În sfântă zi de duminică, la ceas tihnit de seară, Sorin Oprescu, primarul-general al Capitalei, a fost reţinut, a doua zi fiind arestat chiar, pentru săvârşirea unor fapte de corupţie. Aşa s-a confirmat ceea ce cam toată lumea din Bucureşti ştia deja, primarul are o avere teribil de mare, construită migălos dintr-un comision pe orice lucrare. Politician şi medic, Oprescu face, prin el însuşi, puţină lumină într-o situaţie care a fost recent în atenţia opiniei publice, legalizarea şpăgii. Dacă această măsură s-ar fi aplicat şi la politicieni, în câteva zile, România era în plină răscoală. În cazul medicilor mita e, totuşi, incomparabil mai mică. Unde mai pui că e şi muncită.

* Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, are idei. Recent a propus comasarea tuturor alegerilor într-un singur an electoral. Ciclul politic românesc urmând să fie egal cu cincinalul lui Ceauşescu. Hai să socotim! Localele, parlamentare, prezidenţiale, europene, înseamnă patru, fie trei, runde de vot într-un singur an. În total ar urma să punem ştampila de 8 ori! Nu-i destul de "turmentat" electoratul sau vor baronii (la idee s-a raliat şi PNL) să-şi mai întindă furatul?

* Klaus Iohannis a declarat că se aşteaptă ca, "la un moment dat", premierul Ponta să demisioneze totuşi. Oare expresia "aşteaptă-te române" se potriveşte şi preşedintelui neamţ?

* Cică Oprescu ar împărţi celula cu teroristul Muhammad Munaf şi cu nu mai puţin celebrul Sile Cămătaru. "Înaltă" şcoală a vieţii!

* Hopa! S-o umflat mămăliga în politicienii noştri. Băsescu nu vrea nici picior de imigrant, Iohannis şi Ponta se opun "cotelor". Comisia Europeană e de o cu totul şi cu totul altă părere. Nu poţi paria pe băţoşenia a lor noştri, nici dacă tot Grupul de la Vişegrad e pe aceeaşi poziţie. Hai să vedem, primul zice "ya" sau "da"?

* Până la urmă norocul politicienilor noştri ar putea fi acela că nici un imigrant nu va vrea să stea în România. De unde se vede, încă o dată, că norocul lor e ghinionul nostru.

* Găsindu-se el star mediatic, în noua poziţie de lider al PSD, Dragnea se simte dator cu câte o "perlă" pe zi. În lipsă de alte ţinte, şi-a propus să dărâme conducerea TVR. A şi trasat sarcină comisiilor parlamentare de profil să îl evalueze pe Stelian Tănase. A indicat chiar şi abordarea; "Conducerea nu a respectat planul de reorganizare". Numai o cădere imediată a Guvernului, foarte puţin probabilă, îl mai scapă pe directorul televiziunii de la mazilire.

* S-a aflat că, cu prilejul percheziţiei domiciliare efectuată de procurori la domiciliul lui Sorin Oprescu, nici parchetul n-a rămas la locul lui. Aşa-i trebuie, dacă n-a avut ce face şi s-a lăudat pe la televiziuni cu un dosar despre Băsescu şi altele documente compromiţătoare despre colegi de partid şi adversari politici, acum va fi nevoit să îşi redecoreze locuinţa. Asta, desigur, după ce fiul fostului general de securitate va fi declarat fost deţinut politic şi, eventual, reabilitat.

* Ca să nu se lase mai prejos decât noul său şef de la partid, Ponta se face că lucrează şi el. Guvernul tocmai a propus ca toţi bugetarii să beneficieze de o pauză de masă. Vor avea liber zilnic, între orele 13 - 14. Sindicatele se opun. Cică ideea e aberantă fiindcă majoritatea bugetarilor nu câştigă cât să mănânce o oră în fiecare zi. Alţii, mai hâtri, au spus că pauza ar fi numai potrivită pentru ridicarea şpăgilor "în afara orelor de program". Cum măsura se aplică şi parlamentarilor, guvernaţilor, birocraţilor, etc. E uşor de anticipat o scădere a productivităţii muncii în sectoarele neproductive. În plus, vă puteţi imagina un spion în pauză de masă?

* Ca să vezi! Legea pensiilor speciale pentru demnitari e pe gustul celui care ne-a promis o altfel de politică, fără privilegii. Însuşi preşedintele. Iohannis s-a trezit cugetând că "o ţară care nu-şi poate plăti înalţii demnitari nu e condusă". Zău?! Atunci domnia sa ce face, muncă voluntară?!

* Alin Teodorescu, printre altele un pesedist notoriu, îl compară pe preşedinte cu Ludovic al II-lea al Bavariei, supranumit şi "Regele Nebun". Deci, Iohannis are probleme psihice? Na, parcă, la noi, ar fi primul?! E nevoie de măcar un dram de nebunie să te bagi în politică. Probabil, cu cât aspiri la demnităţi mai înalte, se cere tot mai multă. Primul om în stat, ar fi ultimul nebun din sat.

* Exasperat de existenţa atâtor falşi savanţi şi a atâtor pseudointelectuali, toţi posesori de înalte doctorate, Andrei Pleşu a propus adevăratei intelighenţii româneşti să renunţe la titlurile universitare, până când toţi plagiatorii îşi vor "suspenda" ei înşişi aceste calităţi. Dincolo de faptul că, în acest caz, toţi politicienii vor deveni, peste noapte, şi dascăli universitari, cu normă întreagă şi obligatorie, în virtutea unor condamnări la locul de muncă, e evident că - fiind domnia sa de bună credinţă - domnul Pleşu greşeşte mizând pe onoarea unora ca Ponta şi Dragnea. Dacă va fi după ei, el nu-şi va recupera doctoratul în veci.

* Consilierul PNL Simona Creţu, de la Consiliul General, a dat lumii o halucinantă explicaţie cu privire la arestarea lui Oprescu. Dincolo de "emanaţiile negative, legea atracţiei universale, strategii de tipul «win-lose»", am aflat că ea ar fi responsabilă pentru breşa creată în câmpul forţelor cosmice care îl protejau pe edil. Cu astfel de aleşi e limpede că primarul-general era obligat practic să facă totul de capul lui. Nu te poţi baza pe ăştia, mai bine dai oraşul pe mâna hoţilor!

* Bietul Ponta, nu poate să meargă nici acolo unde "împăratul se duce de unul singur", că se şi găsesc unii să-l dea dispărut. Zilele astea s-a zvonit că ar fi fugit iar la turci. Ca să nu se stârnească o panică generală şi naţională, premierul a fost nevoit să anunţe că e acasă, pe canapea, şi se uită la meci, fiindcă a doua zi are "mult de lucru la Guvern". Deci, în ciuda aparenţelor, uneori înşelătoare, Victor Ponta mai şi munceşte... între două emisiuni şi câte un derbi baschetbalistic.

* Numai la Caracal se putea! Liderul PSD din localitate, Daniel Predoiu, şi-a mărturisit public dorurile neostoite pentru "cel mai puternic lider al omenirii", Adolf Hitler. Vă puteţi imagina câtă schizofrenie e în clasa noastră politică, dacă un şef social-democrat suferă de dorul celei mai dure dictaturi a dreptei? Extremele se atrag. Şi scot scântei, la fel ca şi aparatele pentru electroşocuri. *

Cetăţeanul surmenat