O femeie şi cei doi copii ai săi, în vârstă de numai 9, respectiv 13 ani, şi-au pierdut viaţa, ieri, în urma unui tragic accident produs pe şoseaua de centură a municipiului Oradea. Orădeanca, în vârstă de 32 de ani, se afla la volanul unui autoturism şi circula pe strada Ogorului, când, din motive necunoscute, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu o altă maşină. Ea şi fiica ei au decedat pe loc. Băiatul în vârstă de nouă ani a fost resuscitat şi transportat la spital, însă nici el nu a mai putut fi salvat.

Accidentul rutier s-a produs ieri, în jurul orei 15.10, iar în urma impactului dintre cele două autoturisme implicate trei persoane şi-au pierdut viaţa. Din motive rămase deocamdate necunoscute, femeia în vârstă de 32 de ani, aflată la volanului unei maşini, a pătruns pe contrasens, izbindu-se de un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani, din Sânmartin. La faţa locului au ajuns echipajele de la SMURD, Descarcerare şi Ambulanţă. "În accident au fost implicate două autoturisme, un Citroen şi o Mazda. În prima maşină se afla o singură persoană, şoferul, iar în Mazda erau trei persoane: mamă, fiică şi băiat. A fost nevoie de un echipaj de la descarcerare să le scoată pe mamă şi fată din maşină, iar când au ajuns, medicii au putut doar să constate decesul acestora", a precizat locotenentul Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana. Potrivit dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD şi al UPU Oradea, şoferul din cealaltă maşină are contuzii minore, dar femeia şi cei doi copii au murit. "Rănile au fost atât de grave încât colegii mei nu au reuşit să stabilească vârsta acestora nici măcar aproximativ. Mama şi fetiţa au murit la locul accidentului, iar pe băiat medicii au reuşit să îl resusciteze, dar în final a decedat şi el", a spus dr. Hadrian Borcea. Potrivit poliţiştilor, cei doi minori, fetiţa, în vârstă de 13 ani, şi băiatul, în vârstă de 9 ani, erau amândoi copiii femeii care a provocat accidentul. În urma tragediei, traficul pe şoseaua de centură, în spatele Cimitirului municipal, a fost blocat preţ de câteva zeci de minute. Poliţia Rutieră a demarat o anchetă pentru a stabili exact circumstanţele în care s-a produs coliziunea şi motivul pentru care autoturismul condus de femeia care şi-a pierdut viaţa a ajuns pe contrasens. Anchetatorii nu exclud posibilitatea ca şoferiţa să nu fi adaptat viteza şi să fi derapat din cauza carosabilului umed şi a ninsorii.
Potrivit datelor furnizate de Serviciul Poliţiei Rutiere Bihor, în judeţul Bihor s-au înregistrat, numai în primele nouă luni ale acestui an, 93 de accidente. În urma lor, 11 persoane au murit, 13 au fost rănite grav, iar 136 - rănite uşor.