Membrii Ansamblului Folcloric „Bihorul” calcă pe urmele legendarului dansator şi coregraf Petre Bodeuţ. Din data de 5 martie, Ansamblul bihorean pleacă într-un turneu în India.

 

„Cu emoții, în data de 5 martie, membrii Ansamblului Folcloric Bihorul pornesc spre fabuloasa și misterioasa Indie, mai bine zis călcăm pe urmele bihoreanului nostru, Petre Bodeuț, născut în localitatea Aușeu, care a fost unul dintre cei mai mari dansatori și coregrafi ai României. Nu pe vorbe, ci pe fapte, asa scriu cronicile vremii, revoluționând dansul din India, felicitat de cei mai mari oameni politici ai vremii din India”, se arată într-un comunicat transmis redacţiei.

În anul 1966, coregraful nostru a fost invitat de către prim-ministrul Indiei, Indira Gandi să-i instruiască pe coregrafii din India în vederea promovării stilului și metodologiei punerii în scenă a dansurilor populare indiene. În anul 1974, ministrul culturii al Indiei l-a vizitat pe marele coregraf acasă la el, în Aușeu, județul Bihor.

„Cu fală și mândrie onorăm invitația gazdelor, ducând cu noi valoroasele tradiții românești. În periplul nostru prin India, dansatorii ansamblului sunt însoțiți de solistul vocal Remus Bondar”, se precizează în comunicat.