Luni: Ce îşi dorea Mircea Geoană de la Moş Crăciun: un partid! Dar nu orice fel de partid ci unul nou - nouţ şi cu grup paralmentar. În plus, fostul preşedinte al Senatului mai vrea, aşa cum reiese dintr-un interviu acordat presei centrale, „o opoziţie în triunghi". Problema e că, într-un parlament dominat de capete pătrate, asta nu poate fi decât o opoziţie în Triunghiul Bermudelor. Cică partidul ăsta ar trebui să se ridice pe: vocea, influenţa şi voturile pe care domnul Geoană le-ar avea. Unde? Mai mult, ex-preşedintele PSD se laudă că, în Ardeal, oamenii au pus, mână de la mână, câte un leuţ pentru partidul lui care încă nu există. Iată, aşadar, cum ne-am pricopsit cu încă un partid de doi lei!

Marţi: Deputatul Aura Vasile, un soi de mamă adoptivă a primarului Marian Vanghelie a părăsit PSD. Pentru mai puţin de 24 de ore, Aura Vasile a fost membru UNPR. Apoi s-a răzgândit. Comunicatele oficiale spun că parlamentarul s-a internat în spital datorită unui puseu de tensiune. Ceea ce nu se spune e dacă tensiunea care a făcut-o pe Aura Vasile să revină în PSD atingea 220 de volţi. Ironia sorţii e că, aflând că nici n-a pierdut, nici n-a câştigat un parlamentar, Victor Ponta a declarat că nu-i plac asemenea „telenovele". Culmea ar fi ca acum s-o dea el afară!

Miercuri: Autoritatea statului e proastă, şchioapă şi slută. În urmă cu câteva zile doi copii de etnie maghiară, din lotul de hochei al României, şi-au bătut un coechipier, român, fiindcă acesta le-a cerut să vorbească româneşte. Apoi, înaintea unei partide oficiale, desfăşurată la Miercurea Ciuc, echipa de hochei a României a luat poziţie de drepţi la Imnul maghiar şi la cel al Ţării Secuilor. N-a trecut o zi şi vedeta echipei, Tihamer Bencze, a declarat că nu echipa României a învins selecţionata Ungariei, ci echipa Ţinutului Secuiesc. E greu de înţeles ce o fi în capul copiilor ăştia. Dar, dacă ar avea un dram de demnitate, Federaţia Română de Hochei ar desfiinţa lotul. Nu de alta, dar ne putem aştepta să ne reclame la Haga, pe motiv că li s-au încălcat drepturile civile, fiind forţaţi să evolueze sub culorile unei ţări străine pentru ei, România.

Joi: 22. Degeaba a îmbrăcat Opoziţia pulovărele morţii şi în zadar şi-au pus oamenii lui Ponta şi ai lui Antonescu panglici tricolore pe braţe. Anul acesta aniversarea Revoluţiei i-a prins nepregătiţi. Poate de aceea Ponta însuşi a anunţat că răscoala a fost reprogramată pentru 2013. Cum atunci ar trebui să fim deja trecuţi de alegeri, nu poţi să nu te întrebi dacă ăştia se tem că nu câştigă ori vor să se răstoarne pe ei înşişi de la putere? Cel puţin fostul premier socialist Ferenc Gyurcsany a avut mai mult curaj. S-a legat cu lanţuri de gardul parlamentului din Budapesta, protestând astfel împotriva legilor tot mai strâmte din ţara vecină. N-a stat mult, că doar nu era să îşi petreacă sărbătorile pe afară ca un colduş, dar tot a reuşit să fie mai spectaculos decât Victor Ponta a cărui probă de maxim curaj a fost una retorică, o comparaţie între Emil Boc şi Emil Bobu.

Vineri: Sub vechea şi încercata lozincă: „Totul pentru Front, totul pentru victorie", Uniunea Naţională pentru Progresul României a lansat Uniunea Uniunii. USP - adică Uniunea Social Progresistă - este o anexă a UNPR care pare că nu are alt scop decât să-i îmbete de cap pe alegătorii USL. Deocamdată USP e într-o uniune de una singură sau, mai clar, doar cu ea însăşi. Dar, ţinând cont de scopul propus, e destul de bine şi aşa!

Sâmbătă: Bomba bombelor! Sacandalul anului! Nebunia nebuniilor... S-a aflat că până şi creştinul Corneliu Vadim Tudor umba pe la vrăjitoare! Şi nu ca să le aducă pe calea cea bună. Conform dezvăluirilor făcute, de după gratii, de urmaşele mamei Omida, Tribunul spera că magia îi poate da puterea politică şi virilitatea de altădată. O sută de procese dacă ar fi pierdut C.V. Tudor şi tot nu i-ar fi fost atât de crunt lovită imaginea. Cum să spui despre cel care se vrea un model printre bărbaţii poporului că e impotent?! Mai că ai putea crede că vrăjitoarele şi-au negociat libertatea, direct, cu Băsescu. Oricum, Vadim e terminat ca om politic. Nici magia albă şi nici pilula albastră nu-l mai ridică în Parlament.

Duminică: A fost Crăciunul... mai sărac dar parcă mai tihnit. Nu trebuie nici să te înbuibi, nici să te răsfeţi pentru a te bucura de Sărbătoare. Cel mai frumos cadou pe lumea asta e un gând bun, într-o clipă de răgaz. Poate că nenorocita asta de criză o să ne înveţe şi ceva bun, poate vom afla „unde e acel destul?". Măcar atâta bine poate să fie într-atâta rău. Doamne ajută!

Cetăţeanul surmenat