Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, în colaborare cu Consiliul Local, Primăria și Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară” Reghin, a organizat, în perioada 24-25 octombrie, cea de-a VII-a ediție a Festivalului-concurs internațional de interpretare a cântecului popular „Mureș, dorurile tale...”.

 Organizatorii festivalului de la Reghin își propun să contribuie la descoperirea și promovarea tinerilor interpreți amatori, soliști vocali de muzică populară, la stimularea interesului publicului pentru receptarea creațiilor folclorice autentice, la punerea în valoare a cântecului popular autentic și a frumuseții costumului popular.

Concursul din cadrul festivalului s-a adresat tinerilor soliști din țară și de peste hotare, cu vârste între 18 și 28 de ani și s-a desfășurat sub forma unei singure secțiuni, aceea de interpretare vocală a muzicii populare. Concurenții au avut de interpretat două piese muzicale – o doină sau o baladă fără acompaniament muzical și un cântec ritmat, cu acompaniament orchestral, specific zonei de proveniență, acompaniamentul muzical fiind asigurat de orchestra populară a Casei Municipale de Cultură „Eugen Nicoară” Reghin, gazda evenimentului.

După selecția făcută de juriul prezidat de îndrăgitul interpret Ciprian Istrate, fost director al Ansamblului Artistic „Ciocârlia” al Ministerului Afacerilor Interne, au rămas în concurs doisprezece soliști, zece din țară – printre care și bihoreanul Vlad-Ionuț David – și doi basarabeni. În cele din urmă, Vlad David a reprezentat cu succes folclorul bihorenesc, obținând premiul II.

Originar din Lazuri de Roșia, Vlad-Ionuț David, în vârstă de 24 de ani, studiază canto popular la secția beiușeană a Școlii de Arte „Francisc Hubic” Oradea și dirijează corul Bisericii Albe „Înălțarea Domnului” din urbea de pe Crișul Repede.