Luni: Dacă s-ar lua în serios, autorităţile ar fi trebuit să declare deja, oficial, Săptămâna DD sărbătoare naţională. Patronul OTV a fost zilele astea peste tot, nu doar în presă, la radio şi televiziuni, ci şi în Europa, Asia, ba chiar, într-un fel, s-ar putea spune şi pe pământ american. Mulţi s-ar fi aşteptat ca, odată intrat pe teritoriul ambasadei SUA, cel mai hăituit miliardar român să ceară azil politic. La cât se plânge că-i vânat de: Ponta, de SRI, SIE... Licitaţia pentru Oltchim pare să fi fost compromisă de tot. Premierul Victor Ponta a decretat că DD nu are bani şi că vânzarea va fi reluată la anul, cu investitori serioşi. DD ţipă că are banii, dar nu vrea să-i dea decât dacă Guvernul respectă condiţiile puse de el. Toţi sunt hoţi, toţi au luat "comisionul" pentru Oltchim, numai el - dator vândut la stat - e cinstit şi vrea să salveze Vâlcea. Dacă pune banii pe masă s-ar spune că şi-a cumpărat mandatul de parlamentar. Dacă nu... cel puţin, şi asta e clară încă de pe acum, că tot şi-a făcut damblaua, l-a tăvălit pe Ponta cum niciun prim-ministru n-a mai fost tăvălit până astăzi. Întrebarea e, totuşi, la cererea cui?

Marţi: Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat că 55.000 de români au votat de cel puţin două ori la referendumul pentru demiterea preşedintelui. Asta înseamnă minim 110.000 de voturi. E tare ciudat cum, de data asta, liderii USL s-au ferit ca dracu' de tămâie să comenteze situaţia. Dacă nu vorbim despre ele, fraudele n-au existat? Nici măcar în cazul acelui zelos duşman al lui Băsescu care a votat de 18 ori? Rămâne de văzut dacă Parchetul va "fructifica" datele AEP şi dacă liderii USL vor găsi mai multe resurse de energie şi de omenie să sară în ajutorul votanţilor de serviciu ori îi vor abandona ca pe nişte maşini numai bune de trimis la programul "Rabla"?

Miercuri: Cum, în cazul domniei sale, ţinând cont de trecut şi de prezent, e greu de spus dacă ar fi de stânga ori de dreapta, constatăm că, pe orice parte a baricadei s-ar afla, Dan Voiculescu duce o singură politică: el să trăiască bine. Nababul televiziunilor şi al traseismului politic, efectuat cu partid cu tot, se luptă pentru a-şi putea cumula pensia, o bagatelă de 2.500 de lei pe lună, cu salariul de parlamentar, mărunţiş de peste o juma' de miliard pe an! Dintr-o perspectivă stângistă, ceea ce vrea liderul de facto al PC se numeşte inechitate socială. E drept că liberalismul, la care a aderat mai recent, nu împiedică pe nimeni să se îmbogăţească, dar tot nefiresc e să fii bogat pe banii statului!

Joi: "Coabitarea" Băsescu - Ponta a intrat într-o nouă fază, acum atacurile se dau în Consiliul Suprem de Apărare al Ţării. Prima întâlnire post-referendum dintre cei doi importanţi oameni politici n-a mers tocmai bine. Premierul Victor Ponta nu a suportat mai mult de o jumătate de oră amabilităţile gazdei sale prezidenţiale şi a părăsit şedinţa CSAT. Umblă vorba că, sub pretextul nevoii de a reface credibilitatea României, preşedintele ar fi încercat să îşi facă un "guvern paralel şi personal", care să coordoneze activitatea: Ministerului de Externe, a radioului şi televiziunii de stat, a RAPPS, etc. Ca răspuns, primul-ministru şi-a făcut şi el CAST-ul său la Palatul Victoria. În curând ne-am putea aştepta să fim chemaţi la un nou referendum, unul în care să alegem care vrem să plătim impozite lui Traian şi care lu' Victoraş. Astfel principiul "o ţară două sisteme" s-ar putea regăsi, la noi, într-o formulă nătângă dar absolut originală.

Vineri: Uff, iar vine FMI-ul şi ne găseşte cu temele nefăcute! Din tot ce le-a cerut Fondul guvernanţilor să facă, în urmă cu şase luni, ei au aplicat doar măsura care era cea mai simplă, au scumpit gazele! Pe ei nu-i doare, numai pe noi ne arde la buzunare. Reducerea datoriilor întreprinderilor de stat şi ale administraţiilor locale bate pasul pe loc, la fel ca şi privatizarea marilor afaceri în care statul e încă acţionar majoritar. Una dintre acestea este tocmai Oltchim. Când vezi atâta neputinţă din partea celor ce-s prea puternici peste ţara asta, te şi gândeşti că singura lor soluţie e închiderea marilor combinate. O metodă mai puţin complicată pentru minţile lor sărace.

Sâmbătă: Senzaţional, în direct şi la oră de maximă audienţă, Dan Diaconescu a dat un ultimatum guvernului Ponta! "Aveţi 48 de ore să ne daţi Oltchimul, în condiţiile pe care le punem noi! Dacă nu, să vă daţi demisia". Probabil că e prima oară în istorie când un aşa-zis om de afaceri bate cu pumnul în masa Guvernului în văzul întregii naţiuni. Reacţia executivului a fost plăpândă: "DD să ne arate cele 45 de milioane de euro". Patronul OTV a lovit iar, populist dar nemilos. Zice că are "o maşină cu bani" şi că, luni, vrea să dea salariile restante, 3 milioane de euro, muncitorilor vâlceni, chiar dacă ar fi să nu-i iasă privatizarea şi să piardă toţi banii. Povestea asta seamănă tot mai mult cu un coctail exploziv gata să fie aruncat în curtea Guvernului. Pentru trei milioane de euro, DD poate ieşi câştigat din afacerea Oltchim, acoperindu-i cu cele mai puturoase şi caustice reziduri chimice pe guvernanţi.

Duminică: Relansată pentru a treia oară, Alianţa România Dreaptă care, pentru cei mai puţin atenţi la viaţa politică, e un soi de cloşcă pedelistă, îşi vinde iluzii. Cică ar avea vreo 25% din intenţiile de vot ale unor cetăţeni care nici măcar nu au auzit de ea. Sondajele USL zic că n-ar fi vorba de nici 15 la sută. Pentru oastea lui Blaga-MRU & comp. diferenţa e ca şi aceea dintre "a fi şi a nu..." conta.