În cursul acestei zile, iniţiatorii convocării Conferinţei Judeţene a PSD pentru data de 16 august vor decide dacă vor continua sau nu acest demers. Mihai Bar a declarat că se va consulta cu colegii săi şi abia după aceea va comunica oficial dacă sâmbătă va avea sau nu loc reuniunea celor 150 de social democraţi, din care 137 de membri ai Consiliului Judeţean al PSD, la care se adaugă primarii, viceprimarii şi membrii comisiilor de validare şi economică, dar şi consilierii judeţeni.

Conform statutului, pentru convocarea Conferinţei Judeţene sunt necesare semnăturile unei treimi din membrii Consiliului Judeţean al PSD Bihor, iar pentru ca şedinţa să poată fi declarată statutară se impune prezenţa a jumătate plus unu dintre cei 150 de social-democraţi care urmează să fie convocaţi pentru Conferinţă. De asemenea, hotărârile trebuie luate tot cu majoritate simplă. Mai rămâne de rezolvat o problemă, data fixată pentru organizarea Conferinţei Judeţene este apanajul Biroului Permanent Naţional al PSD. Alexandru Retegan, unul dintre iniţiatorii Conferinţei, a recunoscut că a fost remisă Bucureştiului o astfel de solicitare şi că BPN urmează să-şi spună opţiunea în ceea ce priveşte data organizării Conferinţei. Pe de altă parte, Mihai Bar neagă legitimitatea amestecului forurilor centrale în organizarea unei Conferinţe Judeţene. "Legitimarea echipei de conducere e necesară printr-o Conferinţă Judeţeană. În acest moment, nu avem o conducere la PSD Bihor. În statut nu există noţiunea de conducere interimară şi nici de colectiv de coordonare numit de la Bucureşti. O încălcare mai gravă nu există", a declarat Mihai Bar. De cealaltă parte a baricadei, membrii conducerii colective instituite la nivelul PSD Bihor nu agreează ideea convocării acestei Conferinţe, pe de o parte motivând că "se evită luptele interne pentru şefie", pe de altă parte, acest statut le conferă un loc călduţ, până după alegeri, la şefia PSD Bihor.

Totuşi, entuziasmul care i-a cuprins pe dizidenţii social-democraţi în primele zile pare să dispară pe zi ce trece, hotărârea acestora de acum două zile fiind înlocuită, ieri, de "grija" de a nu se expune public fără motiv.