Luni: Oameni cu mulţi bani pe listele candidaţilor la alegerile parlamentare. Asta e dovada faptului că averile nu se fac în Parlament. Acolo doar se sporesc! Avem şi noi un aspirant din această categorie. Preşedintele PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, e milionar de top al României şi una din propunerile ARD pentru Senat. Mai sunt pe acolo, pe lângă Gigi Becali, Sebastian Ghiţă - cel băgat în campanie cu propria-i televiziune şi cu o parte din cele 130 de milioane de euro pe care îi are, Gabriela Vrânceanu Firea, care numai la nuntă a câştigat cât nu câştigă un român sărac într-o viaţă, 165.000 de euro, Sorin Roşca Stănescu, cu o casă de 1.000 de metri pătraţi, şalupă şi obiecte de artă în valoare de 220.000 lei, Vlad Nistor, cu 9 case, e mai tare ca Năstase, etc., etc... Dacă viitorii aleşi stau atât de bine, s-ar impune o măsură de criză. Ce-ar fi să voteze ei că vor lucra fără salarii?! Ar fi imposibil!

Marţi: Deşi stă la Guvern mai mult decât în colegiul de pe Jiu, Victor Ponta trage tare pentru candidatura lui Dan Diaconescu. Cu sau fără motiv, că nici pe el nu-l poţi crede, şeful partidului OTV se cere în aresturile USL. Pe lângă faptul că a fost chemat la DNA şi a ştiut să facă un întreg circ electoral din asta, DD se plânge că, în colegiul unde candidează, nu e primit la hoteluri, nu e servit în restaurante, ba chiar şi că, desigur în propriul său interes, nu a fost lăsat de jandarmi să se alăture unui miting de protest. E clar, Ponta nu poate pierde mandatul de la Târgu Jiu, decât pe mâna lui!

Miercuri: Chiar dacă am veni, în România, de pe Marte, am putea şti sigur că e campanie electorală. UDMR agită, iar, problema autonomiei teritoriale. Cu acest prilej, Gyorgy Frunda a somat autorităţile "româneşti" să o lase „mai uşor cu statul naţional". Noi i-am sugera liderului UDMR să "o lase moartă" cu autonomia. Nu de alta dar, după alegeri, oricum aşa o să facă. Mai ales dacă, după cum spun unii colegi de-ai săi, Uniunea s-ar dedulci din nou la guvernare. Cum cu ce partid politic s-ar alia pentru asta? Contează!?

Joi: Traian Băsescu a chemat Guvernul la Cotroceni. Victor Ponta i-a reamintit preşedintelui că echipa Boc nu mai lucrează la Palatul Victoria şi s-a dus de unul singur. Uite aşa o să aibă preşedintele motiv să-i spună "nu", zilele astea, când premierul s-o cere la Consiliul European. Până una alta, cei doi berbeci politici s-au înţeles că mai avem nevoie de nişte bani de la FMI. Ca, vorba aceea, să plătim dobânzile la împrumuturile pe care le-am făcut deja, tot la FMI, desigur. Uite că Ponta şi Băsescu pot să se şi înţeleagă pe anumite teme! Asta cu condiţia ca ăia care plătesc să fim noi!

Vineri: Mihail Neamţu, copilul teribil al lui Băsescu, care n-a mai încăput pe listele ARD fiindcă nu şi-a înscris la timp partidul, a recitat, în public, o poezie de Radu Gyr. Cu ochii pe el, USL l-a scos imediat de legionar şi ţi l-a săpunit cu mânie proletară. Te pomeneşti că în campania asta s-or bate comuniştii lui Ponta şi Antonescu, împotriva legionarilor lui Blaga şi MRU?! Cum sunt unii comunişti aşa şi ceilalţi legionari! Toţi o apă şi-un pământ. Interesant e că tema favorită a lui Ion Iliescu, de acum 20 de ani, "legionarii", revine în actualitate. Pe când un nou desant al minerilor şi pe unde?

Sâmbătă: Nici n-a început bine campania că ANI a şi dat, desigur întâmplător, o dureroasă lovitură PNL. Patru membri ai guvernului, sigur candidaţi, au fost găsiţi vinovaţi de incompatibilităţi ori conflicte de interese. Pe listă figurează miniştrii: Eduard Helvig, Ovidiu Silaghi, Liviu Pop şi secretarul general-adjunct, Sorin Mihalache. Dacă e să ne luăm după ce zic cei de la ANI, doi miniştrii au supt de la mai multe "ţâţe" o dată, iar Silaghi nu poate justifica vreo 50.000 de euro, crescuţi în averea personală - absolut miraculos - în mai puţin de şase luni de zile. Uite d'aia ANI trebuie suprimată! De frica ei, nu pot marii oameni politici ai ţării să mânânce cu trei guri, să trăiască în şapte case şi să aibă nouă vieţi. Când, e clar pentru orice om de bună credinţă, bunăstarea lor e şi bunăstarea ţării!

Duminică: Dacă nu e ca şi fâsâita aia de la Finanţe, în care s-a vorbit despre creşterea impozitelor, nici vestea asta nu e tocmai bună. Cică, de la anu', bacşişul va deveni obligatoriu, urmând să fie trecut pe bon. Adică, îţi place sau nu cum ai fost servit, ciubucul trebuie musai dat, că e lege?! Măsura se cere aplicată, spun guvernanţii, pentru ca ei să poată aplica impozite şi pe aceste venituri. De aici până la legalizarea, ce poate fi considerată imorală dar poate deveni o bună sursă de intrări la buget, a prostituţiei cu chitanţă nu mai e decât un pas. D'aia să se fi dus Prigoană în PNL? Până una alta e de aşteptat ca multe localuri să pună scaunele pe mese, definitiv. Se vor închide pe rând, poate cu excepţia celor care ţin pomeni organizate. Morţii nu plătesc impozite, iar nunţile şi botezurile vor fi organizate în familie, tot cu bacşişuri şi daruri nefiscalizate. Asta da rezistenţă pasivă! Avanti popolo!