2010 - Un an bun pentru actorii orădeni (VIII)
Pentru o mare parte dintre actorii Teatrului de Stat Oradea, anul care tocmai s-a încheiat a fost reuşit, un an în care, graţie evoluţiei lor impecabile, au reuşit să bucure sufletele publicului orădean, şi nu numai, fiind răsplătiţi cu aplauze îndelungi după fiecare spectacol.
Ciprian Ciuciu
"Pe plan profesional, 2010 a însemnat pentru mine pregătirea serioasă a lui 2011", spune Ciprian, menţionând că printre spectacolele în care l-am văzut evoluând în anul care s-a încheiat a fost "Uciderea lui Gonzago", de Nedialko Yordanov. "În stagiunea actuală, nu am jucat în nicio piesă, pentru că, iniţial, vroiam să plec din ţară", ne-a mărturisit actorul. Între timp, Ciprian a iniţiat un proiect cultural inedit, constând în realizarea unui scurt metraj intitulat "Eu n-am curaj". Ambiţiosul proiect îi aparţine atât lui, cât şi tânărului regizor orădean Marcel Adorjan, care nu se află la prima experienţă de acest gen. Ciprian va semna scenariul şi regia acestui scurt metraj, iar protagonist va fi tot un actor al Trupei "Iosif Vulcan" - Răzvan Vicoveanu. Şi pentru că cea mai acută boală în România zilelor noastre este lipsa de finanţare, Ciprian s-a gândit să îmbine utilul cu plăcutul, organizând o seară de strângere de fonduri pentru film. Aşadar, se pune la cale un program artistic, vineri, 28 ianuarie, de la ora 19.00, la Teatrul "Arcadia". Intrarea la eveniment se va face pe bază de invitaţie, care costă 15 lei, suma strânsă urmând să fie folosită la finanţarea filmului. Îi dorim mult succes!
Sorin Ionescu
Îndrăgitul actor al Trupei "Iosif Vulcan" ne-a mărturisit că, profesional, anul 2010 a început destul de bine, dar că, din păcate, s-a terminat destul de prost. "Teatrul merge ca şi politica în România, adică se politizează tot mai mult...", spune, dezamăgit, actorul. Printre spectacolele în care a jucat în 2010, amintim: "Uciderea lui Gonzago", regia artistică şi ilustraţia muzicală a acestui spectacol poartă semnătura binecunoscutului regizor din Republica Moldova, Petru Vutcărău, iar scenografia este creată de Oana Cernea; "Pescăruşul", de Anton Pavlovici Cehov, regia este semnată de Linas Marijus Zaikauskas, iar scenografia, de Margarita Misyukova; "Menajeria de sticlă", scrisă de Tennessee Williams, în regia lui Chris Nedeea, scenografia aparţinând Oanei Cernea; "Tot mort, tot mort?", de Mark Twain, în regia renumitului regizor Petre Bokor, scenografia purtând semnătura Vioarei Bara etc. "Satisfacţia vine de la foarte puţine şi din ce în ce mai puţin, pentru că nu se mai fac spectacole de calitate. Nu înţeleg de ce se ocupă Teatrul de Stat de spectacole pentru copii, mai ales că avem un teatru în Oradea care face acest lucru?", se întreabă actorul. Pentru Sorin Ionescu, cea mai mare bucurie în acest an este aceea că va fi tată.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.