Pentru mare parte dintre actorii Teatrului de Stat Oradea, anul care tocmai s-a încheiat a fost unul reuşit, un an în care graţie evoluţiei lor impecabile au reuşit să bucure sufletele publicului orădean, şi nu numai, fiind răsplătiţi cu aplauze îndelungi după fiecare spectacol.

Răzvan Vicoveanu

"2010 a fost pentru mine un an destul de prolific, am jucat şi în filmul Morgen, în rolul unuia dintre poliţiştii de frontieră. De asemenea, am evoluat în numeroase spectacole-premieră", ne-a mărturisit îndrăgitul actor, dând ca exemplu piesele: "Tot mort, tot mort?", de Mark Twain, în regia renumitului regizor Petre Bokor, "Uciderea lui Gonzago", de Nedialko Yordanov, "Pescăruşul", de A. P. Cehov, "Dublă rezervare" ("Amor cu repetiţie"), scrisă de Ray Cooney şi John Chapman etc. "Anul care a trecut a fost un an bun, în ciuda crizei financiare şi a tăierilor de salarii, în rest m-am bucurat de spectacole multe, de premiere, şi în special de familia mea", ne-a mai spus actorul Răzvan Vicoveanu. Întrebat ce aşteptări ale de la noul an, el ne-a mărturisit că dorinţa lui este să joace în spectacole de calitate, să poată să-şi facă bine datoria nu numai faţă de public, ci şi faţă de critici, de regizori, dar şi faţă de colegi.

Alina Leonte

Îndrăgita actriţă mărturiseşte că anul care s-a încheiat a fost unul bun pentru ea, deoarece s-a întors la lucru, fetiţa ei împlinind în această lună doi ani. "A fost un an bun, dar se putea şi mai bine", ne-a spus Alina Leonte. Printre spectacolele în care a jucat anul trecut se numără "Vrăjitorul din Oz" şi "Fetiţa cu chibrituri", dar şi "Menajeria de sticlă", de Tennessee Williams. "Am fost şi în judeţ, unde am fost foarte bine primiţi de public. Şi acolo sunt doritori de teatru, iar asta ne bucură. De la 2011 îmi doresc să joc bine, să lucrez cu regizori consacraţi. Eu am mai colaborat, de exemplu, cu domnul Alexandru Dabija, deci ştiu cum se lucrează cu el", a mai menţionat actriţa, care speră, la fel ca toţi colegii ei din trupă, să joace cât mai repede pe scena Teatrului. "Mă simt bine în rolurile în care joc, cred foarte mult în ceea ce fac şi simt, iar acest lucru îl transmit şi publicului", a mai spus interlocutoarea noastră.

Eugen Ţugulea

"Din punct de vedere profesional, foarte mult nu a însemnat pentru mine anul 2010, am jucat în doar câteva spectacole, cum ar fi Între noi, actorii..., alături de Ioan Abrudan. În rest, eu colaborez cu un post de radio creştin, ajutându-i să facă scenarii", ne-a mărturisit îndrăgitul actor. Domnul Ţugulea spune că săptămânal face 4 sau 5 vizite la Teatru, pentru a vedea dacă are sau nu ceva de făcut, menţinând astfel vie legătura cu teatrul. "Pentru mine teatrul este viaţa mea, nu mă voi despărţi de el niciodată. În noul an, aştept să se termine lucrările la sala Teatrului, să apuc să mai joc aici, atâta timp cât îmi va permite vârsta şi sănătatea", ne-a mărturisit interlocutorul nostru.