La Gala de Premiere din Los Angeles, SUA, a celei de a 13-a ediției a competiției International Color Awards, artistul fotograf Ovi D. Pop a fost distins cu Marele Premiu, la categorie Abstract, pentru imaginea Death or Alive. Fotografia are 57 de medalii de aur obținute în prestigioase concursuri internaționale.

Așa cum a explicat Ovi D. Pop pentru CRIŞANA, imaginea surprinde drumul de după Derna, Bihor, fotografiat în două anotimpuri, vara lui 2017 și iarna lui 2018. Prima variantă a imaginii, intitulată Weather Snake a câștigat aurul la Drone Awards 2018 - singurul campionat mondial al fotografiilor realizate cu drona, dar și marele premiu al celui mai mare circuit de fotografie din lume, Trieremberg Super Circuit, și a fost aleasă în primele 1.500 de fotografii ale secolului 21 din 1.500.000 de imagini.

„Death or Alive” a strâns până în acest moment 126 de premii, din care 57 sunt medalii de aur. Mă bucur de fiecare premiu câștigat, ca un copil”, a spus Ovi D. Pop.

Gala de premiere a celei de-a 13-a ediții a International Color Awards a avut loc în Los Angeles, în data de 14 martie, și a reunit invitații din toate colțurile lumii, online, în cadrul unui live streaming, din pricina condițiilor speciale impuse de pandemie. La gală au participat liderii industriei fotografice și ai comunităților de artiști fotografi de pe întreg mapamondul. Juriul din acest an a inclus reprezentanți ai Newsweek, New York; Apartheid Museum, Johannesburg; The Art Channel, Londra; Netflix, Los Angeles; Koller Auctions, Zurich; Preus Museum, Norvegia; Galeria Mitterrand, Paris; Fila, New York; Wieden & Kennedy, Portland; Kolle Rebbe, Hamburg; Fox Broadcasting Network, Los Angeles; Gallery Kong, Seoul; Mini/BMW Group, Londra; și Royal Academy Of Art, din Haga.

„Acest concurs a reunit artiști cu adevărat valoroși, care prin fotografiile lor au reflectat, într-o imagine de ansamblu extraordinară, identitatea, diversitatea și unicitatea fiecărei culturi și fiecărui creator. Pentru mine a fost o mare bucurie să jurizez aceste fotografii”, a spus, în cadrul galei, Will Newell, directorul Departamentului Creație din cadrul Evo Films Los Angeles. „Fotografia Dead or Alive, realizată de Ovi D. Pop, este o imagine excepțională, înscrisă în categoria Abstract, un simbol care este reprezentativ pentru fotografia color contemporană. Suntem încântați să-i decernăm acestui artist titlul de câștigător pentru „Realizări excepționale”, au transmis membrii juriului.

Ovi D. Pop este fotograf de peste 30 de ani, dar din anul 2013 s-a orientat și spre fotografia artistică, reușind să întrunească criteriile pentru obținerea distincțiilor naționale și internaționale: EAFR (Excelență a Asociației Artiștilor Fotografi din România) și E.FIAP/s (Excellence de Fédération Internationale de l’Art Photographique) cu rang de argint. Este autorizat de către Ministerul Muncii și Ministerul Educației să predea cursuri de fotografie. Fotografiile sale au fost răsplătite cu peste 970 premii, în 71 de țări diferite, din care peste 276 sunt medalii de aur.