Sâmbătă, 9 mai, de la ora 18.00, Alexandrina Chelu invită iubitorii de cultură pe pagina personală de facebook, pentru a urmări un recital live susținut de artistă, alături de tatăl ei, compozitorul Florian Chelu Madeva.

Evenimentul este dedicat aniversării a 125 de ani de la nașterea poetului Lucian Blaga.

„Revenim în atenția dumneavoastră cu un nou mesaj cultural, spre a ne menține, conform laitmotivului nostru, „spiritul sus”, prin evocarea omului de cultură, poet, filosof și diplomat român: Lucian Blaga. În ziua de 9 mai se vor împlini 125 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai prolifici reprezentanți ai neamului românesc, Lucian Blaga”, scrie Alexandrina Chelu în anunțul dedicat evenimentului.

„Fost diplomat cultural, Lucian Blaga a scris filosofie și poezie de înaltă clasă, conturând primele trepte ale filosofiei românești, dacă am putea construi ceva specific gândirii și sufletului românesc, după cum a încercat și filosoful Constantin Noica. Cei doi filosofi ar merita să fie continuați în gândire de actualii gânditori români, pentru a finaliza procesul de stabilire a specificului filosofiei românești”, a mai specificat artista.  „V-am pregătit însă ceva specific nouă: aducerea în lumină a versurilor prin muzică, așadar un recital al celor doi protagoniști trubaduri eterni: Florian Chelu Madeva (compozitor) și Alexandrina Chelu (interpret și organizator al evenimentelor online, ca metode noi de comunicare)”, se arată în invitația lansată orădenilor.
Astfel, sâmbătă, 9 mai, cei doi artiști vor susține un recital muzical live, pe versurile poetului interbelic, care va putea fi urmărit pe pagina de facebook a Alexandrinei.
Tot prin activități online este sărbătorit Lucian Blaga și de Teatrul Dramaturgilor Români și Biblioteca Metropolitană București. „În aceste zile dificile, în care oamenii simt că își pierd libertatea, iar idealul reîntâlnirii în sala de spectacol sau în sala de lectură depinde de un viitor umbrit de incertitudine, proiectul Vei plânge mult ori vei zâmbi? își propune să înlăture acest obstacol psihologic și să aducă în casele tuturor momente magice, amintind că sensul existenței umane este cultura”, este mesajul comun al celor două instituții.  Astfel, în fiecare zi din această săptămână, până sâmbătă, 9 mai, inclusiv, pe paginile virtuale ale celor două instituții vor fi postate recitaluri din lirica blagiană. Își dau concursul actorii: Maia Morgenstern, Adriana Trandafir, George Mihăiță, Marius Bodochi, Emilia Popescu, Costel Constantin, Monica Davidescu, Amalia Ciolan, Rodica Popescu Bitănescu, Paul Chiribuță, Ana Ciontea.