Aşadar "cel mai onest candidat la preşedinţie" a intrat în arest, fiind acuzat în mai multe dosare de corupţie. "Cel mai loial partener politic" - Elena Udrea este acuzată că a învârtit milioane de euro între conturile lui Cocoş şi sacoşele Louis Vuitton. Creaţia şi protejata preşedintelui Traian Băsescu vede zilele acestea reversul medaliei, din spatele gratiilor. În aer pluteşte o întrebare care încă nu a primit răspuns: ştia preşedintele?

Trăim vremuri interesante. Nu avem ce face, deşi bătrânul comunist Deng Xiaoping spunea: Să te ferească Cerul să trăieşti vremuri interesante. E vremea denunţurilor pe bandă rulantă şi munca procurorilor anticorupţie a devenit cel mai important izvor de ştiri. Politician după politician, foşti miniştri, oameni cu greutate în "statul modernizat" ajung în spatele gratiilor, invariabil pentru aceleaşi fapte: corupţie, hoţie la greu din banii statului. Cifrele dau ameţeală oricărui om de bună credinţă - e vorba, oameni buni, de miliarde de euro pe care hoţii ajunşi la conducere i-au furat. Bani care trebuiau să ajungă în sănătate, educaţie, asistenţă socială etc. au fost ascunşi în conturi secrete prin bănci elveţiene şi acesta e doar vârful aisbergului. DNA a ridicat cortina doar de pe o părticică din ce este ascuns în spatele scenei şi ajungi să te întrebi ce fel de societate bleagă suntem de am fost furaţi în halul acesta?!

Gura unui alt păcătos de ministru, sau mai bine zis denunţul său de zilele trecute, arată un alt cap al hidrei corupţiei, sursa răului care otrăveşte "statul modernizat". Politicienii îşi cumpără candidaturile în campanii electorale, iar după alegeri îşi "recuperează" investiţia cu vârf şi îndesat. Prin mită. Prin atribuirea contractelor cu finanţare din bugetul statului către societăţi comerciale care sunt dispuse să plătească comision politicianului. Pe româneşte, au furat la greu. Cică, se pun în slujba cetăţenilor, când de fapt, îi fură la greu. Şi în acest context, arestarea Elenei Udrea, denunţul fostului minstru Gabriel Sandu, zeci de alţi politicieni cercetaţi, unii arestaţi, alţii în puşcărie de mult, sume colosale furate din banii publici, apar doi politicieni la televizor - Petru Filip şi Mircea Toader, miercuri seara la Digi Tv - care ne explică faptul că aparatul de stat este blocat, deoarece funcţionarii şi politicienii din administraţia statului sunt timoraţi, nu mai lucrează nimic de frica DNA! O prosteală în faţă demnă de modelul băsesco-udresc-năstăsesco-iliesc practicat în atâţia ani de hoţie naţională. Păi funcţionarii şi politicienii nu ştiu că trebuie să respecte legea? Să nu încalce a opta poruncă din Decalog? Sau pe următoarele două? Pesemne, însă, că îşi fac cruci pe la biserici, în campanii electorale, doar de dragul prostirii norodului credul...

Într-un sfert de secol de democraţie, asistăm la un episod aproape biblic: exodul spre puşcărie a unei întregi clase politice. Tragic este însă faptul că asistăm şi la un schimb de generaţii penale. Moştenirea lui Iliescu, Năstase, Voiculescu, Băsescu - adică statul bun de furat - a ajuns în mâinile lui Şova, Udrea, Mazăre sau Ponta, şi drumul noii generaţii pare că trece obligatoriu tot pe la DNA.