Luni: DD pe urmele lui Mazăre. Patronul OTV şi-a „tras" amazoană, pe post de candidat într-un colegiu din Valea Jiului. Este nimeni alta decât Monica Iacob Ridzi, fosta coruptă a PDL-ului. Dacă oamenii lui Boc au scăpat de ea, nu e sigur că alegătorii vor avea acelaşi noroc. În situaţia ei, niţică imunitate nu strică, de oriunde ar veni aceasta. S-ar spune că, după ce Gigi Becali s-a înrolat la liberali, Diaconescu a pornit într-o adevărată campanie de racolare a unor personalităţi controversate şi de propulsare a lor pe scena politică, evident spre binele „poporului". Şi Gigi Neţoiu candidează pe listele PPDD. În urmă cu câţiva ani, omul de afaceri şi fotbal a fost acuzat că s-ar fi făcut părtaş la „blătuirea" unor transferuri internaţionale de peste zece milioane de euro. Ar fi păcat să nu fi fost aşa, că acum nu va avea bani pentru campania electorală şi, mai ales, pentru plata mandatului la „mogul". Fiindcă, precum se ştie deja de la locale, la DD, orice funcţie se achită în avans, ca şi accesul la bordel!

Marţi: Dileme politice de actualitate: să fi intrat Becali în PNL ca să îl folosească Ponta împotriva lui Diaconescu? Complicată ecuaţie politică! Dar, dacă e să ne luăm după declaraţiile făcute de „filosoful" din Pipera, aşa stau lucrurile. Mai greu de înţeles ar fi faptul că „micul Titulescu" fuge de pipernicitul de Diaconescu. Bine că DD a rupt pisica. Dovedind încă o dată cât este ambiţios, patronul OTV a refuzat blatul şi a declarat că el nu „joacă" cu patronul Stelei, vrea numai cu titularul de la Guvern. Zău că n-ar fi nicio scofală să se tăvălească cu Gigi! Doi bolunzi nu pot să dialogheze, nici măcar în politică. Dar, cu un băiat subţire precum Victoraş, campania lui DD nu poate fi decât joacă de copii.

Miercuri: Mare zi! Mitingul de lansare a candidaţilor USL şi Congresul PPE, au loc în aceeaşi zi, la Bucureşti. Înaintea congresului PPE au şi apărut primele bancuri pe seama PDL-ului. Cică de aia s-ar fi grăbit popularii să vină la Bucureşti fiindcă anul viitor, după alegeri, e sigur că nu vor mai avea la cine. Una peste alta, isteria presei, care a tratat evenimentele ca pe un război, făcându-ne să aşteptăm cu sufletul la gură „minutul şi scorul", a fost o neghiobie. Să ajungi să compari 1.300 de politicieni, inclusiv şefi de stat şi de guverne, din toată Europa, cu 70.000 de români, e ca şi cum ai compara mere cu pere. Tratat serios, rezultatul „marelui meci politic" nu putea fi decât nul, fiindcă, vorba evreului: „Una-i una, alta-i alta".

Joi: Supărat că a rămas fără colegul Gigi, care a dezertat la PNL, Vadim a început să vorbească urât şi în public. Într-o tot mai evidentă lipsă de formă politică, preşedintele PRM, prezent mai des în emisiunile de can-can decât în cele de dezbateri politice, a uitat că „dacă te bagi în troacă te mănâncă porcii". Ce-a mai ajuns şi Tribunul, să-l facă „văcar" şi poet de curte Mariana Moculescu! Dar nici el nu s-a lăsat. A dovedit că îşi merită deplin apelativele. Din: „Sictir în mă-ta, curva dracului" şi „boarfă de ţigan" n-a scos-o pe „vedetă". Cu un asemenea up-date la CV(T), ne putem aştepta să-l salveze şi pe el cineva. PSD, PDL sau poate PPDD?

Vineri: Conform unui studiu realizat de Credit Suisse românii sunt victimele celei mai abrupte scăderi a averilor lor din întreaga lume! Mai avem puţin şi vom ajunge să ne comparăm, nu cu Bulgaria, ci cu Sudanul! Între iulie 2012 şi iunie 2012 bunăstarea românilor a scăzut în medie cu 36%. Desigur, nu a tuturor, că mai sunt şi politicienii, care nu dau semne de îngrijorare, deci e clar că nu le merge rău. Nici măcar gândul că, după noi, fiind totuşi cu zece la sută mai bogaţi, urmează ungurii nu ne mai încălzeşte.

Sâmbătă: Şi preşedinţii se ascultă, nu-i aşa? Pentru prima dată în istoria României, convorbirile unui şef de stat aflat în funcţie sunt interceptate şi, „culmea dictaturii", făcute publice! Aşa s-a aflat că Traian Băsescu a discutat, la telefon, de vreo trei ori cu fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar. Chiar dacă varianta Preşedinţiei e aceea că şeful statului a vorbit cu şeful Fiscului despre recuperarea unor datorii, este cât se poate de evident faptul că înregistrările au fost „scăpate" pe piaţă pentru a-l trosni încă o dată pe Băsescu. E, totuşi, interesant să vezi că preşedintele i se adresează lui Blejnar cu „mă" şi folosindu-se de numele său mic, în vreme ce fostul mare şef de la Fisc o tot dă cu „am înţeles" şi cu „să trăiţi".

Duminică: Pirandele au început revoluţia sexuală! Un grup de membre ale etniei rome, din Târgu Jiu, le pretind bulibaşilor lor să îngăduie scurtarea dramatică a celebrelor fuste colorate. Motivul e cât se poate de serios: „Să nu ne mai fure rumâncele bărbaţii". Rivuluţia de la Jii ridică nişte semne de întrebare. Fustele scurte tot colorate au să rămână? Nu cumva moda asta nouă e făcută ca să fure rromele ochii românilor şi să-i asimileze? Şi, dacă tot a început revoluţia tuciurie, ne putem aştepta ca tot neamul lor să meargă la şcoală, eventual să-şi caute şi un servici?

Cetăţeanul surmenat