La Editura InfoRapArt din Galați a apărut antologia de poezie intitulată „Toamna metaforelor”, editată de Asociația Scriitorilor pentru Promovarea Realizărilor Artistice (ASPRA), care cuprinde poeți de pe tot cuprinsul țării, de anverguri literare variabile, selectați de un juriu competent.

Printre aceștia se numără și poetul orădean Alexandru Sfârlea, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj- Napoca. Inițiatorii și realizatorii antologiei aduc, de altfel, un argument elocvent pentru gestul lor editorial care vine în întâmpinarea unor dorințe ale iubitorilor de poezie. A poeziei valoroase și autentice, desigur.

„Precum volumele anterioare, și acest volum colectiv reprezintă un amestec pitoresc de nume știute sau mai puțin știute, de tot atâtea emoții, idei și sentimente care s-au unit aici cu intenția vădită de a da farmec cuvintelor rostuite în matca lor firească și sublimă, dar și de a da frâu liber unui anumit fel de bucurie, pe care numai paginile unei cărți ți-o pot oferi”. Mai ales, am zice noi, în aceste vremuri aspre, în care pandemia ne ține în recluziune și, de ce nu, ne îndeamnă la lectură.