Galeria Euro Foto Art din Oradea a găzduit marţi, 20 septembrie, vernisajul unei noi expoziţii de artă fotografică: expoziţia personală a artistului Reha Bilir.

 

Personala Reha Bilir este alcătuită din 72 de fotografii monocolor și color, realizate în Benin (Africa), China, India, Indonesia și Vietnam (Asia) și Oman (Orientul Mijlociu). Publicul prezent la vernisaj a fost salutat de către șeful secției Muzeul Orașului Oradea, dr. Ioan Ciorba. Acesta a apreciat inițiativa organizării unei expoziţii care călăuzește în diferite locuri pitorești ale Orientului mijlociu și îndepărtat.
Vernisajul a avut loc în prezenţa autorului şi a criticului de artă Ramona Novicov. 

„Expoziția ne aduce aproape de Orientul apropiat și cel mijlociu, o lume de la Soare răsare, care are un farmec cu totul și cu totul aparte. Lumea Turciei, Podișului Anatoliei, este o poartă stelară între Europa și Asia. Tot ce vine din această parte a lumii este fascinant”, a spus Ramona Novicov.
 Reha Bilir a mărturisit că prima deplasare dincolo de graniţele Turciei a fost efectuată în vara anului 2007, în Oradea. Deplasarea a fost prilejuită de invitaţia de a participa la Festivalul European de Fotografie organizat de Ştefan Toth.
“Această întâlnire mi-a oferit, pe lângă partea profesională, un început de colaborare cu zeci de artiști fotografi din Europa și Asia. Astfel, Oradea a devenit pentru mine o poartă de lansare la nivel internațional”, a spus artistul.

O altă expoziție personală a artistului fotograf Reha a fost vernisată în parteneriat cu Fotoclubul Vasile Vénig László din Carei, joi, 22 septembrie,  în Castelul Károlyi.
Pe simeze au fost instalate 50 de fotografii artistice deosebite. La ambele vernisaje președintele AIEFA, Ștefan Tóth, a oferit artistului fotograf expozant Certificate de patronaj al Asociației Internaționale Euro Foto Art.