Moto: "Toba ta este emblema ta; ea sună pentru că este goală". (Joseph Addison; 1672-1719)


Răpăie şi pârâie tobele. Închipuiţi-vă o formaţie de toboşari bătând cacofonic din beţe, urmată de coloane de soldaţi desculţi, în izmene rupte în fund, în maieuri jegoase, cu părul vâlvoi, plin de pleavă, cu puşcoace de soc ţinute băţos pe umeri.

Acestea sunt batalioanele noastre de asalt, care vor să cucerească redutele democraţiei, partidele politice (mă rog, nu-i frumos să spunem găşti!). Latră câinii şi se ridică praful deasupra bietei ţări. Iar poporul pleacă în bejenie, ca pe vremea turcilor. Între 10 şi 20% din populaţia ţării s-a desţărat, de nevoie şi de scârbă. Atunci din cauza boierilor care se certau ca bezmeticii între ei, pârându-se şi vânzându-se care pe care sultanului, astăzi din cauza, era să confund crema cu gunoaiele, celor care sunt incapabili să dialogheze, incapabili să stea de vorbă unii cu alţii. Stai şi te cruceşti. În spitalele de psihiatrie, până şi schizofrenii pot fi aduşi prin tratament să stea de vorbă unii cu alţii, chiar cu rezonabilitate. Partidele, nu şi nu. Ce credeţi că le lipseşte? Ar putea fi aduse în stare de normalitate? Vă miraţi că am pierdut secole de istorie? Cu aşa boieri şi cu aşa lideri ca cei de azi unde poţi ajunge? La Stambul după firman? Şi atunci, şi acum doar ciolanul, restul, la dracu'! Norocul nostru este că sultanii au dispărut demult, iar Europa are alte apucături. Dar diferenţa de atitudine faţă de ţară şi popor nu există. Paralela psihică şi atitudinală este perfectă, doar momentul şi condiţiile sunt altele. Şi liniştiţi vi-i puteţi închipui pe cei de azi cum şi-ar pune şalvari şi turbane pe cap, ba s-ar oferi şi pe ei, dacă s-ar trezi într-o dimineaţă în Evul Mediu.
Absolut toţi au contribuit la falimentarea ţării. Cineva tot va trebui să o scoată de aici sau ne vom scufunda de tot. Nu le pasă. Ei au fost aleşi să le curgă balele după ciolan. Opoziţia nu se ocupă decât de şantaje de retardaţi mintali. "Dacă nu te execuţi, te demitem." "Nu-l putem pe preşedinte, atunci pe preşedinta Camerei." Dar, atenţie! Pentru periclitarea statului Miron Cosma a făcut puşcărie. Ce face opoziţia blocând funcţionarea celor mai importante instituţii ale statului? Acţiuni care cresc riscul economic de ţară nu sunt o periclitare? Legea e discriminativă? Lor vor să-şi ofere ciolanul. Nouă ce vor să ne ofere? Este clar că ţara este în faliment. Au adus-o aici cu toţii. Este clar că trebuie scoasă din această situaţie. Cineva trebuie să o facă. În afara gargarelor generale "vom face, vom drege, vă vom da... etc.", nimic concret. Deocamdată, ştim doar că PSD-ul este un partid copios controlat de un puşcăriaş, Vântu. Cum poţi crede că un preşedinte, unealtă a unui puşcăriaş, va fi mai eficient decât Băsescu? Dacă nu vor reuşi să-i dea de-o parte pe Băsescu şi Boc, se vor duce la Stambul, la Bruxell, la Moscova? Sunt urmaşii turciţilor lipsiţi de orice demnitate. Dacă nu vor reuşi să-şi înfigă colţii în ciolan, din toată această luptă intestină nu va rezulta decât pierdere pentru ţară şi populaţie. Dacă vor reuşi, cu ce se vor alege oamenii de rând? Să fim serioşi. Ultimul lucru de care are nevoie acest popor este instabilitatea politică şi decizională. Nu iau apărarea Guvernului şi a preşedintelui. Nu au fost deloc înţelepţi. Nu au găsit soluţiile optime, dar îşi asumă riscul de a se uza politic şi definitiv pentru a face ceva, de a scoate ţara din zona de pericol. I-am înjurat cu toţii destul. Să-i lăsăm să ducă cât de cât la liman efortul de reaşezare în apropierea normalului a cheltuirii banilor publici. Am crezut în greve spontane, până când am auzit că studenţii vor demonstra pentru salariile dascălilor. O asemenea spontaneitate, ca specialist cât de cât într-o formă de comunicare, este o minciună ordinară. Greve pentru stimulente? Un şofer de la Finanţe are salariu (plus stimulente) cât un profesor universitar, iar o femeie de serviciu de la Finanţe, cât un medic primar. De ce pleacă cei mai buni specialişti din ţară? Acestea sunt normalităţi? Nu trebuiau ele reaşezate? Este normal ca un partid de stânga să se ralieze cu băncile împotriva populaţiei? Nu le este ruşine să folosească culoarea roşie? Vă aduceţi aminte ce promiteau în timpul alegerilor prezidenţiale: prin Geoană "vom imita ceea ce face Papandreou în Grecia?" Ce a făcut Grecia? Nu sunt împotriva unui partid de stânga. Mă doare că nu avem un partid autentic de stânga. Mă doare că problemele grave ale oamenilor simpli sunt folosite ca paravane pentru interese murdare. Doresc un partid autentic de stânga, care să nu aibă nicio legătură cu puşcăriaşi ori cu mitocani îmbogăţiţi şi care să nu sacrifice interesele ţării pe altarul ciolanului murdar.

Despre sculele stângii ce poţi spune? Şefi de sindicat, cu salarii din banii fraierilor sindicalişti (oare numai ai loor?), dar mari cât salariile a câteva mii de membri manipulaţi! Aceştia sunt lideri de sindicate sau şefi de reţele mafiote?