Şi în acest an orchestra Filarmonicii orădene, sub bagheta maestrului Romeo Rîmbu, dirijor permanent al Filarmonicii, a pregătit melomanilor trei concerte dedicate Anului Nou, primul dintre ele având loc miercuri seară.

Potrivit Hotărârii nr. 73 din data de 28 decembrie 2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bihor, concertele şi spectacolele pot fi organizate cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, având în vedere incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor Covid-19 din Oradea. În aceste condiţii, Filarmonica de Stat Oradea a organizat trei concerte extraordinare de Anul Nou, primele având loc miercuri, 6 ianuarie, şi joi, 7 ianuarie, ultimul fiind programat pentru această seară, începţnd cu ora 19.00. Programul este susținut de orchestra Filarmonicii orădene, sub bagheta maestrului Romeo Rîmbu, și cuprinde valsuri și polci celebre de Johann Strauss Jr.

Primul eveniment de acest gen a avut loc miercuri seara în faţa a 135 de spectatori.

Managerul Meleg Vilmos le-a urat spectatorilor „La mulți ani!” și un „An Nou fericit”, la fel și maestrul Romeo Rîmbu, care a ținut să adreseze publicului cele mai calde urări de bine.

„Publicul a fost, după cum l-am simțit, mulțumit de prestația noastră și mă bucur că toate cele trei concerte de Anul Nou sunt cu bilete vândute. La cel de joi seară au fost invitați și abonații noștri, peste 80 de persoane”, ne-a declarat Kurucz Tibor, directorul artistic al Filarmonicii.

Sala Enescu Bartok are o capacitate de 471 de locuri, însă, având în vedere restricțiile impuse, maxim 140 de persoane pot participa la fiecare concert.

Primul concert de Anul Nou a ținut aproximativ o oră și zece minute, fără pauză, așa cum sunt cerințele în acest moment.

„În fiecare an organizăm trei concerte de Anul Nou. De această dată, însă, din trei concerte, avem o sală plină, normală. Ne bucurăm că avem și această posibilitate, că putem funcționa cu public”, a menționat interlocutorul nostru.

Prin intermediul ziarului Crișana, directorul artistic al Filarmonicii orădene a ținut să ureze tuturor cititorilor noștri An Nou fericit și multă sănătate!