Asociaţia Internaţională Euro Foto Art organizează, în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor, expoziția unui reputat artist fotograf din Turcia. Vernisajul va avea loc marţi, 20 septembrie.

În acest context, pe simezele celei mai longevive galerii permanente de artă fotografică din România vor fi instalate 72 de fotografii monocolor și color. Imaginile au fost realizate în Benin (Africa), China, India, Indonesia și Vietnam (Asia) și Oman (Orientul Mijlociu).

Artistul fotograf expozant s-a născut în Anaphab Beyşehir și a absolvit Facultatea de Farmacie a Universității din Istanbul, iar în prezent lucrează ca farmacist independent. A fost invitat ca membru al juriului în peste 200 de competiții de fotografie naționale și peste 85 de competiţii internaționale. El este fondatorul și directorul comunității de artă numită Sille Art Palace, care operează în Konya. Este președintele Asociației Internaționale de Artă Fotografică - UFSD.

Interviurile realizate cu el au fost publicate în reviste de fotografie din țară și din străinătate. A susținut seminarii de pregătire de bază în fotografie în Turcia, Indonezia, China, Italia, Benin, Luxemburg, Canada, Oman, Belgia, Luxemburg, Tunisia, Finlanda, Italia, România, Cipru, Sri Lanka, India și Kazahstan. Este directorul Centrului Expozițional FIAP Konya - Turcia.

„Anul acesta, îmi las în urmă cel de-al patruzeci și șaptelea an de carieră în fotografie. Am multe amintiri pe care le-am acumulat în acest timp. Fiecare dintre premiile mele, expozițiile pe care le-am deschis, calitatea de membru al juriului și interviurile mele au valori diferite. Fotografia mi-a umplut complet viața. Este ca o respirație. Nici măcar nu-mi amintesc un moment fără fotografie. Exact ca o jucărie pe care un copil nu o lasă niciodată. Pentru mine, cred că fotografia este o jucărie colorată care insuflă în viața mea”, afirmă artistul fotograf expozant.

Vernisajul expoziției are loc azi, 20 septembrie, ora 11.00, în Galeria Euro Foto Art din Cetate.

Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către dr. Ioan Ciorba, șeful secției Muzeul Orașului Oradea, și de către artistul fotograf Ștefan Tóth, președintele AIEFA și curatorul expoziției. Lucrările vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov.