Anul trecut, toate activitățile care implică interacțiune socială au avut de suferit de pe urma izolării impuse, odată cu instalarea valului de îmbolnăvire cu coronavirus. Clubul Mana Dance Academy din Oradea și dansul, în general, au fost puternic afectate de criza sanitară mondială. 

Oradea nu a făcut excepție atunci când a venit vorba despre domenii care s-au confruntat cu greutăți de la începerea impunerii restricțiilor care au limitat, ori chiar au interzis total interacțiunea umană.

„Sala de dans era un loc în care adunam zeci de oameni pe ritmul muzicii. Nu era doar un spațiu în care noi, Mana Dance, încercam să-i învățăm pe cursanți să danseze, ci era un loc magic, un loc în care eram o familie, interacționam unul cu celălalt, copii, tineri, părinți, bunici, pentru că acest lucru este important, așa cum mișcarea aduce sănătate pentru trup, suflet și minte, la orice vârstă”, ne-a mărturisit Mana Rădoi, instructor fondator Mana Dance Academy.

Domeniile din sfera cultural-artistică au fost, astfel, primele afectate de pandemie, din cauza nevoii de interacțiune socială și contact fizic direct. În aceste condiții, clubul de dans orădean Mana Dance Academy, la fel ca multe școli de dans din țară și străinătate, a fost nevoit să-și mute activitatea online.

„Am mutat activitatea de dans în mediul online, unde puteam să le transmitem cursanților noștri informații, să-i învățăm mișcări din dansul latino și hiphop, chiar și mișcări de balet și gimnastică ritmică. Însă, pentru că nu putem să fim fizic alături de cursanții noștri, așa cum eram obișnuiți, foarte mulți au fost sceptici și nu-și doresc să facă dans online! Vor să revină în sala de dans, și e normal...”, a adăugat interlocutoarea noastră.

Prin intermediul ziarului CRIȘANA, Mana Rădoi a ținut să aducă la cunoștința tuturor iubitorilor de dansuri latino, Hip Hop, balet și gimnastică ritmică, precum și celor care cunosc Mana Dance Academy că, începând cu luna februarie, sunt așteptați în sala de dans din incinta Gym Mar Strong.

„Ne propunem să ne dezvoltăm frumos, în continuare, și să mergem la competiții interne și internaționale. Sperăm să fim sănătoși și să nu ne oprească nimic să dansăm! Mana Dance Academy, prin instructorii Mana Rădoi, Cătălin Magui, Cristina Magui și Ioana Rotar, vă urează un An Nou fericit cu sănătate, și cu speranța că ne vom revedea, cât mai curând, în sala de dans. Și, nu uitați: și voi puteți face parte din familia Mana Dance Academy, pentru că We are family!”, a conchis interlocutoarea noastră.