Luni: Spectacolul electoral e în toi. Curg deja, spre noi, promisiuni gata împlinite. Poate d'aia trăim aşa de "bine". Noua recesiune europeană n-a ajuns încă pe aici. Pentru scăderea PIB-ului am şi găsit, f. repede, un vinovat, seceta! Discuţiile despre scumpirile anului 2013 trebuie lăsate pentru după campanie. Deciziile în ceea ce priveşte extragerea gazelor din şisturi, a aurului de la Roşia Montană, plata despăgubirilor de miliarde de lei pentru proprietarii caselor naţionalizate şi câte alte nenorociri o să mai aducă al treisprăzecelea an dintr-al doilea mileniu vor fi făcute uitate încă vreo trei săptămâni. Cine ştie, poate pe 12.12. 2012 chiar vine Apocalipsa. Aşa scapă şi politicienii de obligaţia de a-şi îndeplini promisiunile.

 

Marţi: Atât s-a răbdat! Nici patru luni de zile... Preşedintele a intrat, deloc subtil, în campanie. Numai săptămâna asta Traian Băsescu a vorbit ţării de trei ori. A dat de înţeles că Victor Ponta n-ar fi premierul pe care să-l numească după alegeri, dar a şi cerut Parlamentului să se mai gândească în ceea ce priveşte imunitatea numiţilor: Dobre şi Borbely. Da' aleşii neamului nu şi nu! Că ei au votat o dată şi cei doi foşti miniştri nu-şi pot pierde imunitatea. Culmea, din prea multă solidaritate, la prima strigare, nici pe Trăşculescu, zis "mită disperată", n-au vrut să-l dea pe mâna procurorilor. După aia, în cazul fostului pedelist, au mai înmuiat tonul. De ce oare şi ce rost mai are, dacă până şi ministrul Justiţiei spune că raportul MCV o să fie "nasol"?

 

Miercuri: Dacă tot l-au lăsat ăi de la USL în campanie, Gigi Becali chiar nu ratează nicio ocazie să se dea în stambă. Despre Neagu Djuvara a spus că a îmbătrânit degeaba şi că e plin de fiere. Pe jurnalista Andreea Pora a comparat-o cu ciocănitoarea Woody. Adrianei Săftoiu i-a spus, în public, nici mai mult nici mai puţin decât că, pe vremea când lucra la Preşedinţie, era "Pufuletele" lui Băsescu şi lista etichetelor puse de nababul lipsit de etichetă ar putea continua. Cum îşi permite? Răspunsul e mai la îndemână decât ne-am putea imagina. Chemat la DNA, pentru un dosar din 2008, marele politician i-a avertizat, de la obraz, pe procurori: "Lasă că mai vin şi ai mei la putere...". Apăi, dacă aşa stau lucrurile, Doamne fereşte!

 

Joi: De parcă Gigi nu ne-ar fi de ajuns, suntem martorii unei adevărate explozii de frumuseţe în viaţa politică. Născută ca din spuma mării, Andreea Lambru, o domnişoară de numai 27 de ani, cică cu mare trecere pe la capii PNL, a devenit peste noapte secretar general-adjunct al Guvernului, având, printre alte importante atribuţiuni de serviciu, sub mână RAPPS-ul şi bugetul executivului. Treaba cu casele de protocol îi vine la fix! Aşa nu va mai fi obligată, biata de ea, să rişte escapade erotice taman pe canapeaua din biroul lui Crin Antonescu. Tot din categoria tinerelor şi marilor speranţe face parte şi secretara lui Liviu Dragnea, promovată pe lista candidaţilor USL pentru Camera Deputaţilor. La cele 23 de primăveri pe care le-a prins în buchetul vieţii, domnişoara Cătălina Ştefănescu se poate mândri doar cu faptul că este dansatoare. Restul calităţilor personale nu le ştie nici canapeaua lui Crin.

 

Vineri: Vă mai amintiţi de nea Nicu? Nu Împuşcatu'. Nea Nicu Văcăroiu, fostul premier? Ei bine, zilele astea, s-a aflat că domnia sa câştigă 123 de milioane de lei vechi în fiecare lună. Cum se poate? În România totul e posibil! În ciuda mult hulitelor legi ale lui Boc, încă în vigoare, domnul, poreclit cândva „Săniuţă", cumulează salariul de preşedinte al Curţii de Conturi cu o amărâtă de pensie de peste 17 milioane. Nicio problemă! În cazul său, zice el!, este îngăduit... Culmea ironiei, taman acu', cică s-a lăsat de băutură. Te pomeneşti că nu i-or fi ajuns banii!?

 

Sâmbătă: Etapă în fotbalul autohton! Nu ştiu zău, cu cine şi până când? La U Cluj şi la Petrolul bat procurorii la poartă, iar câteva nume grele din branşă tocmai au încasat, în total, vreo 40 de ani de puşcărie. Pentru prejudicii aduse statului, din transferuri nefiscalizate de fotbalişti, în valoare de 1,5 milioane de dolari, personaje ca: Ioan Becali, Victor Becali, Cristian Borcea, Mihai Stoica, George Copos... ar putea face ani grei de închisoare. "Ar putea", fiindcă, uite acuşi, trec alegerile, trece şi MCV-ul, vine recursul şi, punem pariu, că se rezolvă?! Doar n-o să ducem de râpă una din puţinele ramuri ale economiei care mai funcţionează. Este vorba de acea ramură subterană care însă nu are nimic cu mineritul şi e neagră, deşi toţi cei care muncesc în ea cică au gulerele albe.

 

Duminică: Vă e greu? Las' că o duc alţii mai bine! În prima săptămână de campanie la Autoritatea Electorală Permanentă au fost înregistrate donaţii de milioane de lei. USL a încasat, la vedere, peste trei milioane. Urmează în top ARD-ul cu "doar" 1,3 milioane de lei şi, atenţie!, PP-DD foarte, foarte, aproape. E incredibil câţi bani aruncă ăştia ca să ne prostească pe noi!

Cetăţeanul surmenat