501 locuri. Că nu degeaba i-a trimis Liviu Dragnea pe cei intraţi din redistribuiri la balcon! Până una alta, sala mare de şedinţe se mută. Alţi bani, alt parlament, altă distracţie...

 

Joi: UNPR se întoarce la sânul, acum mult mai generos al PSD. Numai nu cumva să descopere că abundenţa asta e... siliconată! Şi care ar fi problema? Cine a trădat o dată, o s-o mai facă! Mutarea are un singur scop, deja dovedit, are să-l ducă pe Gabriel Oprea drept în funcţia de ministru al Apărării. Suntem probabil singura ţară din lume care a avut şi va mai avea iar, în fruntea armatei, un specialist al trădării. Nu ştiu câtă încredere or avea aliaţii noştri în conducătorul oştirii, dar îmi e foarte clar că nici nu facem nimic în direcţia asta, din contră!

 

Vineri: Ca să nu ne iasă politica pe urechi, săptămâna asta s-a mai pus în scenă o mare arestare cu bancheri şi oameni de afaceri. Oare procurorii n-au aflat că s-au terminat alegerile, ori nu le-au ieşit pasenţele şi acum se răzbună? Vreo doi directori de bancă, câţiva subalterni şi o mână de oameni de afaceri care, cică, s-ar face vinovaţi de şmecherirea a 85 de milioane de euro din fonduri europene, au de dat explicaţii, unii dinăuntru, alţii de afară. Tot una, că acu' răcoare e peste tot. Hai să facem pariu că, măcar în ceea ce-i priveşte pe bancheri, se va repeta scenariul Băncii Transilvania. Aţi mai auzit ceva din direcţia aceea. Întrebarea e unde se plăteşte "cauţiunea"?

 

Sâmbătă: La marea şedinţă de analiză a PDL n-a picat niciun cap. Om cu capul pe umeri, chiar şi în faţa dezastrului, Vasile Blaga a zis că nu demisionează şi s-a ţinut de cuvânt. Culmea e că şi-au dat demisia Cristian Preda şi Sever Voinescu, doi vicepreşedinţi care n-au candidat la alegerile astea. Cât de proşti pot fi intelectualii! Decontările s-au amânat pentru la vară. Până în mai pedeliştii vor căuta să afle de ce au pierdut alegerile. Un posibil răspuns ar fi acela că gândesc atât de încet. E totuşi ceva suspect cu amânarea asta. Să nu fie vorba de scenariul dizolvării Parlamentului abia ales!

 

Duminică: Povestea cu tătucu' Băsescu, cel care nu o să-l nominalizeze pe Ponta premier şi, în cele din urmă, va forţa alegeri anticipate, bântuie imaginarul public. E semn clar că, cel puţin în materie de politică, avem o imaginaţie cam bolnăvioară. S-ar putea spune chiar că e bântuită de spectrul lui bau-bau Băse. Dacă face asta, ori e nebun ori ţine să moară împuşcat, desigur nu acum, ci la un moment dat. În halul în care se află azi, PDL nu mai poate câştiga niciun fel de alegeri, nici măcar cele de la Asociaţia de proprietari. Atunci l-a ce i-ar folosi lui Băsescu anticipatele?!

Cetăţeanul surmenat