Ediția a VIII-a a Festivalului Internațional de Fotografie Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly, organizat de Asociația Internațională Euro Foto Art (AIEFA) sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică FIAP, a oferit oportunitatea organizării în Cluj-Napoca a unei expoziții, alcătuită din lucrările unui grup de artiști fotografi din Oradea, membri ai AIEFA.

În acest context, pe simezele Cinematografului Mărăști din Cluj-Napoca vor fi instalate 37 de fotografii monocolor și color realizate de artiștii fotografi Ágoston Zsolt, Illés Imre, Kovács Orsolya, Radui Elemér, Ștefan Tóth, Szegedi Éva și Varga Erzsébet Mandy.

Expozanţii au absolvit în anii 2018 și 2019 cursul de tehnică și artă fotografică organizat de AIEFA sub conducerea cunoscutului artist Ștefan Tóth, președintele asociaţiei. După absolvirea cursurilor, ei au devenit membri creatori ai AIEFA şi au participat activ la diferite proiecte fotografice. Din lucrările lor au fost organizate în ultimii doi ani mai multe expoziții personale și de grup în Galeria Ștefan Vilidár István din Palatul Princiar al Cetății Oradea și Galeria Uniunii Fotografice Maghiare (MFE), situată pe malul pitoresc al Dunării din Budapesta (HU). Este de apreciat faptul că, pe lângă activitățile de creație, desfășoară cu mare devotament și diferite activități organizatorice de voluntariat în favoarea AIEFA. În expoziţie se regăsesc multe genuri ale artei fotografice cum ar fi: eseu, portrete, peisaje, arhitecturale, etnografie și folclor. Artistul Ștefan Tóth István AFIAP prezintă cicluri de fotografii alb-negru, realizate recent în China, intitulate Impresii din Sanghai. Kovács Orsolya prezintă tradițiile păstorilor din întinsa câmpie a Ungariei, Hortobágy. Publicul vizitator va putea descoperi peisaje urbane și rurale relizate cu mare sensibilitate de către artiștii fotografi Ágoston Zsolt și Varga Erzsébet Mandy, Illés Imre și Szegedi Éva care demonstrează prin lucrările expuse că imaginile lor arhitecturale s-au putut realiza cu măiestrie, finețe și rafinament.

Vernisajul expoziției va avea loc în prezența autorilor, joi, 23 ianuarie, de la ora 17.00.

Lucrările vor fi prezentate de prof. univ. dr. Eugen Moritz, de la Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Secția Foto-Video și Procesarea Computerizată a Imaginii. Momentele muzicale vor fi oferite de artistul fotograf expozant Radui Elemér, care va interpreta la chitară mai multe piese din repertoriul intenațional.

.