Festivalul Concurs Național de Muzică Clasică „Francisc Hubic” este un eveniment muzical de prestigiu care are loc la Oradea, pe data de 17 noiembrie.

Acest festival reprezintă o platformă dedicată tinerilor muzicieni talentați din întreaga țară, oferindu-le o șansă de a-și demonstra aptitudinile în domeniul muzicii clasice vocale, cât și instrumentale (pian). Acești tineri artiști interpretează opere clasice sub atenta supraveghere a unui juriu de experți în domeniul muzicii, care evaluează performanțele lor cu mare atenție și discernământ. Festivalul „Francisc Hubic” nu este doar o competiție, ci și un prilej de învățare și de împărtășire a pasiunii pentru muzica clasică ce se desfășoară pe două secțiuni, cea a muzicii clasice vocale, şi cea a muzicii instrumentale, pian clasic. Participanții au oportunitatea de a se perfecționa, de a învăța unii de la alții și de a se conecta cu publicul iubitor de muzică. Atmosfera festivalului va fi una plină de emoție și inspirație, oferind publicului posibilitatea de a se bucura de talentele remarcabile ale tinerilor muzicieni, în Sala de conferințe a Muzeului Țării Crișurilor începând cu ora 17.00. Biletele se găsesc la Centrul de Cultură al Județului Bihor, prețul fiind de 15 lei.

Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor şi Şcoala de Arte Francisc Hubic, în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor.