La editura Fides, din Iaşi, a apărut volumul de poeme, citate şi aforisme „Fântâna care-şi bea singură apa”, semnat de Ionuţ Caragea. Volumul are 248 de pagini şi este tipărit în format academic. Conţine 136 de poeme şi 260 de citate şi aforisme. Prefaţa este semnată de Nicolae Mareş.

 

„Fântâna care-şi bea singură apa” este a 60-a carte publicată de Ionuţ Caragea în cei 18 ani care au trecut de la debutul său literar. Cititorii români de pretutindeni pot lectura gratuit volumul în format electronic pe site-ul oficial al autorului ionutcaragea.ro.

Ionuț Caragea s-a născut pe 12 aprilie 1975, la Constanța. Din 2012 trăiește la Oradea. Este poet, prozator, critic, editor, autor de aforisme și promotor cultural. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, cofondator al Asociației Scriitorilor de Limbă Română din Québec, membru al Societății Poeților Francezi, membru al Societății Poeților și Artiștilor din Franța etc. Deține mai multe premii la concursurile naționale și internaționale de poezie, aforisme, critică literară și proză scurtă. A fost premiat de trei ori la Paris de Societatea Poeților Francezi. Volumul „Mon amour abyssal” a fost distins în 2018 cu premiul „François‑Victor Hugo”, volumul „J'habite la maison aux fenêtres fermées” a obținut, în 2019, premiul „Mompezat”, iar volumul „Infecté par l'amour” a obținut, în 2020, o diplomă de onoare. Alte patru premii au fost acordate de Societatea Poeților și Artiștilor din Franța. Volumul „J'habite la maison aux fenêtres fermées” a obținut, în 2020, premiul al doilea la marele concurs „Henri Meillant” și premiul al treilea la marele concurs „Jenny Alpha et Noël-Henri Villard”, volumul „Infecté par l'amour” a obținut în 2021 premiul al doilea la marele concurs „Jenny Alpha et Noël-Henri Villard”, iar poemul „L'écho des ailes inlassables” a obținut o mențiune de onoare la Grand Prix-ul Internațional de Poezie din anul 2022. În 2021, primește premiul „Genius” pentru poezie și aforisme din partea fundației Naji Naaman din Liban. Acest premiu a fost acordat doar de patru ori în intervalul 2002-2021.